Dycky v pátek 10(62) 2021

Není to až tak dávno co se vyšilovalo kolem GDPR. Období, kdy to díky vždy se v takových případech zviditelňujících figur a figurek v záloze s kořist tušícími advokátními kancelářemi vypadalo že už bez trestu nepůjde na ulici ani vytáhnout fotoaparát z tašky.

Totiž aby náhodou Fotograf někoho nevyfotografoval a postižitelně neodhalil jeho identitu. A tak se narychlo pročesávali už připravené obrazové publikace o městech a turistických oblastech...aby v nich pokud možno nikde žádný občánek, potencionální podatel trestního oznámení nebyl.

Zpovykanost postupně opadla či byla překryta nějakou novou. Dostala ale i rozumnější rozměry i když už asi nikdy nebude ta svoboda fotografování jak byla.

A pak přišel ten kulatý, chlupatý virus. Ten totiž prakticky vyprázdnil ulice a GDPR ve smyslu fotografování zasadil drtivou ránu. Pokud není v ulici market s rumem a točeným salámem zeje většinou prázdnotou. Tedy ta ulice a to po celý den. Historická část města s dlážděním ten zní jen vašimi kroky...pokud se tam s fotoaparátem vydáte. Zažíváme dobu takřka našimi generacemi nepoznanou i jako příležitost. A zdá se, že jí nebude jen tak konec. Jen kdyby těch respirátorů narvaných mezi očnicí a popruhem nebylo...

A nyní už tedy zdejší vybíjená dle ustálených pravidel.











 

Všem přeji víkend bez stresu a pokud možno ještě o kus lepší s kapkou třeba Rozkoše :-)



Komentáře

  1. 245 přesvědčit srnky, aby se tak precizně vyrovnali do lajny, tomu říkám výkon hodný mistra. Obzvlášť, když to srnky nejsou.
    246 divné ovoce vám v těchto dnech roste v Hradci na stromě. Asi je to nějaká divná mutace, která pravděpodobně "neunikla" z biologické laboratoře.
    247 Cesta přes solné jezero působí esteticky. Jenom je mi divné, kde se vyskytuje. V Hradci, pokud vím, žádné nejsou a jinam se jako důchodce nedostaneš.
    248 dnes je volba jasná. bydlím na náměstí přes které vede výpadovka z města. Z toho plyne, že dodávek a nejenom žlutých si užiji víc než dost. Takže ji vyřazuji.
    Bonus vítám. Konečně vidím naživo, jak vypadáš, když narcisticky fotíš sám sebe. Taky tipuji, že máš rád kokakolu a někdo ti jí vypil a provokativně ti ukazuje prázdnou láhev. To od něj není pěkné.
    Závěrem jako obyčejně přeji hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsou to srnky, máš pravdu :-)

      Je to skupinka kormoránů z rybářského spolku Česká Skalice při poradě před jejich oblíbeným pleněním všeho co plave pod hladinou :-)

      Solné jezero (včetně spadlého písku ze Sahary) byla moje po dlouhé době a asi na dlouhou dobu cesta mimo okres...

      Vymazat
  2. 245 vzdáleně připomíná Gurského Rýn II. , proto nechávám kdyby se Ti někdo ozval
    246 nad ní váhám, je to boj s následující 247, ale nakonec ty tři vrstvy převáží
    247 když musím tak musím z kola ven
    248 na mě tedy působí dějem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Josefe :-)

      245... ozval ale na první dobrou to nebylo. Připadal jsem si nedoceněný :-)))

      248...no takové věcičky bych rád dělal. Ale vyžadujete to naprosté soustředění v daný okamžik a pár okamžiků před tím rozhodujícím. A to u mě bývá málokdy při cestách po městě. Tak takových věciček asi mnoho nebude...a jedním dechem zdravím Kláska v tom kontextu k naprostému soustředění (navíc s jeho škodolibostí, kterou já jaksi nemám v povaze) :-)

      Vymazat
  3. Soustředění a také pořádný kus drzosti. Myslel jsem že mám kuráž, dokud jsem neviděl při ostré akci pana Šibíka. A i když nedělám dokument-reportáž, často si na něj vzpomenu, a ta drzost mi (nám) otevírá možnosti k zachycení toho rozhodujícího.
    Děkuji za pozdrav a mimo obvyklou dávku viru vylučuji dnes i 246 ,-)
    pakl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle, Šibík to je ten co se učil fotografovat u pana Krajbicha?

      Vymazat
    2. doufám paklíku, že jsi už ty malý číňánky vyhnal a jestli ne, tak ti držím palce

      Vymazat
  4. Radost otevřít...;-)
    Každý má právo na názor,tudíž i na demonstraci - a tak se ani kormoránům nelze divit,že se takto pěkně shromáždili na protest proti ledu,jenž zabraňuje plynulému rybaření...
    Fotograf,který fotí kovové dráty přenášené pravděpodobně jeřábem je u mě pošetilý blázen - vystavil by sis to snad v obýváku? ;-) (ale pravdu!)
    Vybíjím osmičku,neboli dodávku,jsa rozumu mdlého, na rozdíl od jokra... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právo na včerejší pražské demonstrace jako ukázka toho, že ptáci na rozdíl od některých skupin obyvatelstva ještě nepotratili rozum a měli bychom se k nim podle toho i chovat...

      Jo a nevystavil. Vystavil bych si tu tu osmičku :-)))

      Vymazat
  5. 245 - všichni čekají spořádaně ve frontě, asi na očkování ... aby získali ten očkovací pas ... asi jen s tím pasem bude letní dovča ... no, na nás přijde řada někdy na podzim ... :-))
    246 - obdivuhodná kompozice, mám nutkání nasadit si 3D brýle - pro odhalení předního, středního i zadního plánu v plném rozlišení
    247 - připomíná zhojenou jizvu ...
    248 - vybíjím ... přála bych si více zřetelný příběh
    A fotografie č. 5 ... zřejmě oblíbené kalhoty, oblíbená psice, oblíbený klobouček, oblíbený bublinkový nápoj ... a za mě i oblíbený kritik, co na DA velmi chybí ;-) SX



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K té 246: To se tu staví nový chrám na pozadí těch už všude známých. Staví se tu hotel pro účastníky různých kongresů. Myšlenka starší než první vlna COVID. Obávám se, že jako v mnoha dalších dojte ke ztrátě světlých iluzí...

      k č.5 : Nosím to co přežije psí nápady, včetně cesty močálem.

      No a co se týká té kritiky a chybění či nechybění. Nechme prostě věci tak jak jsou. Vnímám je s ulehčením. Od té doby mě například nikdo nevyhrožoval smrtí. No představa, že se tam zase začne punktovat Vrba s Lutonským za tichého souhlasu zbabělců souznějících s jejich představami jak má vypadat DA by bylo tak na zvedání mého žaludku. A proto beru na vědomí, že většině se evidentně DA jaká je teď líbí a nějaký JJ jim se svými představami a komentáři může být ukradený :-)

      Vymazat
    2. No, moc živo tam není. Hlavně mi přijde, že dost lidí jen vloží fotku a mlčí. A jen čekají, jestli se někdo zastaví, sami aktivní nejsou. SX

      Vymazat
    3. Zombie myšlenky a vize pana mediálního ředitele zákonitě přinesly tomu odpovídající ovoce :-)

      Vymazat
    4. Tak beru zpět, zaznamenala jsem novou aktivitu u jednoho z účastníků: "ok", "ok", "ok". Taky je vysoce sofistikované hodnocení třemi hvězdičkami atp., a když se fotka líbí o něco méně, považte, jen dvěmi! :D ... I zombíci se občas probudí, pan ředitel upřímně řečeno, nevím. Už rok o něm ani vidu ani slechu, natož aby nastiňoval nějaké své vize. Asi je aktivní v jiné branži, bude to podobné, jako s jedním panem ministrem, co zvládá hned dva resorty najednou, takový superpolitik, ale výsledek jednoho nebo druhého nebo obojího je pak zákonitě na dvě věci. SX

      Vymazat
  6. 245- je milé vidět více živočichů pohromadě
    246 - tak mne napadlo, jestli nečekáte v HK větší výskyt čápů
    247 - jo písek saharský se dostal i k nám
    248 - pošetile jsi čekal na Františka a dle barvy jsi se asi možná dočkal
    ze hry jdou čápy, jedno hnízdo v Čechách stojí zato

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ty čápy se budeš moci zeptat přímo u pramene pod moji dnešní zde novou fotkou :--)

      Vymazat

Okomentovat