Taková Divná Pětiletka...3....8

 


















Předchozí dvě snadno najdete po levé straně blogu ve výběru "FOTOEDICE".

Barevné skladbě v tomto článku jsem věnoval maximální pozornost a pevně doufám, že uspokojí všechny zakomplexované černé i bílé i jinak barevné, zejména ze zemí které zbohatly na drancování kolonií a otrokářství...v jiných divných pětiletkách...a vykrádají rozvojové země i včera, dnes a zítra...a asi jako odpustky nakupují jejich sportovce neb peníze nemají žádnou barvu a nesmrdí...
Svůdný progresivismus podporovaný tupou novinařinou promazaný mazaným marketingem násobí ve skutečnosti pokrytectví na kterém se dá vydělat.

Komentáře

  1. Jsem rád, že tady nemusím vybíjet. Všechno jsou to dle mého názoru výborné dokumenty dneška. Kdybych byl tvůj mentor, tak bych tě musel pochválit.

    OdpovědětVymazat
  2. Při pohledu na fotografii JosefaKr:
    https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=210171&limit=recent
    jsem si vzpomněl, že jsem sice viděl, ale nedal vědět a nenapsal.
    Ty fotografie souznějí při působení na mne.
    Ani dnes pan Godot nedorazí.

    K úvaze o barevné skladbě - kdysi mi někdo přeposlal video, univerzitně vzdělaná mladá krásná žena na velkém foru líčila svoje dětství, které prožila ve své rodné zemi, tuším Sierra Leone to byla. S úsměvem a šarmem pokládala publiku naléhavou otázku, proč země s obrovským nerostným bohatstvím, kde bylo možné najít polodrahokamy doslova na dvorku, je chudá jako kostelní myš. Ano, dostalo se jí bouřlivých ovací. Myslím, že tyto souvislosti jsou jedním z důvodů, proč my z malé země bez moře a kolonií, přistěhovalců a otroků, více než klekání na kolena nás napadá bezradné krčení rameny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K fotkám: Kdyby to fakt bylo na pět let a na každý měsíc připadla jedna fotka jako výsledek, pak tohle průběžné vkládání čeká redukování. S odstupem, který je proto nutný.

      K tomu co píšeš o barvách v těch aktuálních souvislostech. Předesílám, že na to co se děje jsem hodně namíchnutej a jak píšeš, také do toho patří to krčení rameny. A krátce řečeno, kdysi jsem Rudymu ty názory trošku vyčítal. Dnes už jsem mu v tom mnohem blíž.
      Jako vůbec nejděsivější na tom považuji to, že nám to vlézá do hlavy, zalézá do podvědomí a tam kde jsme měli naprosto neutrální pocity najednou větříme, nasáváme aktuální souvislosti tak jak nám je v poslední době podsouvané to co je zneužíváno cíleně a bez odpovědnosti.
      A teď až otevřou školky, tak budou chodit dětičky žalovat učitelkám a doma maminkám a tatínkům že ji jejich tmavší či světlejší ještě před chvílí kamarád počůral úmyslně zástěrku a něco o té úžasné opičce z té krásné knížky šeptal ?. Možná si školky budou muset najmout právní kanceláře aby dětičky vyrůstaly jistě jedině v tom dokonale bezpečném prostředí bezbarevně šťastné (a dětem které v hlavě do dnešních dnů nic z té ničemnosti neměly a vyrůstání mezi různými barvami jim přišlo normální bez přemýšlení). Si tak uvažuji směrem který by mě před časem vůbec nepřišel na mysl...

      K té Josefově fotografii. Vnímal jsem ji (už i díky názvu průvodnímu textu) jako takový vhled na autobus DA kde na čtyřsedadle sedí proti sobě dlouhodobě Funion, Sluník, Šálek a Lutonský...a střídavě hlídají zavřená okénka, aby fakt nešlo vyvětrat...a pokud by to snad někdo zkusil tak tahle čtveřice zafunguje naprosto spolehlivě. Už poloprázdný, rezignující autobus DA...v dusivém odéru...kdy z aplikace pravidel se stala diskriminace zdravého rozumu.

      Vymazat
    2. Protože, Lutonský se rozhoduje jak ten Putin, jak někdo překročí červenou linii, tak tvrdě zasáhne, a tu červenou linii u každého jednotlivě určuje jedině on ... . Viz. případ Šálka, jen se to smázlo a Šálek je čistej jak ta lílie. SX

      Vymazat
  3. Omlouvám se,že si raději prohlížím fotografie a čtu komentáře,než abych přidal nějakou hloupou poznámku,dobře se znaje. Pohoštění "U Ďůlka" je však nanejvýše lákavé a tam bychom se mohli zanedlouho setkat...;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Honzo, po dnešním brouzdání po městě vidím, že některé podobné jako je ten Důlek už se otevření nedočkají...

      Vymazat
  4. Musim se priznat, ze jsem trosku vedle (nevim o co jde) . Prazdny Šálek U Ďůlka. Tak se pridavam k HonziS : že si raději prohlížím fotografie a čtu komentáře,než abych přidal nějakou hloupou poznámku,dobře se znaje.
    Pak se dostal s X poznamek do X odpovedi onicem.
    Nedavnou jsem ovsem cetl o tom, kdo si nejvice videlal v tech zahadnych letech na tech koloniich , a na prodeji otroku do USA. Myslim ze nas neco takoveho ucili v dejepise, ale uz se zapomnelo. Ani tehda to nesvadeli na Ameriku.
    Nevim co dela Rusko pro Czechia, ani netusim co dela EU.....tezko se rozhodnout koho vibrat. Aspon pro mne, koho doporucit jako na partnera, na ktereho muzeme vsechno svadet. Za vsechno nekdo muze. Tak jak pistole muzou za 400 000 vrazed rocne na celem svete.
    Ja uz dostal dve injekce, manzelka taky, a rousku nosit nemusim, ani jsem nemusel. Injekce muze ted dostat v mem bydlisti kazdy kdo chce, bez apointment, bez fronty.
    Proc by davali ti co chteji kontrolovat lidstvo, ty kontrolni latky do injekci (to uz jsme dostavali jako deti ve skolach 50' a 60' leta ).....Kdyz uz to mohli dat davno do vodovodu, ze jo.
    Je patek rano, udelal jsem si kdendliky s vajickem, a jdu odpocivat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důlek a všechny další jsou o té divné pětiletce kterou tu zažíváme. Třeba tak, že podobné obchody jako Důlek jsou už několik měsíců zavřené v rámci proti pandemických opatření. A jejich otvírání se oddaluje. Tedy když už mají jakousi naději, dělají to co vidíš na té fotce. A pak vystoupí nějaký ten politik a řekne všem, že rozvolňování se posunuje minimálně o několik týdnů. Frustrace z toho kam se jen podíváš.
      Tedy chápu, že když tu nežiješ a nějak relevantně tu situaci zdejší nemonitoruješ jsi jaksi bez potřebného kontextu k pochopení. Ty fotky jsou spíš pro našince, který tu každý den nějakým způsobem ten rozdíl oproti minulé pětiletce vnímá a prožívá.

      U Vás už podle toho co píšeš je lépe a se světlejší perspektivou. To je moc fajn :-) U nás ale ještě na rozdíl od Vás ty zásadní volby nebyly, tak si na to "bude lépe" musíme ještě do podzimu počkat :-)

      Na Tvoje komentáře a názory na DA rád vzpomínám. A musím uznat, že jsi měl v drtivé většině opravdu. Dnes Ti to může připadat jako mlácení prázdné slámy...nicméně občas se tím žitím kolem fotek a galerií neudržíme :-) Buď rád, že Tebe už nic z toho k ničemu nenutí...

      Co se jídla týká: Teď jsem tu sundal z plotny vepřové maso s brokolicí a ajvarem. K tomu brambory :-))

      Vymazat
    2. Ja teprve vstal,...tak premyslim co si udelat k snidani,...zatim kafe.
      U nas, jako US, se svetlejsi perspektiva vymazala a vipada ze na vic jak na ctyri roky, pokud nenastanou nejake zmneny ktere zamezi svindlovani u voleb. Za Trumpa byli velke zmneny k dobremu, s dobrou vyhlidkou. Obe politycke strany, ktere maji slovo, se ho snazili dat po celou jeho dobu pryc, ponevadz jim moc vrtal do zabehnuteho sizeni, obohacovani se, a corupci. Tak se ho zbavili, a vse se vratilo do doby pred nim. To znamena, ze benzin uz stoji skoro $3 za gallon, s $1.60 za Trumpa. Corupce je mnohem vetsi, nez jsem si ja, nebo i Trump mohl predstavit. Neni to catastrophic, je to jen jak to bylo by se dalo rict poslednich 30let, po Reagan,..... Reagan nam ukazal svetlejsi zitrky, a Trump to potvrdil v praxi. Kdyz lidi vidi, jak to muze byt, tak to otvira oci.
      Tyhle veci, s tim zaviranim a otviranim tady rozhoduji mistni vlady, takze Florida je porad svobodny stat, na rozdil od NY nebo CA....... Ovsem to jsou dva staty v kterych to stali za hovno dalo by se rict vzdycky. Velke dane (na Floride zadne) , draha elektrina , atd.
      U vas jste dostali demokracii, ale nedali vam navod,....nebo si ho nikdo neprecetl. Takze si to kazdy praktysuje jak se mu libi, a kdyz to nefunguje tak se to svede na Rusko, nebo na USA.
      Dnes vipada pod mrakem,.....porad teplo,....Ja i manzelka sme v duchodu, tak si to uzivame.
      Krasnou sobotu preji vsem co nic nevi, i tem co vi vsecno, nebo si to mysli.

      Vymazat
    3. Koukám Rudy že humor a nadsázka s kouskem pozitivně myšlené pošetilosti a sarkasmu Tě neopustil a rozhodně nebudu sám, kdo bude rád za Tvoji aktivní účast zde na mém Blogu :-)

      Vymazat
  5. :)

    jeste k tomu DA, mam ban, jak jiste vis, a jsem tomu rad , ponevadz problem s jakoukoliv diskuzi tam je to, ze kdys se bavis s blbcem, je nebezpeci ze sam zblbnes. Jestli se to uz nestalo. To plati ovsem vsude, nejen na DA. I tady.
    Praci Zdar.
    Porad nevim co se chysta k obedu. Zadne naznaky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až k nám přiletíš tak si hned na letišti nech vystavit průkazku s nápisem "BANDA". Budeš mít hromadnou dopravu po Praze zdarma jako to mám já :-)))

      Vymazat
    2. Dobra rada,.......Ja jsem doufal, ze mne bude vozit Babis v limuzine, nez najdeme JOKR a bude mne vodit on po mistech jake jen on zna,.....

      Vymazat
    3. Kdyby Tě Babiš svezl limuzínou tak už na mě nic nezbyde. On je vrcholový manažer On je krizový manažer On všechno zařídil On byl best in kovid, dokonce jsme málem nakonec předběhli USA On zařídil vakcíny, možná kdyby se do toho nevrtal, mohlo jich být víc. On možná rozkryl i rezidenturu GRU na ruský ambasádě, až to trochu utichne, tak s tím možná i přijde.
      Jo a za Clintona jsem koupil Chevy Monte Carlo od Luďka Bestajovskýho z Tampy a projel takřka všechny US státy dopředu, páč ve Vegas odešla zpátečka, jo a galon stál dolar :DDD.

      Vymazat
    4. Jo, to uz jsem od tebe slysel,. pjekne jsi se projel,.......
      Benzin sel drasticky nahoru po 9/11 2001, za Obamy to vyskocilo az na $3.85, loni $1.60, ted uz $3.00 a pocitam ze to bude ke $4, coz mne je fuk, moc toho nenajezdim,.....

      Vymazat
  6. fotografie v téhle kovidové době pobavily

    OdpovědětVymazat

Okomentovat