Spiritualita invazivní ornitologie

 





Komentáře

  1. Tedy, přiznávám, že bylo pár pokusů o to pochopit a uchopit, ale protože jsem se tři dny potácel v horečce z nějaké letní virozky (nebo úžehu), až dnes jsem uviděl, nejdříve ovečky... a než jsem to stačil napsat že proč taháš ovce do ornitologické společnosti, tak jsem najednou ty dvě odpočívající husy se zobáky zabořenými mezi křídly, uviděl.
    Tomu tedy říkám patřičně vydivočená fantazie, blahopřeju (((-:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedávno jsem viděl fotografii takového ptáka, jak se v takové igelitové plachtě (velkém odhozeném pytlíku) udusil.

      Igelitem vystlaná krajina, travnaté plochy parků, vodní plochy...je toho čím dál víc, hustěji řekl bych.

      Snažil jsem se odvodit z těch pocitů (působí to...nejde to ignorovat) když ta místa procházíš takovou zrádnou poetiku (a netlačit při tom prvoplánovitě na pilu)...

      Vymazat
    2. Zrovna před chvílí jsem přispěl v diskuzi ku článku:
      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/odpad-dominujici-v-oceanech-pochazi-z-jidla-s-sebou-uvadi-studie-167046#utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

      Ale, přiznám se, že na první jsem na této fotce uviděl svoje do netkané textilie zabalené keříky drobného ovoce na školní zahradě. Snažil jsem se uchránit úrodu před kosáky a strakami, marně. Našli si cestu tam, ba i ven, byť s břichy naplněnými borůvkami a plody muchovníku.
      Takže tahle moje první asociace byla o něco blíž autorovi fotografie ,-)

      Mmch. ptáci doplácejí bohužel i na svojí zvědavost. Vloni jsem kousek od keříků nechal zaparkové auto a nechal malinko pootevřené jedno okno, aby v tom horku trochu větral interiér. A po práci jsem našel auto ve stavu, kdy bylo (pardon ten výraz) posrané nejen zvenčí, ale i uvnitř. Pachatelky s velkou pravděpodobností straky.

      Vymazat
    3. Nechci to ani bagatelizovat, ani dramatizovat ale při pohledu vzpomínce jak Zorka Ságlová kladla těch 700 plín u Sudoměře jsem si představil 700 křižáků zamotaných i s koníky v nakladených igelitových pytlích tamtéž :-) Svítá, ještě pološero, lehce stoupá mlžno a tam ty igelitové pytle z nichž vykukují kopyta, přílbice...a skrze ty pytle prosvítají ta uvízla a ucukaná (místy se ještě cukající) těla kdy středem prochází velký vojevůdce Žižka v koženém overalu :-)

      Vymazat
  2. Musím k výše napsanému dodat, že jsi toto ekologické téma uchopil velmi výtvarně.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky vidím ovečky :) ... SX

    OdpovědětVymazat

Okomentovat