Dycky v pátek (31/2020)


Už třetí den po sobě vedro. Další tři takové dny ve výhledu. Je těžké někoho v těch to dnech zaujmout pouhým čtením a prohlížením fotografií. Navíc je tolik senzačních článků o čemkoli jiném všude kolem k dispozici.

Okurek, neokurek, sezóna, nesezóna.







Ale asi nečtenější jsou teď jídelní lístky zahrádek, předzahrádek a jejich restaurací. To když vyrazíte ve čtyřech a položí před Vás, každého z Vás málem Bakalářskou práci v příslušném formátu na téma "co si u nás dnes můžete objednat", tak je o zábavu postaráno. Děti s sebou a jeden nějaký ten vegan k tomu jako bonus předčítání a vybírání málem do kuchařova vystydnutí.



A často to začíná nějakou tou místní specialistou s názvem "Rumburakovo kompoziční tajemství v těstíčku" a končí téměř tím samým jen o pár desítek korun dražším, protože v pyžamu. Dadákova káva jako bonus, opravdové kafe seriozně za peníze. 



No a to mě vedlo k tomu, že dnes se tady z mé hlavy mnoho nedočtete. Prostě tentokrát dobrovolně ustupuji zábavnému čtení jídelních lístků. Jeřábek doporučuje marinované vepřové plecko v kapustě, pečené brambory přelité pepřovou zálivkou z kysané smetany.     




I tak přeji všem následující prima víkend a týden, bez ohledu na momentální místo pobytu, stavu Vaší kreditní karty, prázdnosti Vaší SD karty a počtu listů jídelního lístku.

Vybíjená, bez ohledu na výše citovanou konkurenci může začít. Pravidla jsou známá a autor to prostě unese, stráví.. :-)

Komentáře

  1. První dvě vedou, takže u mě rozhodování mezi třetí a čtvrtou. Čtvrtá mě pobavila anonymizací focené slečny, co mi připomnělo z nedávné doby jeden komentář, který by se hodil do "úst" dotyčného co slečnu fotí na čtyřce, že focená slečna nechtěla být poznatelná na první dobrou ( https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/478813 i když v tom čtvrtém případě anonymizoval "sekundátor"). Takže trojka pryč, tentokrát.

    OdpovědětVymazat
  2. první : mám rád ty jemné škály šedi, to potěší
    druhá : zub času..možná, spíše bych se klonil k odfláknuté várce betonu, nebo také izolace
    třetí : co já už potkal těch očuraných rohů, takže nápad estéty jistě potěší, jen konšelé zapomněli instalovat zásuvku. Jen cyklista to ekowc nepochopil a odskočil si jinam ?
    čtvrtá : baví :)
    suma sumárum druhá z kola ven

    A přeji všem krásný víkend třeba při marinovaném plecku /zkusil bych krkovičku, plecko je na mě už dost tuhá záležitost/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle toho jak to tam vypadá, máš recht. Cyklista si asi prostě odskočil :-)

      Vymazat
  3. Jedničku a čtyřku bych nevybyl ani kdyby mi šlo u život. Tak se musím rozhodnout mezi dvojkou a trojkou. Protože je jediná barevná a tím narušuje estetický vzhled stránky, vyřazuji dvojku. A přeji hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po tvém komentáři jsem si důkladně prostudoval heslo

      "Black Lives Matter"

      abych nakonec nedopadl jako ta Annie Leibovitz :-)

      Vymazat
  4. Rad jsem po case zase nakouknul a musim zase napsat ze se mi libi kazde fotografovo obdobi pokud ma co rict a neni trol, trotl... : ))

    Jeste k tomu kafe a jidelnicku. Nedavno jsem projel brennerskym prusmykem , prez jizni tyroly, toskansko do livorna, kafe trochu zdrazilo 70c-1e, ale pohoda, respekt odstupu, rousky, dezinfekce na kazdem kroku. Potom rychle do kajuty. Sardegna, to stejne, rousky, respekt, dezinfekce, u vody jsem potkal ty stejne mistni obyvatele jako loni, cizinci az na vyjimky se nedostavili.
    Dnes jsem musel do znojma. Bez rousek, respektu, dezinfekce, byla dostupna jen ta co zustala v aute. V 9 rano byly kavarny tak preplnene cesky mluvicimi turisty, ze jsem si dal, na stojaka kafe s vodou a mlikem za 70Kc u stanku pod plne obsazenou radnicni vezi, a na rozloucenou na hornim namesti zamaval taktez preplnenemu detskemu koronavlacku : )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A navíc v tom Znojmě nemají ani šikmou věž za ty prachy :-))

      Pokud nutně není třeba zajíždět pro okurky do Znojma, měl jsem vždy dobrou zkušenost s Restauraci u Raušů ve Velké Bíteši.

      Vymazat
    2. Pardon, zase jsem to zvoral, kafe zdrazilo asi o 20c na 70c az 1e a tim se pointa vytratila : )
      U rausu ve velke bitesi jsem byl naposledy pred deseti lety, vzdycky kdyz jedu do ceska si v restauraci dam svickovou na smetane pokud je na jidelnicku a u rausu je nezapomenutelna, nejlepsi co jsem si dal byla pod pernstejnem nedvedice, taky dobrou delaji treba v jiznich cechach v cimelicich u kostela : )

      Vymazat
  5. U nás ve Vrchlabí na každém rohu pes, u vás v tom HK na každém rohu pečící trouba na psa, takže jde z kola ven. ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jednička působí klidným dojmem a hezky vymyšlená kompozice. Dvojka podobně, jen v jiném úhlu, levý horní růžek dává tušit rozmanité osudy v anonymním prostředí. Trojka .. dvě použité osiřelé věci situované na protilehlé strany, ale obě dvě o sobě ví a v té sounáležitosti a podobném osudu necítí se až tak osaměle. Čtyřku vyhazuji, i když se mi líbí nápad s anonymitou stromu, možná jiné ladění převodu. SX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *resp. anonymitou modelky, pochopeno ;-). SX

      Vymazat
  7. Tři a čtyři jsou pro mne dobré. Záludně čekající přístroj připomněl mi film Guma, což bylo tedy ujeté, leč zůstalo mi v paměti. Na čtvrté slečna působí trochu dřevěně, a to je roztomilé. Jednička se mi líbí a dvojka nelíbí, relativně tedy.

    OdpovědětVymazat
  8. Já ti nevím,Josefe.Každý "normální" fotograf by si našel takový úhel,z kterého by byla patrna sličná dívčina tvář - a co uděláš ty? Cvaknout ji skrzevá kůl? Zamysli se,člověče! Tak snad příště,ano? ;-) I proto jde čtyřka z kola ven! ;-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat