Konec léta 2022 - BIOILUSION

 zrovna teď dávají Byl jednou jeden dům...

a tady pro letošní rok končí letní kino


a když jsem se podíval na DA s nadějí, že potom co vložili pár fotek Klásek a JOKR...napadla mě otázka pro ještě tam hnijící:

Opravdu nechcete říci panu řediteli Lutonskému že to prostě podělal? Kde berete ten respekt mlčet a společným už ani netlacháním a posloucháním zmetkům typu funionů tam utrácet čas? Nikde jinde by si takový zmar, aniž je bičován nespokojeností osazenstva k vedení galerie nedovolilo. Takový ničemníci a ředitelíčkové na mnohem vyšších postech dostávají na sociálních sítích do nosu, jak si zaslouží a jak si respektu naopak žádného nezaslouží. Na DA se tiše přihlíží chcípání psa. A psi, psi já mám opravdu rád. Raději než mnoho ředitelů, kteří svojí nekompetentností a vyčůraností, neopodstatněným egem zabíjí cokoliv, co by dávalo smysl řídící se heslem "po nás potopa". Se slovy na půl spolknutými: "Jestli se ti to nelíbí, běž jinam, my si ten smrad a teploučko vzít nedáme, my si svoje nicnedělání ohlídáme za každou cenu nehledíce na to, jak trapně vypadáme.

Ještě postřeh pro ty dlouhodobě na DA působící:

Vážení takovou míru názorů bez názorů jako je na DA (pokud vůbec někdo nějaký názor napíše) nenajdete asi nikde. NIC proti NIČEMU jako preferovaný způsob spoluvysedávání. K tomu jednostranná cenzura kdykoli aktivovaná. Prasečkáři a podsvinčata typu sluníků, kenafů a podobných chovanců pana ředitele, podlézající vedení galerie si ovšem mohou často urážet koho chtějí a vy se stáváte součástí této odpornosti. Často bez hlesu, jen s tichým pokukováním po té hrůze umírání kloníte hlavy či Slavusujete mezi kapkami deště abyste se nenamočili. 

Čas prostě ukázal, že větší, daleko větší zhouba, než Jeřábkova sekta je pro takovou galerii neschopnost (ješitnost a přebujelé ego) pana ředitele a jim akcentovaná svérázná normalizace. Kdo měl vůli nedávat vysoké body a nekolaborovat s postpibilovskou partou se buď postupně zařadil anebo se dlouhodobě, když poznal marnost svého počínání, odlogoval poté, co se často musel nechat urážet. Zbyl jen tichý strach či odevzdanost galerijnímu režimu bez potřebné neservilní angažovanosti. O kvalitu fotografií už prostě nejde, vlastně ani není ničím motivována. Nudíte li se kupte si medvídka mývala anebo si klikejte po aktuální DA.

Žádná obrana Vám, co jste zažili živější a smysluplnější časy DA nezůstala. Vzal Vám ji čas a nemilosrdný pohled DA současnosti, který je za současného managementu konečnou zoufalostí a stali jste se pouze potravou pro reklamní proužky zadavatelů k užitku E-15.

Nemá smysl tančit dál a doufat proměnu neschopnosti, nechuti a nekompetentnosti či arogance v opak. Naděje po konci PE skončily na DA fatálně ...v rámci stupidních pravidel pohodlného ovčince pod dohledem práskačů.

Fotografická veřejná galerie jako součást tvořivosti, a tedy kultury je v CZ promarněnou šancí v rukou diletantů kteří k nim žádný opravdový vztah neprokázali, žádnou přidanou hodnotu nepřidali až doškodili do konce, kterému se sebeklamem s dávkou nostalgie říká nekonečné odcházení. 





Komentáře

  1. Pepo, před nedávnem jsi napsal že už se nebudeš o DA zmiňovat a že se tam už ani nebudeš koukat.
    Jen připomínám.
    Je to jenom ztráta času a život jde dál. Je to tam tak jak to většina chce a proto tam jsou. Já několikrát odešel sám dobrovolně pak se vrátil abych zjistil že to není místo kde se mně líbilo. Už nebožtík Přibyl Vlasta mně to naznačoval. Tak i dopadl foto extrakt a různé jiné weby galerie, poněvadž jsi je přivlastnili lidé ke své podobě. Takových lidí je hodně a jsou všude. Já se nedávno snažil lidem ukázat mojí pravdu , jen abych zjistil že je nepřijatelná pro lidi kteří už svou pravdu mají. Jen jsem je rozzlobil. nejsem jeden z nich.

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy to tam nebylo ideální, ale byla doba, kde se pod fotkama dost často plodně diskutovalo. Myslím si, že jsem se tam něco naučil, ale ta doba je už definitivně pryč a už se nevrátí.

    OdpovědětVymazat
  3. pacient ještě dýchá, ale myslím že už nastala mozková smrt.

    OdpovědětVymazat
  4. Pane doktore .... tak to už si ten hypochondr na oddělení E, pokoj číslo patnáct, dovolil moc.

    OdpovědětVymazat
  5. Výstižně napsáno. Na DA proběhla normalizace. Nedivte se, že se neozývají, bojí se. Aby je nestrčili do báně, aby jim funící orkové nepošpinili prostor pod fotkama, raději na sebe moc neupozorňovat, spokojit se s jednoslovným hodnocením a raději jen chválit, vždyť kritika se nevyplácí ... . A diskutovat není s kým ... s těmi chvaliči? S orky? ... /SX/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat