Dycky v pátek 2(54)2021

Skutečné překlopení z roku 2020 na rok 2021 se tady v Dycky v Pátek koná až dnes. Podle stávajících pravidel tu vkládám do jednotlivých čísel fotografie v tu dobu ne starší jak dva týdny. A tak tomu je i dnes a tedy některé jsou ještě z roku minulého, jiné už letošní.

Konec roku minulého ve smyslu těchto tradičních článků to není. V příštích dnech tu (už kdysi za jiné období tomu tak bylo) vyjde něco jako "Málem dycky v pátek". Tam bude několik fotografií které se za ten druhý půlrok 2020 nevešly. Nevešly se právě z toho důvodu dodržení exspirační doby dvou týdnů. 

Tedy dnes jako obvykle čtyři fotografie k vybíjení co jsem je nafotografoval během posledních dvou týdnů.





Na začátek něco takového hodně klidového, snad působícího pozitivní estetikou.



Ivánku, kamaráde, tak nám toho Lorda Voldemorta zase na chvilku pustí. Zajedeme společně do Živanic. Zavzpomínáme na staré dobré časy...


Když jsem tam přišel ráno, říkám si Anděl, toho přece znám. Kolem poledne TO vypadalo jako sousto pro milovníky kreacionismu. Navečer se na mě šklebil sám Satan oblevou udolán. Zazvonil telefon a na displeji svítilo číslo volajícího 666.


Tahle fotografie, dokument nahlíží do dodávky kterou přijeli ukrajinští dělníci z Vánočních svátků dobudovat další bankoví dům v Salonu Republiky.





Prohlašuji, že mým záměrem bylo vysedět nějaký delší, emotivně zabarvený a všeobjímající závěr. A sedím tu ještě teď a nic.
.
.
.
.
.

Jestli Vás napadají stejné věci jako mě, tak Vám po několika hodinách přeji především odvahu🙂

Komentáře

  1. Mravenci mě nenapadají, a tak to dnes vidím na vyřazovací souboj mezi čtvrtou a dvoustou šestnáctou. Tak tu budu chvíli sedět, jestli se povede rozhodnout, ale radějc dopředu volím obojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávám tu dohromady ten přídavek o kterém píši v úvodu. Tedy fotografie co se ve své době do těchto pátečních článků nevešly. A to mě napadlo otočit to pravidlo. Ostatně ona to vybíjená nebude. Otočit to ale tak, že si divák, pokud bude chtít a pokud takovou mezi nimi najde vybere tu jednu fotografii co ho z nich zaujala nejvíc. Považuje ji ze svého pohledu za nejlepší počin :-)

      Vymazat
    2. Klidně, tady bych dal hlas třetí alias 215.

      Vymazat
  2. Pozitivní estetická záležitost na mě působí pozitivně esteticky, tak si zaslouží ponechat. Balon v bažině, to vidím jako politicky satirickou záležitost vystihující naší situaci. Sice mě to netěší, ale před pravdou se stejně neschováme, tak jí tu nechám. Bez ohledu na to, co na dvěstěpatnáctce je, volím jí jako TOP týdne. Takže dělníci z Ukrajiny mají smůlu a jdou z kola ven.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 215 už není. Dnes jsem šel kolem a i toho satana pohltila zdejší blátivá zima..

      Vymazat
  3. První je pěkný kousek, trochu mi připomněla jednu (nejednu) trá(krá)vovinu na DA, zoufalost. Ale i s kuřím okem králem mezi slepými. Škoda slov, toho se držím, a mám co dělat.

    Živanice, to mi něco říká. Nebyl ze Živanic nějaký zájezd, který se jel podívat na Vyšehrad? (((-: Ale ten výlet skončil nějakým fiaskem, někteří lidi bučeli, jiní bručeli a taky se rozdávali stopky. Jsme v Česku, přece, diví se ještě někdo? To by musel být někdo zelený z Marsu. Nebo nějaký moula, který neví jak funguje sázení na cokoliv.

    215 má autor nějakou bujnou fantazii.
    takhle to je:
    https://www.youtube.com/watch?v=diBGC2tJU64&feature=share&fbclid=IwAR14lf0YDK7BkzdKy_-AKCVxX-ehEJZDbCy9C1fgFiyfDZWFWzPktRBw29c

    U poslední oceňuji odvahu. Oni ti z východu jsou drsní chlapíci a k ráně nemají daleko, když se jim něco nelíbí, třeba že někdo fotí bez dovolení jejich zamilovaného plyšáka. Ale třeba se jim (také) líbila Tvoje psice :p

    Vybíjím 216

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Živanice/Vyšehrad to není nic ze starých pověstí českých ale soudobá reálie/kanálie našeho fotbalu. Ostatně ona ta Damková také není něco jako kněžna Libuše :-)

      K odkazu: Díky za něj, jako bonus vnímám Brodského. Obdivuhodné.
      No a příští pátek možná vložím také pohádku. O šípkové Růžence :-)

      Co se zmiňované odvahy týká...spíš jsem si neuhlídal opatrnost a mohlo se to vymstít...což mě polilo až později..

      Vymazat
    2. Ukrajinky jsou prý velice hezké,ale v dodávce nic,až na plyšáka - a tak ať si jdou budovat domů! Vybíjím. Ale stejně je to drzost,fotit soukromý sektor a ještě vědět,komu patří...;-)

      Vymazat
    3. Honzo určitě znáš ty investigativní zprávy z našich novin a portálů typu s titulkem třeba "Bomba:Velká hmotná škoda". Které popisují jak v areálu, ani místem nespecifikované soukromé firmy při výkopových pracích explodovala výbušnina, převrátila bagr a rozmetala sklad ochranných prostředků. A u toho je obrázek. A když koukneš tak pod ním je napsáno "ilustrativní fotografie". No a vidíš z nějaké fotobanky staženou fotografii granátu pořízenou v museu druhé světové války".

      V poslední době už i takové články už dokázali dávat do placené sekce :-)

      Vymazat

Okomentovat