Dycky v pátek (32/2020)


VIDEO-nadpis:Mohutná exploze v Bejrútu: zemřelo nejméně 100 lidí. PLAY....
"Letní aktivity provázejí často drobné úrazy. Otoky, pohmožděniny, natažené šlachy...Wobencosi urychluje jejich hojení. Zahájení léčby co nejdříve po úrazu zvyšuje účinek. Proto mějte Wobencosi vždy po ruce!"..."Ahoj lidičky, My vaši mazlíčci, si rádi žijeme na vysoké tlapce, tak nám to dopřejte, stačí když nakoupíte v Debille výrobky značky HoHoRoyal"...No a hned (vlastně spíš konečně) následuje "praxe" video či fotografie jak z nejhoršího válečného masakru, včetně detailů zakrvácených polomrtvých či mrtvých lidí v Bejrútu.
A pak že okurková sezóna. Houbeleček okurková, právě teď jsou žně šíbrů prodávajících reklamu. Stačí jen počkat na to správné neštěstí a moc se s tím nemazat. Jsme v Čechách v srpnu 2020 a sledujeme práci manažérů mediálního obsahu v náhlém maléru (ne úplně všech a na všech platformách) který umí prodat. Však vy se tím reklamním marastem  (často se i šklebícím) holenkové naši drazí čtenáři nějak prokoušete, než vám spadne čelist u videa či fotografií z místa té hrůzy. 

A spadla i mně. Bez trapných reklam v místech kde to zavání etickou zhovadilostí. Jen je potřeba nechat padat ty čelisti někde jinde. A rozhodně je kde. 

Ono nestačí, že i bez podobných neštěstí a jejich zneužití pro naprosto nevhodné navázání prodeje reklamy jsou zpravodajské weby čím dál více v mnoha případech tímhle bulvárem agresivní, všudypřítomné reklamy vyšponovány spíš pro diváka s hroší kůži a silným žaludkem, než se zájmem se něco dovědět...ono se to musí dotáhnout až to míry bezohlednosti. Navíc napojeno na ve většině případů převzatý obsah, který se na původním místě dá konzumovat bez těchto příšerností.

Tím mám z krku nevýznamnější událost tohoto týdne a protože byla i o fotografiích, prostě ji mám z krku právě tady. Samozřejmě obrazně řečeno. Protože tahle událost nám bude ukazovat svoji tvář na dalších mnoha fotografiích a videích ještě dlouhou dobu.



Tady ale máme už tradičně pouhé čtyři fotografie, ne starší než dva týdny určená k vybíjené. Tedy kdo chce vybije jednu z nich v komentáři. Takovou, která hu zaujala v tom pozitivním slova smyslu ze všech nejméně. 













Hlásí se celý prý že tropický víkend. Tedy všem co si přejí léto jak má být ho tímto přeji někde u vody. Všem ostatním podle jejich přání. Třeba víkend v českých galeriích. Bývá tam chládek a hlavně klid :-)

Komentáře

  1. Ano, uz jsem se s tou nevhodnou reklamou setkal, konkretne na seznamu, rikal jsem si nejdriv jestli to neni nahodou pokracovani ceske sody, a bylo. Dneska jsem si porohlidnul vyrocni fotky z hirosima a nagasaki, to uz bylo nastesti bez reklam.

    Vybijim asfaltare, protoze je zrovna mame v hale, a celej den hrozne smrdi. Ale klobouk dolu, pred tim co zvladnou za danych podminek udelat. a jeste body za rizeni do stran a bily asfalt : )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dám spíš ten pozitivní příklad způsobu servírování informací

      https://www.youtube.com/c/guardianwires/videos


      No a co se týká těch chlapců teď na rozpálených silnicích....též smekám, nevydržel bych tam ani desetinu toho co musí snášet oni...

      Vymazat
    2. Na telku se nedivam, v radiu posloucham zpravy jen v anglictine, ale na netu je to nekdy ten nadpis narocne nerozkliknout, coz je ta lepsi varianta a rozhodne radostnejsi : )

      Vymazat
    3. Tak vychytávku na tohle téma vymyslel na DA galerii pan mediální ředitel. Ten ji za jeden rok dostal do takového stavu, že nějaký delší pobyt a více klikání (samozřejmě spojené s předpokládanou konzumací reklamy) užívají snad jen ti co přišli do čekárny u lékaře a ze systému jim vypadl lísteček "Před vámi je v tuto chvíli 43 pacientů ve frontě. Ale nezoufejte, máme tu zdarma WI-FI" :-)

      Tam si prostě náročného konzumenta milujícího klid váží :-)

      Vymazat
    4. Presne, a kdyz se uz neco zajimaveho vyskytne, nabehne particka mistnich vycvakaru a vyprazdni si zaludky, jako treba pod tou paklikovou rybickou : ))

      Vymazat
    5. No v každém případě Rumovník, Funion, Huggo, Subal, Mikuš, Sluník, Kenaf... dělají tomu Vlastovu "Nenechte se ochočit!" velkou radost a jen škoda, že si to nemůže užít s nimi hezky pohromadě :-)

      Vymazat
    6. K reklamě, někdy se to tak sejde:
      https://1gr.cz/fotky/idnes/20/082/cl8h/ZDO8567a1_6.jpg

      zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/nehoda-motocykl-odstavene-auto-rozvadovska-spojka.A200815_091909_praha-zpravy_zdo

      Vymazat
    7. U této redakce je ta pravděpodobnost takřka 100%....

      Vymazat
  2. Vezmu to od konce,neb jsem tu měsíc nebyl a popravdě - ani se mi po počítači nestýskalo.Jelikož jsem však s vnučkami hrál badmington,došlo i na tvá slova,Josefe,-a přivodil si drobný úraz v podobě naražené ruky při pádu ve snaze doběhnout poslední košík ve vzduchu.Naneštěstí nebyl Wobencosi v zásobě a tak zůstalo u pouhého ledování otoku.Teď,po třech týdnech mohu už vesele ťukat do klávesnice.Jinak,co se reklam týče,říkám jen Huš huš! ;-)
    Ačkoliv mám stejnou úctu k pracovníkům na silnici jako předřečníci,vybíjím dnes fotografii číslo tři...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli tomu dobře rozumím, nebereš reklamu vážně, ignoruješ Wobencosi a přitom dosahuješ srovnatelných výsledků :-)

      Ten sport co jste hráli jsme se jako kluci hodně nahráli a v posledních letech ho tady ve městě vidím velmi málo...

      Jo a díky za všechny Tvé dnešní komentáře tady při cestě po článcích proti proudu času :-)

      Vymazat
    2. Není zač děkovat,- rád chodím na návštěvy,které dávají smysl,kde se pobavím a něco se dozvím... ;-)

      Vymazat
  3. S politováním musím zkonstatovat, že pravděpodobně mi narostla ta hroší kůže, resp. snažím se to nevnímat, ignorovat a nedávat do souvislostí, to by si člověk opravdu často blinknul, když vidí kam až lze zajít. Jinak hlásím že tropický víkend jsem přežil a aby toho nebylo málo, sedím tu večer u poměrně netěsnící trouby hlídajíc pečínku krkovičky, aby ta neskončila jako briketa. A krátím si chvilku hrou ve vybíjenou, kde překvapím a trefím hned první kousek. Alfaltéry nechám žít. Navíc když mám odjakživa rád film Ať žijí duchové a hlavně triky v něm použité trpaslíkové zejména.
    S pozdravem "Světu mír!" PaKl co neví heslo strýčka googla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak vidíš, také jsem přežil..i když to jde těžko :-)

      Ta fotka je pořízená na stejné křižovatce jako tahle

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=205842&ppuser=96101

      jen jsem se (sklo) pootočil do protisměru a ohnisko je tu dlouhé 250.

      A ten opar z vedra umocnění odpařováním čerstvě válcovaného, ještě horkého povrchu ta ohnisková vzdálenost jen umocnila.

      No a krkovičku před půlnocí nepiš!! Nemůžu pak usnout :-)))

      Vymazat
  4. ano, viděl jsem na té křižovatce že se pracuje a od té doby se jí pečlivě vyhýbám, abych tam nezcepeněl v nějaké zácpě, uf pro ty lidi to tam v tom skleníku musí být příšerné, ale jistě dostanou technologickou přestávku. tato oprava ovšem padá do stejného pytle s jinými podezřelými, kdy se kupodivu opravují úseky silnic, které mi připadají úplně nejlepší ze všech, skvělé a rovné, zatímco jiné úseky neméně důležitých cest jsou jako tankodrom... to je mi záhada, i když by nemusela, jsem profesí ekonom (((-:
    Jdeme na tu krkovičku, se zelím a bramborem ,-) a pak nás asi spláchne nějaká ta Rozkošná bouřka při koupání. Zítra máme vyrazit k moři, trochu se mi to zdá jako dříví do lesa, ale zase tady Rozkošně neplavou ladné medůzy, chobotničky a jiná podobná havěť hodná blízkého prozkoumání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aktuálně takto

      https://hradecky.denik.cz/zpravy_region/doprava-u-tesly-opet-kolabuje-tvori-se-dlouhe-kolony-20200810.html

      a šli jsme kolem dopoledne s psicí z parku a nezdá se mě, že Hradec by byl momentálně pro projíždějící kamkoli šťastným místem pro řidiče :-)

      Vymazat
  5. Včera večer jsem se vrátil z dovolené na maltě s krátkou odbočkou na svatbu. Teď se z toho dávám dohromady a pohled na jeřáb, mýtnou bránu a cirkus v jednom je ten pravý lék, použitelný jako pastva pro oko. Jako romantik, musím obdivovat dvojku a čtyřku (obzvláště tu), takže zůstávám v proudu a vybíjím trojku.

    OdpovědětVymazat
  6. Trojka se vyloženě nabízí, neboť je taková nezapadající k těm romantickým třem. Mně se ale hodně líbí, tak vybíjím dvojku. Co se týče reklam, nejvíce mi příjde nechutná reklama na nafukovací člun challenger 300.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)

      https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/102364/clun-milose-zemana-najel-v-bouri-na-skaly-a-sel-ke-dnu-prezidenta-nalezli-az-druhy-den-v-zubozenem-stavu.html

      Vymazat
    2. Ten antibulvární název článku přímo vybízí k přečtení. :-)
      Onehdá jsem v jedné diskuzi k (nečtenymu) článku "trumpeta vypadá líp v denním světle než umělym" četl pěkny vlákno komentářů. Bylo to nějak takto, dotaz: A nebylo by něco o Zemanovi? Ten jako by se propadl do země.
      Odpověď: Zaplať pánbůh.

      Trojka

      Vymazat

Okomentovat