Dycky v pátek 22(74)2021

Jsem dost bez iluzí co venku v tomhle rašení a kvašení jara vlastně fotografovat. Když vynechám prvoplánové umění, úlety tak řečeno avantgardní a tedy obtížně skousnutelné, zbývá toho nemnoho. Nový brouci, letošní kachny a v krajině žluto, jako opětná oslava dotací pro našeho pana předsedu vlády. Napadá mě ještě to naše Moravské Toskánsko. Ale to už zavání slávou následně sklízenou jako to žluté nadělení. Tedy nic pro skromného, mániemi neposedlého amatérského fotografa.

Snažil jsem se vyhnout a přitom si do ničeho nešlápnout.

Mimochodem, také se Vám stává, že máte osm nových výstavních fotografií a pomyšlení, že můžete za ten týden vložit na galerii jen tři bolí hlavu a působí stres? Prostě nevíte co dříve a pravidlo o těch třech ze své, tvorbou naplněné duší nenávidíte? :-)

I dnes tu tedy můžete vidět (a zúčastnit se) tradiční vybíjené. Pravidla zůstala stejná: Vybíjí se jedna, ta která podle osobního úsudku autorovi komentáře připadá z těch čtyřech nejméně interesantní. Ta která baví nejméně.





nejlepší sušička na celém světě....








Naše nová originální, konceptuální socha...oslavující ulici. Máme to tu trošku naopak :-)




Dům který toho má už hodně za sebou...poezie hned za rohem






Naopak postupně vyrůstající nová banka zatím osídlená stavaři. Úroky rostou...






Závěrem přeji všem čtenářům pokud možno pohodový víkend s reálným výhledem na Mezinárodní Den Dětí :-)


                    ...a ještě klikací vzpomínka na minulý právě tomu rok





Komentáře

  1. 293 souhlasím, že nejlepší je sušit prádlo venku. Pokud si hospodyňka dala práci a pověsila ho esteticky a fotogenicky, zaslouží si palec nahoru.
    294 zajímavá zajímavost, která odnese skutečnost, že pravidla se musí dodržovat. Palec dolu.
    295 podle bednění soudím, že bude budova v nejbližší době renovována a obávám se, že krásný kříž zmizí v zapomnění. Pro jeho uchování dávám palec nahoru.
    296 možná to nejsou stavaři, ale bankovní zaměstnanci, kteří se nemohou dočkat až začnou nabízet jistě velmi výhodné půjčky. Taková pracovitost si taky zaslouží palec nahoru.
    Jako obvykle přeji přeji hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se toho kříže týká...tak to Tě mohu uklidnit :-) Podle toho co jsem dnes viděl, napravo to jsou nějaké složené police místních trhovců a nějaká renovace domu se nechystá. Spíš se to tam propadá do bezútěšnosti periferie...

      Vymazat
  2. Dneska jsem trochu nešťastný z toho. Ale hned první , lehce omluvná věta naznačuje vysvětlení. Já bych se do takového WOL rozhodně nepouštěl. Občas filozofuji cestou z práce a do práce, co bych tak mohl ve svém okolí vyfotit, aby to bylo k něčemu. Jednu fotku z Jeseníku mám ve svém portfoliu vyhovující zadání, a to je Gogol. Takže... respect. I když Hradec je jedno z nejfotogeničtějších měst u nás, bezpochyby.

    293 děsí mne ženy trvající na tom, například, že ponožky na šňůře mají být pověšené od nejmenší do největší. Možná proto jsem skočil z jednoho extrému do druhého, Eva nemá problém si vzít na sebe dvě různé ponožky atp.
    294 jaképak konceptuální umění.... došly peníze ,-)
    295 já bych zašel znovu do řeznictví a nechal uříznout dolní, trochu pravý čtverec a pak do guláše s ním :)
    296 ale banky jsou důležité, přecí. A u tohoto bobrázku jsem vzpomněl na jeden z covid-filmů (kterými jsem si před 90 dny (sic!) zlepšoval náladu v očekávání věcí nepěkných), a to
    https://www.csfd.cz/film/32097-jak-vykrast-banku/prehled/
    celkem neznámý film se známým hercem.

    ven půjde dnes děsivé prádlo číslo 293 (vlastně už tam je, namísto líného převalování v sušičce).
    příjemný víkend přeju pk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po aktuálně půlhodinovém poobědovém pobytu v kuchyni mě napadlo jestli příště nevložím něco jako "nejlepší myčka nádobí na celém světě" 😂

      Vymazat
  3. Zatím co Výměna Manželek a výměna Ministrů Zdravotnictví běží dál svůj nekonečný příběh, projekt  Dycky v Pátek se tu dnes v úterý loučí.

    Vydání 22(74)2021 bylo poslední.

    Tímto děkuji těm co využívali pravidla a v jejich duchu dlouhodobě spoluvytvářeli obsah těchto pátečních článků

    🙂 Na tom spolunaplňování obsahu byl totiž projekt postaven.

    OdpovědětVymazat
  4. Nejprve kočičky, pak prádélko....hmmm. Jo, jaro , ukončeni lockdownu a napětí z hokeje se podepisuje na ledasčems.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I tak zkusím s těmi okolnostmi co lidi odvádějí od posezení nad fotografiemi trošku tady soupeřit o pozornost a čas :-)

      Vymazat
  5. To prádlo (293) bych nechala, je v tom symbolika ... neustále se opakující snaha o obnovu, očistu ... i když už nic nebude jako dřív a na tom sušáku nikdy to prádlo nebude stejné, mění se časem velikost, staré je vyměněno za nové, modernější nebo více sedící aktuální postavě jeho majitele.
    294 ... zajímavý architektonický kousek, pěkné i výtvarné fotografické uchopení tohoto 3D objektu solitéru :-)
    295 - dům, který toho má už hodně za sebou ... veliká nostalgie nejen v názvu, osudově musí pryč, aby se mohlo jít dál (se slzou v oku vyhazuji)
    296 ... tady na té mě zaujalo, že venku marast, uvnitř čisťounko, přesto nějak ty postavičky působí bezradně, jako by přemýšleli, co a jak dál (ti dva vpravo), zatímci ti vlevo si radši zašli na oběd, snad něco vymyslí, až se nasytí :-))

    To jste mě překvapil, že končíte (s Dycky v pátek) ... byly to hezké chvilky, občas i legrace, díky za to :-). Něco končí a něco začíná ... tak třeba letní okurková sezona :D. Mějte prima den :-) ... SX

    OdpovědětVymazat
  6. Mrzí mě, že přijdu o jednu kvalitní stálici. Ale souhlasím, že v nejlepším se má přestat. Taky trošku doufám, že si vymyslíš něco jiného a bude to stejně zajímavé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nějak Ti nevím s tou perspektivou. Teď je ten Hokej, pak bude ten Fotbal, pak Babí léto...a pak Mikuláš a Vánoce...těžká konkurence pro něco zajímavého na blog...:-)

      Vymazat

Okomentovat