colors live matter


Komentáře

  1. Tak to je nádhera, ženská exhibícia v kontraposte ;-).... A či na Tom záleží, čo ja viem?

    Moderna, potešila oko...
    palo boško

    OdpovědětVymazat
  2. tuhle podivnost jako kdybych viděl na stěně v galerii moderní fotografie.
    a pokud chceš (druhou)asociaci, tak např.
    http://thewonderofitallfilm.com/wp-content/uploads/2016/11/ws_Apollo_11_-_Landing_1920x1080.jpg
    folie do které se "balí" kosmické aparatury, aby se nahoře "na sluníčku" nepřehřívaly.
    první asociace bylo samozřejmě jídlo, protože jsem dnes zapomněl večeřet (((-:

    OdpovědětVymazat
  3. ještě lépe ... detail "nohy" přistávacího modulu
    https://www.treking.cz/astronomie/neil-armstrong6.jpg

    OdpovědětVymazat
  4. Asi Jerabek budto neudelal zase tak dobrou presentaci,
    nebo ucastnici stvaciho blogu nectou nadpis,
    nebo mu nerozumi,
    nebo se boji neco rict aby nebyli oznaceni jako rasisti,……..
    Nic jineho mne uz nenapada jako vysvetleni proc nikdo nechape pointu.

    No zabalme se do cerneho plastikoveho pytle na odpadky a schovejme se pred vsim spatnym,....a jeste kricme ze chceme respectovat barvy,......

    zase kecam,.... uz zase jdu, je utery, ja myslel ze je pondeli, a tak se pojdu divatna tv, mozna si pustim CNN kde budou ukazovat jak 200 lidi s 320 milionu demonstruji a jaka je to hruza. Jak za to muze pan President. Ne Zeman, ale Trump tentokrat.

    OdpovědětVymazat
  5. Jsme hodně daleko, Rudy, za oceánem. Jsou to starosti aktuálně americké, a musí si je vyřešit zas hlavně Američané. Něco je asi dlouhodobě špatně nastavené, tak se to musí změnit, nebo budou dál ty nepokoje. Americká nátura je jiná, než ostatních zemí. Už třeba když začal ten covid, tak v Evropě a v Austrálii se ve velkém vykupoval toaleťák (důvod je záhada, nebudem rozvíjet :D) a trvanlivé potraviny. V Americe, co jsem tak postřehla, se stály fronty na zbraně. To tady nikde neuvidíš. Podle mýho až příliš volný je tam ten trh se zbraněma, z toho plyne více kriminality na denním pořádku, agresívnější policie, začarovaný kruh. SX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jsme si nejak neporozumneli, ja se bavil o tehle fotce,..ne o Americe.......
      ted to vylitlo do vzduchu v Beirut, tam maji zbrani vic nez dost,...LOL
      taky jsem vicemene zertoval,...

      no a kdyz uz,...zbrane si muzes koupit i pres internet, postou, fronty nejsou

      Vymazat
    2. Poštou? Síla.
      Ten Bejrút, to je katastrofa, neví se, zda kvůli zbraním, ale Donald už to ví ... .
      Jinak k fotce, Josefe, jakože fantazie pracuje teda, nebýt názvu ... :-). SX

      Vymazat
    3. Po male uvaze, jestli mam napsat jeste moji uvahu o necem co nema s fotkou co spolecneho, jak to byvavalo a mozna porad je na DA, jsem se rozhodl, proc ne.

      Mame zamky na dverich, a na osobnich vecech, k ochrane ,i kdyz mame policii, nezijeme v idealnim svete, utopii.
      Mame telefony, ne jen pro srandu, ale aby sme mohli zavolat o pomoc v urcitych situacich.
      Mame zbrane, ne aby sme nekoho zabili, ale aby sme se mohli ochranit v urcitych situacich nez prijde, jestli prijde policie.
      Vy jste trosku brainwash v tomle a berete to jako zlo, se ochranovat,branit.

      No a tak to chtel jak Hitler, tak i komunisti,....aby lide se nemohli branit, aby neudelali to co oni udelali a porad delaji, aby mohli ovladat vsechny jejich zbranemi a nikdo se vlastne nemuze branit.
      Nabozenstvi to udelalo lepe, ovladali a ovladaji lide strachem, ktery rozsiruji.
      Green hnuti nefungovalo,global warming nefunguje uz jako strach, no ted maji virus,.........

      Chce se nad tim zamyslet s cistym rozumem, bez predsudku a bez propagandy kterou vsem vtloukli do hlavy.

      Vymazat
    4. Máte zbraně, protože se to hodí Vaší vládě, abyste si je pořizovali, kvůli odbytu těch zbraní. Amerika vydělává na zbrojení. Pod záminkou demokratizace totalitních států postupně se snaží ovládnout svět. Pod záminkou hodnýho strýčka, co dělá ve světě pořádek, vede války, aby nastolila 'demokracii'. Hlavně tam, kde je ropa a jiné zdroje, z nichž by něco měla. V Iráku z toho byla občanská válka, demokracie se jaksi nedostavila, obyčejný lidi pak trpěli víc než za toho diktátora. Jenže to Ameriku nezajímá, důsledky svého jednání jakoby nevidí, zamete se to pod koberec, hlavní je, že někde uplatnili zbraně, a můžou zas vyrábět další, modernější, ničivější. Američanům v tomto směru zatím všechno prošlo. A diví se, proč například raketman Kim zbrojí. Původ je ve válce Severní a Jižní Koreje, a taky v 2.světové. Děd Kima se poučil z Hirošimy a Nagasaki, viděl, jak jaderná zbraň má moc ukončit velkou válku, proto je Severní Korea tak horečně vyvíjí. Vidí to u Amíků, jak pomocí zbraní ovládají svět, rozhodli i jejich korejskou válku, a když tyhle souvislosti člověk všechny pochopí, tak se ani už pak nediví, že se další státy předhánějí ve zbrojení. Kdyby se ty gigantický výdaje radši daly na záchranu přírody, na pomoc potřebným, hladovějícím, na sociální podporu lidem v nouzi nebo třeba i na to srovnání příležitostí tzv. 'barevných' a 'bílých' ... . Kdyby ... taky jen taková malá úvaha, utopie. SX

      Vymazat
    5. aha,.....
      moje chyba,....nemnel jsem si zacinat, ted jsem to dostal.
      Tak čest práci, soudruzko,....

      LOL
      nic ve zlem

      Vymazat
    6. Je to sranda se pod fotografií bavit o politice. SX nemohu s Vámi souhlasit ani v jednou bodě, jako by jste citovala z příručky pro PŠM(politické školení mužstva).

      Vymazat
    7. To jo, tak nakoupíme zbraně, a budem se s nima cítit bezpečně. Každého, kdo má jiný názor, nazveme komunistou. SX

      Vymazat
  6. Evidentně převlek Rodney Skinnera.

    OdpovědětVymazat
  7. Krasny sako. K nazvu mala asociace, historii tvori jedinci zvoleni masou, v 99% bohuzel : )

    OdpovědětVymazat
  8. Tak něco napíšu k samotné fotografii. K pohnutkám a tedy myšlenkovým pochodům hlavně.
    Začíná to zakleknutím George Floyda. To by ale nebyl k fotografii důvod samo o sobě. V CZ zaklekáváme celé firmy (ANO..celé...) a také kvůli tomu nevymýšlím fotografie. A tuhle jsem musel vymyslet. Nešlo to jen jít a cosi vyfotografovat, pojmenovat. Ta fotografie je hlavně o tom jakou cestou se to pak vydalo. Jak se ve jménu jak jinak těch nejlepších myšlenek začaly bourat sochy, strhávat portréty, vytrhávat hvězdy z chodníku, ostouzet režizéři dávno natočených filmů, plivat po hercích kteří už všechno odehráli a prohlížet a vytrhávat najednou závadné fotografie z katalogů těch nejvýznamnějších. Jak se málem otvíraly rakve aby byla jistota. Jak Židovka Annie Leibovitzová nepřenechala Simone Belisovou k fotografování nějakému fotografovi tmavé pleti (asi proto, že je vychytralá a ví, že tolik publicity ji asi nikdy nic než tahle hloupost publicity nepřinesla...). A poslední kapkou bylo odstoupení Martina Parra (je málo známějších současných fotografů, činovníků) z několika významných pozic pod tlakem toho postzaklekávacího období. A došlo mně, že ani nelze říci "doba se vymkla z kloubů" ale spíš splatí, že tak a tím směrem prostě běží a různá ta zaklekávání v konsekvencích jsou její součástí a už i charakteristikou.

    No a tak jsem vymyslel tuhle fotografii. Pocitovou záležitost. A je naprosto jedno co to na té fotografii vlastně je...co bylo předmětem. Podstatný byl pro mě pocit a jisté příznaky toho na co se dívá divák. Jistě, je to subjektivní..asi až příliš, možná až nemožné k exaktnímu popsání jak ve formě tak obsahu...ošemetné ke sdílení...a navíc každý vyčte z výsledného obrazu trošku jinak fungující skladbu barev a tvarů (a například to sako...převlek... je naprosto legitimní představa). Název je nastavený tak aby částečně kopíroval ono "dobrodění" s "Black Lives Matter" jako vodítko. A pohrál jsem si jen s tím prvním slovem. A připravil tři verze. A pak je konzultoval (na ty jemnůstky strejda google prostě nestačí) s člověkem, který to tam zažil a kterému se na rozdíl od mé osoby zdají sny v angličtině. A dostalo se mě k tomu i jakési přirovnání o barvách a černobílém vidění.

    Neměl jsem na mysli politiku, nebo tedy co se pod "politikou" rozumí. Šlo mě o ten odér o to paradigma..

    OdpovědětVymazat
  9. Contemporary ART je pojem s významem "Soudobé umění". Pojem který se běžně používá. Třeba na Instagramu děl s tímto označením je počítáno v milionech. Mám pro to jako kluk z vesnice odkojený klasiky jiný název. Nebo tedy spíš postup vzniku. Používám "Jak pejsek a kočička společně pekli dort". Často totiž mám při prohlížení toho soudobého umění (prosím nezaměňovat s pojmem "moderní umění") ten pocit z výsledku. Asi to tak má být, protože jinak by to nebylo soudobé. Často se mě stává, že při pozastavování se na výstavě takového umění vůbec netrefím co bylo záměrem autora. Dokonce ani když se to u čeho stojím evidentně nějak jmenuje. Další studium v katalogu či jiné vševědoucí publikaci mě v tom mém potápání jen ujistí. A když ještě v tu chvíli vedle mě stojí dva či tři co to na místě s nepochybnou dávkou intelektuálního vzepětí barvitě rozebírají, svolávají se, pokyvují a ospravedlňují nehoráznou cenu vstupenky prolamováním se v pase..se já podoben solnému sloupu maskuji rouškou a tmavými brýlemi nepatřičně proti slunci co do galerie nemůže. Když prolamující se odejdou, rozhlédnu se a do prázdna šeptám "asi nějaký magor co opisoval a absolvoval u Knižaka". Jdu pak tiše domů a říkám si: Nakonec proč to nezkusit. Evidentně je to soudobé, hravé, žasnutí potenciální a nakonec školu na to mám....

    Tím chci říci, že Ti co se tu pod touhle mojí Contemporary ART Photo netrefili s interpretací jsou moji souputníci, co také občas narazí na magora a nebojí se zastavit a svůj úsudek napsat do návštěvní knihy. A mám je za to rád :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jen bych jeste napsal, ze se pred par dny ukradlo a zverejnilo skutecne video pochazejici s kamer od policajtu, no a po zhlednuti je jasne, ze sestrihane video s telefonu bylo editovano a vyuzito pro politycke uceli.
    Nebyt media, ktere udelali ruzsudek pred rozsudkem, tak by se nestalo co se stalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš to asi byla ta poslední kapka v moři, kdyby tato nenastala, dřív nebo později by to byla jiná, a misky vah se převážily. Dějiny jsou tohohle plné, knihy se pálily už od starověku, bohužel, každou revoluci odnese i kultura, předělaj se učebnice dějepisu, aby byly poplatné době a za nějaký čas zas bude klid než se to začne zase někam naklánět a přijde další převrat a tak pořád dokola. SX

      Vymazat
    2. Kapky pretekli a pretykaji, lide maji jasno, a nekdo pujde do vezeni. Policajti to nebudou.
      No a ja prosim a prosim aby uz nepadl v Europe ani jeden Americky vojak v budoucnu, a preji uspech v zahaneni nebezpeci jak s jihu tak s vychodu, beze zbrani, jen s velkymi plakaty: "Vytame Vas", a ......

      Pripomnel bych ze USA zatim existuji od July 4, 1776, a jen s jednou valkou. Tady se to tak casto nemneni, a ty revoluce tak zas moc nejsou. Mozna se poucit,......

      Vymazat
    3. Nechci Ti brát iluze, USA je určitě v mnoha směrech skvělej národ, na druhou stranu má ale ve své historii, podobně jako třeba Evropa, i mnoho temného, například genocidu půldruhého miliónu původních obyvatel Indiánů, a na těchto krvavých základech, a zabrání jejich životního prostoru vybudovala svou civilizaci. A jakoby si to nechcete přiznat, jakoby to zlehčujete, vytěsňujete, protože jste přece ten skvělej národ, tak jste vychovávanì, a promiň mi mou upřímnost, vidím to i ve Vašich filmech, Superman, Avengers, Liga spravedlivých, Armagedon, Kapitán Amerika ... jste odkojení propagandistickou kulturou, že Amerika přece zachraňuje svět, před komunisty, meteory, jadernými hlavicemi (paradox), viry a jánevímčímještě. Bez Ameriky by byl ten ubohej ostatní svět jistojistě v háji. Tohle je přesně ten brainwash, jak o něm píšeš výše, ale z druhé strany, no a Ty tohle nevidíš, ani nemůžeš, protože v tom žiješ. A pak se hrozně divíte, když přijde pohroma jako ten covid, a nejste na to připraveni, protože Vás učili, že Amerika je přece připravena na všechno.
      Ještě k těm černochům, oni jsou jedinej národ, kterej do Ameriky nepřijel ze své svobodné vůle, byli přivezeni jako otroci. Byli ponižováni, bylo s nima zacházeno jako méně než s lidmi, jakým právem? Mají to příkoří zapsáno ve své kolektivní paměti, a to se jen tak nevymaže, podobně jako v Evropě Židé, Romové. Jediná cesta jak z toho ven ... umožnit jim lepší vzdělání, tím se sníží kriminalita v chudinských slumech, zvýší se jejich šance na lepší práci, kvalitnější život. Jo, a muslimských hord z jihu se nebojíme, k nám oni nechodí, my tu máme Vietnamce, Ukrajince, no a ti jsou v klidu. SX

      Vymazat
    4. Iluze je tezko stratit bez duvodu, nebo kdyz ti dava duvody ten kdo nevi.
      Nebo ten co soudi cely narod podle filmu, co videl. Pathetic.
      Ten co nevidi, ze cele civilizace byli v Americe vymordovany Europanama za hondbe za zlatem , ve jmenu Jezise.
      Ten kdo si mysli, ze je pohroma kdyz umre 0.031 % lidi, coz umira kazdy rok.
      Ten kdo nevi, ze cernosi byli koupeny z Afriky od cernocu, byli prodany na praci jejich pribuznymi, tak jak v Europe prodal otec dceru, nebo deti za dve kravy. Z zenami bylo v te dobe zachazeno (nekde porad) po Europe jak z dobytkem.
      Cernosi v Americe maji v prumeru lepsi postaveni , moznosti , inteligenci nez Europan.
      Specialne kdyz se podivam na turisty s CZ.
      No muzu pokracovat, ale nemuze naucit to, co jsi nestihla za cely zivot. Po precteni toho vseho, je to jen malo, mozna pochopis, kdo je vlastne brainwash, nebo jen hloupej.
      Timto koncim v nekonecne debate . Mozna diskutovat o zivotnim prostredi na Mars , a jakou rychlosti tam pristat, by bylo uzitecnejsi. Tam jsme nebyli oba.

      Vymazat
    5. Nejak se lide snazi zametat pred sousedovim prahem casteji nez pred vlastnim.

      Vymazat
    6. Tak každý jsme si řekli svůj názor a jak to vidíme z toho kterého svého úhlu pohledu, Josefovi se zvedla sledovanost :))), měj se, Rudy fajnově a pozdravuj na Zeropixelu, bez Michala B. to tam bude smutnější, zato chvalič(k)y budou mít pré, no nic, zas jedno světýlko naděje na upřímnější svět pohaslo. SX

      Vymazat
  11. Vrátil som sa a čítam. Zaujal Rudyho trochu popudlivý prvý komentár, a v štvavom blogu obzvlášť...
    Trvám na svojom prvom komentári,pretože ja tam skutočne vidím takú modernú vyzývavú ženskú (figúru), niečo v tomto štýle Jozef Kostka "Východniarka" https://www.eantik.sk/dielo/83714/vychodniarka/
    Vidím to tam, ��, možno len prezlečená socha slobody, až taká slobodná, ... A k tomu ten Tom, náhodne spomenutý��, strýček Tom, nejakým spôsobom do toho vkomponovaný
    https://www.databazeknih.cz/knihy/strycek-tom-v-chaloupce-strycka-toma-164994

    O ostatnom som nemal až také informácie, veľmi vypúsťam internet info, nemusím všetko vedieť, už ani nechcem, top má trochu donútilo vyhľadať- dohľadať, a obraz dostal iný tvar, ale....
    Upokojil má Váš dodatočný komentár...láskyplný...opäť, Jozef, ďakujem... A veľmi pozdravujem Rudyho... �� palo boško

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Palo, mnoho pozdravu posilam, a jen napisu, ze ten prvni komentar byla takova sranda,....jako obycejne nepochopena... no a rad bych videl tvoje vytvory,...

      no a ty dalsi komentare, odpovedi hlavne, byli jen potvrzenim meho rozhodnuti se spise starat sam o sebe, nez se snazit zmenit to co se zmenit neda.

      Udelat soudobou fotografii, kde autor predvede jeho uvahu a vsichni to uvidi, pochopi, je velmi tezky ukol. Neni to jako kdyz se delali propagacni plagaty v minulem stoleti.

      Dneska se vystavuji veci, ktere by se pred nedavnem automaticky vyhazovali jako omyl.

      Ovsem je v tom velmi razantni hranice, ktera rozdeluje umeni od odpadu. Na nestesti je tahle hranice nekdy prehlednuta.

      Vymazat
    2. Rudy, nic nepřípadného tu od Tebe nevidím. Ani od nikoho jiného. Jsem moc rád, že tu takhle diskuze běží :-)

      Vymazat
  12. Rudy, ono to tak niekedy vyznieva, že niečo nie je ok, predovšetkým vtedy, keď sa stretnú tak nádherne svojské bytosti, ktoré sú obyvateľmi zeme, a dovolia si byť tými bytosťami, ktorými sú, a to je paradoxne problém... Vzniká akési nedorozumenie, ako nejaká patológie, a pritom ide En o niečo čisté... A kôli tomu sa dokonca vyhadzujú ľudia odniekiaľ, a tí, ktorí by mali byť obhajcami, citlivo rozumejúc tejto situácii, napriek tomu, že nie úplne sú na strane názoru takejto nádhernej bytosti, sa zopsujú,
    vykrútia a nepodporia... ... Rudy, asi to vyznieva trochu zložito, tak tu akoby zaseknutý končím v komentári, ale vážne som rád, že patríš medzi nádherné bytosti, ako i Jozef, a vyjadrujem veľký rešpekt a pozdrav, i všetkým.... Veľa Dobrého svetla!, Nové veci stále nemám, tápem... palo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Palo, díky a jsem za tu diskuzi moc rád :-)

      Vymazat
    2. Palo, napsal jsi to moc hezky, a jsem rad ze to muzu cist. Nekdo si mysli, ze uz jsem toho videl dost, tak se mne snazi zebrat oci.
      Myslim, vlastne vim, ze jsi nasel, nebo najdes to co mame najit.Zivot neni tak slozite, jak si myslime. nejakym zpusobem hledame to co neexistuje, a to co mame, prehlizime.
      Vetsina.
      Nekteri ani nehledaji, berou to co je , ......

      Vymazat
  13. Vážení beru si slovo moderátora a vidím to takto:

    Vzpomínám si a Vy jistě také na tu scénku ze Slavností sněženek, jak paní učitelka Šafránková řeší u traktoru s myslivci jak to s tím prasetem vlastně bude a kdo má pravdu. Je to úžasná scénka ale já tu v tom milém spoření nad současnou i minulou Amerikou rozhodně soudcem nebudu a hlavně nechci. A myslím, že by to ani nebylo k ničemu dobré. A navíc si myslím, že moderátorovi to ani nepřísluší. V každém případě velmi děkuji za tu milou výměnu názoru a udržení kšandiček na ramenou :-)

    Myslím, že kdo co řekl je nyní tak akorát s ohledem na očekávání ve smyslu náplně tohoto blogu...

    A na závěr se vracím k těm barvám. Písničkou kterou mám opravdu moc rád a k fotografii o barvách se snad i trošku hodí :-)

    https://www.youtube.com/watch?v=2MuED7JbafY

    OdpovědětVymazat
  14. Alobal v umělecké podobě... :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Přiznám se, že při čtení některých komentářů jsem se vrátil do mladých let. Tehdy jsem byl na vojně a každé pondělí povinně absolvoval PŠM (politické školení mužstva). Vesměs to bylo o těch zlých imperialistech, kteří si chtějí podrobit celý svět a o tom, jak jsou Američani zlí.

    OdpovědětVymazat
  16. Škoda, že nepochopeno. Americkej kovboj a ruskej medvěd si rozdělují svět. Je to dlouhodobý proces. Evropu si rozdělili po 2. světové, Amíci mohli osvobodit Prahu, ale zastavili se v Plzni, neb se už dopředu dohodli s Rusem na sféře vlivu Východu a Západu. Stejně tak rozpůlili Koreu, vzali to jednoduše podle 38. rovnoběžky ... a bylo jim šumák, jak to na dlouhá desetiletí ovlivní životy lidí, rozdělí rodiny atd. Teď po 89-tém se sféra vlivu Západu v Evropě posunula na východ, současná návštěva Pompea, navýšení počtu vojáků v Polsku, zbytečné zvyšování napětí tam, kde už delší dobu žádné nebylo. Takhle už je to, Dany a Míro Z. doufám v pořádku, bavila jsem se předtím s Rudym a situaci v Americe, a tak jsem psala jen o Amících, o tom zbytečném zbrojení atd. A je škoda, že jste se nevyjádřili k dané problematice, je možné že, jak píše Rudy výše, se bojíte ... . SX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mila, SX, všichni ti co jmenujes, Ti uz odpovedeli na to, na co se odpovedet neda.
      kazdy pochopil, ze se nechces bavit o fotce, ale o nejake polityce , kterou jsi si snad vymyslela, o nejakych udalosti, ktere neexisrtuji. Mozna si jsi to vsechno nekde nasla ve starych vydani Rudeho Prava a pravdepodobne v Tve komsomolske knizce. Vim, ze riskuji, ze mne odpovis, a ze se to tady zase rozjede a zvisi sledovanost.
      Jen dodam, ze jsem si vzdy myslel, ze ti Zdenek Musil trochu krivdi, Ovsem nyni , po znova precteni vseho co jsi napsala, mu musim dat za pravdu. Preji ti nadhernou nedeli, a doufam ze muj koment nebudes brat negativne, spise jen k zamysleni.

      Vymazat
    2. Dneska mě zaujala zpráva, která je přesně o tom tématu, o kterém jsme si tu povídali. Ať už se jedná o jednotlivce nebo i celé národy. Je celkem jasný, že je to marná snaha (toho hudebníka), ale je to alespoň kapka v moři ... on pochopil. SX

      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/hudebnik-v-usa-odklizi-zbrane-z-ulic-vymenou-za-trumpety-115905

      Vymazat
    3. Jsem netusil, ze jsme se tady dohadovali o detech s ulice co vlastni ilegalne zbrane,....Coz je privilege jen dospelich,.... Ale je to neco, s cim souhlasim. Jsou proti tomu zakony, ktere se maji dodrzovat, a ty deti pachaji trestny cin....
      Ovsem takovyhle akci tady byli, jsou a budou tisice, nic noveho pod slunce, a verim, vim, ze i v ostatnich zemich, jako treba CZ, maji stejny problem.
      Vetsinou jsou ochotni vymnenit zbrane za penize jen slusni lide, ovsem kryminalnici si je ponechaji.

      Vymazat
    4. Ilegální zbraně privilegium jen dospělých? To jako fakt? U nás teda jako tohle privilegium nemáme ... . Jinak my tu s tímhle problém všeobecně nemáme, lidi na zbraně fronty nestojí, ani si je nenechávají běžně zasílat poštou, policajti jednají přiměřeně lidsky, ven se chodit nebojíme ani sami po setmění ... jde to. No a ještě k tomu předchozímu, co to je ta komsomolská knížka, to mi teda vysvětli, v tom se moc nevyznám, Ty asi evidentně víc. Já jsem v osmé třídě na konci základky musela 'dobrovolně povinně' odříkat s ostatními pionýrský slib, abych si mohla podat přihlášku na gympl, jinak to tehdy nešlo, to se Tě neptali, ... a to je asitak všechno, víc jsem toho nestihla, v prváku už jsme cinkali klíčema na náměstí. Jo a nic jsem si nevymyslela, v Rudým Právu to fakt nepsali, vlastně nevim, nečetla jsem, koukám na dokumenty v TV ... ČT2, National Geografic, Viasat History atd. Jo a už 30 let máme tady tu svobodu, takže neboj, zkreslující paradigmata by v těch dokumentech neprošla, toho by si lidi všimli. No a že jsi na mě vytáhl ZM Rumovníka ... 'si zabil' ... to se tak u nás říká, jako žes mě tím dostal :)). Přeji krásný den při pondělku, SX

      Vymazat
    5. Jen upresnim par nesmyslu, jinak se uz vzdavam:
      Deti do 15-21 let, v kazdem state jinac, si nesmi koupit zbran, muzou vlastnit pusku, v hodne statech, na loveni....dospeli ano, maji legalni zbrane.
      Fronty nekde nestoji.Uz jsem se o tom zminil jinde.

      Policajti jednají lidsky, ven se chodit nebojíme ani po setmění.


      Vymazat
    6. Jeste to ctu, a musim upresnit, ponevadz uz vidim hloupou odpoved:
      "si nesmi koupit zbran, muzou vlastnit pusku"
      mysleno, kdyz dostanou pusku k narozeninam, je to jejich, napsana na ne a muzou ji nosit, treba po lese, kdyz jdou s Tatem lovit. Ovsem sami si zadnou zbran koupit nemuzou. Pistoli nosit nemuzou. Az od urciteho veku.

      Vymazat
    7. No a jeste jsem se vratil, jen aby nebylo pochybnosti o moje bezpeci,....musim priznat, ze hlavni dvere od baraku mame nekdy zamcene, nekdy ne. Staci zmacknout kliku a jste vevnitr jak v noci, tak pres den. Nekdy se stane, ze zapomenu zavrit dvere od garaze, nekdy jsou otevrene i nekolik dnu. No a ty maji dvere do kuchyne, ty jso otevrene porad. No a francouske dvere do zahrady, k tem se dostanete kdyz preskocite plot, ty jeste zamknute nikdy nebyli.
      Alarm nemame. Auta jsou vetsinou odemknute taky.
      Jednou se stalo v NYC, kdyz sme tam bydleli, ze nejaci asi mladi mne vlezli do auta kde sme nechali cooler kdyz sme prijeli s plaze,....no a vychlastali mne pivo.....to by se asi v Cesku nestalo, u vas by mne tam asi jeste pivo pridali,.....

      Vymazat
    8. Blby lidi jsou i tady, stejne jak i na tomhle blog, s jednim nepatrnym rozdilem. Jsou slusne vychovany, ...........

      Vymazat
  17. O těch frontách amerických občanů skupujících zbraně psali například tu:
    https://www.extra.cz/v-usa-se-pripravuji-na-nejhorsi-zatimco-cesi-skupuji-mouku-americane-strelne-zbrane
    I tady:
    https://www.armyweb.cz/clanek/lide-v-usa-se-obavaji-rabovani-z-duvodu-nedostatku-potravin-vzrostl-tak-prodej-zbrani-k-sebeobrane
    A zde:
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/spojene-staty-usa-zbrane-koronavirus-prodej-zasobeni.A200317_135522_zahranicni_aha

    Možná to proběhlo jen v některých státech USA, každopádně zajímavý poznatek, jak se různé národy z hlediska behaviorálního odlišují a jak reagují na nepředvídatelné situace či co nakupují v hromadné panice z neznámého. SX

    OdpovědětVymazat

Okomentovat