Zápočet z kosmologie...

 


Komentáře

  1. Credit s těhle teorii mohou záviset na předpokladech, které nelze testovat

    OdpovědětVymazat
  2. Lidstvo se stále snaží uchopit fenomén UFO a ten mu stále uniká ... . Parádní foto :) /SX/

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych ty zelené mužiky necpal násilím všude, kde nám něco uniká. To jen na okraj, protože kosmologie se tím vůbec nezabývá. To spíš, jak naznačuje Rudy, jak jsou těžce pochopitelné a uchopitelné události vzniku jsoucna. Čím více se vesmír zkoumá, tím je více otazníků (namísto aby ubývaly).
    A co se týká vzniku hmoty, vesmíru (a času tím pádem), dokud nebudeme vědět co to vlastně hmota je - nebudeme schopni říci, kde se tu vzala. Tyhle dvě záležitosti spolu úzce souvisejí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a jak a kam to smeruje, vypada, ze ani na tyhle otazky nebude nikdy odpoved k mani. Za prve je lidstvo blbejsi a blbejsi ,.....coz dokazuji i posledni udalosti na obou stranach,.....no a hlavni duvod je, ze nas ubohy mozek v dnesi kondyci, kdy stale mene vime jak ho uzivat, a jak ho neuzivame, zacina byt k nicemu. Mozna bude dobry s vajickama, kdyz to orangutani po nas prevezmou.

      Vymazat
  4. PK: No a co teprve až se vesmír začne smršťovat (zatímco teď se ještě rozpíná), to prý čas pak půjde pozpátku a to už vůbec hlava nebere :)) ... SX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zeme uz neni placata (mozna) slunko se netoci kolem zeme, taky to neni najisto,....a dal bych nesel,.....rozpinani, smrstovani je neco o cem vime asi tolik jak co je ve stredu zeme, a jak se rozmnozuji male musky co mne vylitavaji s akvarka, nebo na co je vlastne maly mozek, slepe strevo, mandle v krku.
      Vsechno se to da zaradit do kosmologie...jako teorie, ktere mohou záviset na předpokladech, které nelze testovat.
      Je velice pravdepodobne, ze jeste, za ten Big Band nekoho upali. Opravnene,

      Vymazat
  5. Se budu bát vložit cokoli příště (přízemního asi) po takovéto nadčasovém uvažování za které všem děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je muj problem, ja at Face Book cokoliv vlozim, tak na mne vlajeckari hded rvou, ze nenavidim Ukrajinu. Ted uz jim hrdlo vysicha,....kdyz by mohli opravdu pomahat s vlastni kapsi. Uz se ode mne ale vetsina odpoutala.

      Vymazat
    2. Rudy, nevím co máte či nemáte na FB a tedy nemám k tomu co říci.
      Co se týká toho pomáhání za své. Ano pomáháme za své a ne že ne. Je to tak, že každý má ty své odvedené v daních a z nich se pomoc Ukrajině platí. Mimo jiné. A platíme za Putina snížením životní úrovně. A bude dlouhodobá. A bude to bolet.
      Platíme ale také za to, jak Evropské elity během tohoto století propadly spánku nebo jen intelektuálnímu plácání a ekonomické kolaboraci bez reflexe a ideí.
      Dívám se na to z pohledu člověka, který prožil rok 1968 a Ukrajinu vidí jako opakování toho všeho ze stejného místa. Kdo zažil rok 1968 nemá se na co vymlouvat, leda tak na sebe...
      Pozdě ale přece je reflexe probuzení s hořkostí k těm, co byli placeni z daní voličů a místo střežení demokracie dnem i nocí se nechali opít rohlíkem z východu. Kdo zažil rok 1968 tak to viděl...a byl často za zpovykance a zbytečného alarmistu...případně za aktivistu všelijakých těch obskurních teorií.

      Možná škoda, že Putin nechtěl zpátky nejdříve tu Aljašku jak mu bylo napovídáno jeho sektou :-)

      Vymazat
    3. Ano, ten co zazil 1968, vi, ze to co bylo pred 21.08.1968 ,se po tom datumu pro normalniho cloveka nezmnenilo, poslanci zustali stejni, ve vlade trosku zmnen. To je vse. CCCP prijeli na volani o pomoc par jedincu, Cechoslovaku, kteri straceli pudu pod nohama. Ja nikoho nevolal, ani jsem nepocitoval zadnou zmnenu. STB po mne sli pred I potom.Samozrejmne sme porad nadavali na to, co byla vina CSSR vudcu a lidi, no a svadeli sme to na Ruse. Jestli si myslis, ze se to da prirovnavat k Ukrajine,…kde Rusi okupuji jen asi 3% uzemi, tak ctes spatne noviny. Jestli si myslis, ze se ma pomahat jen tem, podle toho odkud prijeli, a jak maji nabalene auta penezma, budiz. Ukrajinci nemaji zadny duvod utikat kvuli Rusum. Utikali pred tim a budou utikat, proteze je tam korupce, prodavani deti, zen, mafia, money laundering s celeho sveta a zabijeni vlastnich lidi. Takove svinstvo , bezpravi nikdy v CSSR v takove mire nebylo. Jestli Rusi si vezmou to co mneli leta, bych chapal, ovsem o Ukrajinu nejak moc zajem, podle vseho nemaji. To se deje jen ve Vasich neinformovanych hlavach, ktere maji potrebu ukazovat litost a starost aby vsichni vedeli..
      No a Alaska, Aljaška byla formálně převedena do Spojených států 18. října 1867, to bych snad k nicemu co se deje, nebo vlastne nedeje dneska, ani neprirovnaval,… to je hloupost. To by potom Europane museli vratit vsechno co nakradli od puvodniho obyvatelstva Americkeho kontinentu, ktere potom pozabijeli a uzemi ukradli.No a potom se zabijeli navzajem kdo ma vic. Ted se to vsak svadi na USA.
      Historie je plna bezpravi, a budoucnost bude take. Okupace CSSR Rusama, Nebo Okupace 3% Ukrajiny je jen smesne porovnani s tim co se delo v prvni a druhe svetove valce. No a demokracie? Ta ve vasich koncinach nikdy nebyla a nebude. Ani nevite co to je. Mozna kdyby Buh zase zatopil celou Europu vodou, nebo Rusama,…tak by se nekomu rozsvitilo. No a timto nejak koncim nema cenu si pripominat veci, ktere se daji najit v knihovne a prehlizet DNA lidi kteri placou s vlajeckou v ruce.
      Tohle vsak, podle vseho nema s kosmologii co spolecneho, ale ja to zacal.

      Vymazat
    4. Rusko před 24. únorem okupovalo zhruba 7 % území Ukrajiny, teď za 100 dní už je to přes 20%, tj. jako ČR a Slovensko dohromady nebo polovina Itálie pro představu. A konec války v nedohlednu. Putin chce Ukrajinu vymazat z mapy světa, její kulturu, umění, historii vymazat z knih. Jakoby neexistovala. Je to genocida národa. A Putin se na Ukrajině nezastaví. Půjde dál do Moldavska a dalších zemí, řekl to jasně, chce obnovit vliv Ruska ve střední a východní Evropě. A jde za svým cílem přes mrtvoly. Teď je jeho cílem odstřižení Ukrajiny od přístupu k moři, až dobude Oděssu, bude si diktovat podmínky co se týče obilí a jeho přepravy do Afriky k hladovějícím národům. Bude mít v šachu celý svět. Mrazí z toho. /SX/

      Vymazat
    5. No ja videl mapy a statistic, a zustavam u tech 3%, uz jen kvuli tomu, ze Zelinsky a Ukraine vyhrava,......kdyby to slo s 7% na 20%, tak by snad Zalinka prohraval, a to snad neni po tech penezich co dostal a zbranich ani mozne.......Lhanim nikomu nepomuzeme.

      Vymazat
    6. Rudy, rád bych tady tu nezamýšlenou diskuzi nad Ukrajinou uzavřel. Protože abychom se tady obviňovali ze lži mě fakt nebaví:
      Tedy: Každý používáte jinou mapu. Ty evidentně nechceš respektuješ ideu, že Krym není Ukrajinským územím a že krádež a okupací není krádeží a okupací což si Ukrajinci podle tvé mapy prostě musí nechat líbit. Nechtěj vytvářet pocit, že tady jsme všichni hlupáci, co na rozdíl od Tebe používají nějaké cinknuté mapy nebo propagandou cinknutá data.

      Co se vyzbrojování Ukrajiny týká, tak se stačí podívat, jak byla Ukrajina na základě ne až, tak dávných smluv zbavena odzbrojením prakticky schopnosti se bránit. O to víc ty zbraně potřebuje. A nejvíc jich posíláte, pokud vím vy z USA.
      Mimochodem byly vaše rozvědky, které měly ty nejrelevantnější jasně výstražné informace v době kdy se Evropa ještě sotva probouzela ze sna o Putinově neškodnosti a málem celá si myslela že to skončilo roku 2014 na Krymu.

      Peníze dostává Ukrajina logicky. Prostě pocitem sounáležitosti a společného ohrožení nezbývá nic jiného, než investovat peníze které by jinak byly použity na mnohem pohodovější potřeby.

      O tom, co podělala Evropa v minulých letech jsem Ti už tady psal. Nebudu opakovat.

      Sám můžeš dohledat které války a které režimy podporovaly USA nejen penězi, zbraněmi ale i mrtvolami mnoha svých vojáků počínaje koncem druhé světové války. A jak málo jim v tom Evropa pomáhala.


      No a na samý závěr jednu "zaručenou informaci" podobně jak je používáš ty.
      Pokud by Donald Trump vyhrál volby tak by dnes už nad Kyjevem pár týdnů vlála Ruská vlajka, pod sídlem Ruského gubernátora. Všechny hromadné hroby by byly ještě jdou zahrnuty a pod Moskvě by pochodovalo každý den vítězné Ruské vojsko potom, co si umylo své zakrvavené ruce.
      Donald na svém ranči by jen vydával prohlášení, že varoval dopředu, ale Evropa ho neposlouchala...ale že životní úrovně jeho Američanů se to nijak nedotkne, protože obchod je obchod a peníze nesmrdí.

      Tak Rudy, to je všechno a příště zase třeba o tom Manželství pro všechny, které tu teď řešíme v době kdy to západ v rámci modernizace dávno vyřešil roztrháním Bible na malé kousíčky, se kterými pak znovu podpálili Jana Husa...

      Vymazat
  6. ano, uzavreno,.....ja ani nic takoveho co mne vysvetlujes a pises nemyslel ani nepsal,.....dokonce bych myslel, ze odpovidas nekomu jinemu,.....asi je to citlive tema,...

    OdpovědětVymazat
  7. Asi se sluší, když už tu po sobě, Rudy, házíme těmi čísly (ještě, že to není něco horšího), abychom je i patřičně ozdrojovali a tím potvrdili, že jsme si je nevycucali z prstu. Jeden zdroj tady posílám:

    Mapy: Okupována je více než pětina Ukrajiny - Novinky.cz

    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/okupovana-je-vice-nez-petina-ukrajiny-jako-cele-ceskoslovensko-40398888

    No a tady ještě pro názornost graf srovnání obou armád k datu 24.2.2022.

    https://public.flourish.studio/visualisation/8798362/

    Z toho je patrné, jaký je v téhle nespravedlivé válce nepoměr sil, a i když se svobodný svět snaží Ukrajině pomoct a posílá jí zbraně, peníze atd., tak by to byl spíše zázrak, kdyby se (za cenu mnoha ztracených životů) agresorovi ubránila. Ale naděje umírá poslední.

    P.S. Jsem ráda, že Váš současný prezident (tj. ten, co si nepodával ruku s rakeťákem Kimem) pochopil, že se to nesmí vzdávat.
    /SX/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja uz se o tom tady nechci bavit , nebudu kazit tady naladu,...takze dekuju za opravdu verohodne zdroje,.. o sytuaci ktera mne osobne vubec nezajima, a jen bych dodal, ze soucasny president USA je zatim povazovan za vubec nejhorsiho v history,....asi proto je u tebe oblibe.
      Dekuji a nashledanou, nebo Miru Zdar by bylo vhodnejsi

      Vymazat

Okomentovat