Manželství pro všechny...

Žijeme tu spolu v jednom bytě, v jedné domácnosti už více jak jedenáct roků. Za tu dobu ona doběhla můj věk, a tedy máme společná očekávání odvalená od věku a zkušeností. Došli jsme společně do povědomí, že ve stáří je lepší se držet většiny, příliš se nevyklánět na jednu či druhou stranu a spíš držet celospolečenskou lajnu.

Za tu dobu si připadám jako poloviční pes a ona se stala polovičním člověkem. Spojil nás k tomu společný trudný zážitek.


To jsem ji ještě puberťačku svěřil jakémusi certifikovanému cvičiteli za účelem výcviku. Jevila se od začátku jako málo povelům přizpůsobitelná, příliš inteligentní s vlastním názorem. A když při druhé lekci cvičiteli došlo, že jeho umění skončilo jeho zesměšněním, prostě ji vyzdvihl do výšky a praštil s ní o zem. Byla to poslední chvíle výcviku. Od té doby spolu mluvíme v celých větách. Žádné povely, žádné výcviky… a navíc to mezilidské mluvení v celých větách zbližuje.

Nerozdělilo nás ani odejití její rodné vlasti z péče Bruselských bílých límečků, vodítek a obojků.

Agapé mezi námi vzniklo postupně, nikdo nám ho nevnucoval, nikdo ho nenařizoval, nikdo nevymýval naše mozky posunem okřídlené věty „Miluj bližního svého jako sám sebe“ a selhal i nikým nevolený nihilista Kazatel se svou protivnou marností.

Běháme už jen tak rychle, aby nás pestří influenceři z pěstíren duhových paradigmatů nedoběhli.

Teď jsme ale vstoupili do fáze, kdy jásáme (slintajíce blahem jak nad společnou miskou) na vlně zajišťující ještě větší štěstí pro všechny.

Snad se toho do roka dožijeme. Snad ty ostrůvky zbývajících nepřejících zalije voda všeobecného tleskání a budou definitivně ohlušeni a znemožněni modernitou co už zvítězila málem všude. Zápis na matrice pro všechny se stane oslavou nové doby. 

Nicméně líto nám bude, že tu novou dobu si asi až tak dlouho neužijeme, a tedy se nedočkáme té doby ještě o kus novější.

Do té doby zbývající do schválení zákona (a zavržení toho Starého i Nového) se dohodneme na znění mosazené cedulky abychom ji pak mohli okamžitě přilepit na dveře a jasně svůj postoj a své poležení deklarovat sousedům, příbuzným a případně poslancům, svědkům a pisálkům co rozumí jen psím knížkám a překonaným tradicím.

Na té cedulce vlevo dole malým písmem bude dodáno „Na nás se neštěká nebo jen jednou“.

Komentáře

  1. Když pro všechny, tak ...
    ... berete si zde přítomnou muňku za právoplatnou manželku?

    Ano

    OdpovědětVymazat
  2. Máte podobné povahové vlastnosti, rozumíte si, hezky jste se našli :). Vtipná fotka mj. :)
    /SX/

    OdpovědětVymazat
  3. Vždycky mě udivoval nazor, když zvire neposlocha, tak je chytre a ma svuj rozum. Ja za to dostal vzdycky facku.
    Ano, souziti a tolerovani se navzajem, jsou vyborne zvyky, ktere clovek ziska zkusenosti. Zvirata to maji vrozene. Z manzelkou, sousedem… pri tom ovsem plati, zachovat si i svoji tvar. Nemusis odpovidat tomu co neni pravda, ona to snad sama vi.
    Je zajimave porovnat , porovnavat tyhle ruzne poucky nekolik tisicileti stare, nebo zakony, ty stare s novými , a zjistit, ze ty stare po vymyšleni nějakých nových, byli vždycky s opatrnosti zničené, a novější a novější jsou horši a horši. Skoro by se dalo rici, ze nemá cenu nove vymyslet. Neopravuj to, co funguje. Fungovalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme doma tolerance přebytek. Nabízím na odkup, cena dohodou.

      Třeba onehdá. Beru malou z koupelky na záda a nesu ji do pokojíka. Odměněno je to slovy, která s malou tolerujem:
      vypatlanej kreténe, vymaštěnej jak ta tvá matka, nahlásím to všechno na policajty a sociálku

      Vymazat
  4. Mít psa a rozumět si s ním, je jedno mála štěstí co může člověka potkat. Fotka, jak je u Tebe zvykem, netradičních hodnot

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No však si zkus někde vážným způsobem vysvětlovat zpovykancům a modernistům že "Manželství pro všechny" je ničemnost....

      Snažil jsem se místo toho o pošetilou úsměvnost :-)

      Vymazat

Okomentovat