Jak jsme se radovali pospolu v ulicích...

 

...a jak nás to časem přešlo...




Dnes jsem procházel ulicí samých malých krámků,
a jako bychom se vrátili někam o půlstoletí zpátky,
určitě dnes všude prodávali banány...budou přece Vánoce,
jeden, druhý, třetí, pátý...co se tu ve frontě druží...
Všichni cosi na ústech, asi nestraníci, aby se nezakecali...dva metry od sebe...


Komentáře

  1. Pamatuji si, že v roce 89/90 jsme o půlnoci vyběhli na ulici plnou neznámých lidí a vzájemně si přáli do nového roku hodně štěstí. Dnes bych se asi bál, že spíš dostanu do držky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se můžeš i bát, že teď dostaneš i kladivem do hlavy :-)

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=208889&limit=recent


      Setkání s volem vlastně bývala úsměvná...kdysi...

      Vymazat
    2. Já si myslím, že kdyby na toho hlupáka nikdo nereagoval, tak by si už dávno dal pokoj.

      Vymazat
    3. Vlastně s Tebou souhlasím. Nereagovat. Reagovat už měl i v tomto případě smazáním účtu tohoto experta pan Lutonský. Ale když si tam dokáže dlouhodobě chovat ke zvláštnímu užitku třeba takového Funiona, pak se tenhle expert na portréty může stát na DA čímkoli a kdykoli.

      Včera mu tam pod "portrét" přistál od jednoho Fotografa následující komentář

      "Vy se jen snažíte naleštit skořápku, ale to co je za ní Vy nikdy nezachytíte. To v člověku buďto je, nebo ne. Po tom co tady předvádíte, Vy mezi ty šťaslivce nepatříte. To je věc, která se nedá naučit ani koupit. Pokud by jste ten talent měl, tak Vám opravdu s nadsázkou stačí ta mléčná šedesátka a čirá čtyřicítka."

      A tomu já moc fandím a říkám si jen houšť a větší kapky :-)

      Vymazat
    4. On se vždycky někdo najde, kdo napíše (protože nejde zakázat, aby se nikdo nenašel). Ale je to něco nehorázného, co si dovolil. Za to by měl být okamžitě vymazán...

      ...ten jokr7 :-)

      PS:
      https://12in.cz/temp/Sn%C3%ADmka%20obrazovky%202020-12-08%20o%2011.23.37.jpg

      Vymazat
    5. Málem bych zapomněl, proč se vlastně našel někdo, kdo se šel kouknout na Instagram. Vyplynulo to z téhle debaty:
      https://www.megapixel.cz/foto/536269

      Vymazat
    6. Tak jsem tu diskuzi z toho odkazu viděl...je to spíš něco jako tragikomedie :-)
      A viděl jsem dnes další pokračování ateliérových fotografií. A to je vlastně pokračování, kdy obsah je těžko dohledatelný v celkové banalitě. Technika sama o sobě prostě nezachrání nic i když tentokrát přímo neprovokuje

      Vymazat
    7. Lepší rozměr to získá, jakmile nechutnou patlanici pochválí kapacitoři jako fialový šálkopoustevník, to je potom teprvá ta správná tragikomedie. :-))

      https://cdn.megapixel.cz/gallery/w1920h1200-2x/7/536837.jpg

      https://www.megapixel.cz/foto/536837

      (by se řeklo z ostudy kabát, ten se už ale pomalu předává tam, kde se to nestydí pochválit)

      Vymazat
    8. Vlastně ta pochvala patlání je jen dunění fialového prázdného sudu, jsem tak zjistil:

      https://www.megapixel.cz/foto/536569

      Vymazat
    9. Až si na DA budete přát do nového roku (novoročenky) tak si určitě přejte aby tenhle poustevník se na DA už nikdy nevrátil. Protože jen málo je otřesnějšího (co se jednání týká) bývá na galeriích k vidění...

      Ale navážu tematicky aktualitou:

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=208930&limit=recent

      Viděl jsem tu odpornou fotografii a následnou reakci autorovu zasahující do posudku zdravotního stavu toho kdo si dovolil mu k ní něco napsat.
      No a je to jeden z těch autorů (Kenaf) co už dávno na DA neměli být. Opakované hnusárny které jsou asi z titulu koncepce prostě tolerovány...

      Vymazat
  2. Nebo mandarinky. Ty byly taky vzácností. Avšak není už tolik vzácností,objevují-li se na DA snímky těžko pochopitelné s přínosem nulovým,jaký předvádí zmiňovaný "autor". Škoda,že nemůže být selekce,jako tomu dříve bývávalo. Na druhou stranu bychom však byli "ochuzeni" o šměšná představení nejen fota,ale i verbálního rázu... ;-)
    Kdo ví,kdy se budeme moci zase pospolu radovat,což už míří na Tvou fotografii. Já měl včera takovou trošku škodolibou radost individuální nad zprávou,že i bývalý president musí zaplatit pořádkovou pokutu ve výši 3000 kč! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Později napíšu i víc k tématu téhle fotografie...

      ALE: k tomu co píšeš o DA...před chvílí tam přistál (což asi nepamatuji) širší komentář šéfredaktora DA.

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=208792

      A je na tom pěkně vidět, že ta DA mohla být dnes naprosto jinde kdyby se do ní nemotal tak jak se motal (doufám v ten minulý čas) Lutonský...

      Vymazat
    2. A to jsem vskutku zvědav,zda-li - a jakým způsobem pan matys odpoví. Pokud ano,pochválí autora textu za asi první konstruktivní komentář,ale o sebereflexi velmi pochybuji...;-)

      Vymazat
    3. Asi neodpoví ale aby nebyla nuda je možno se nyní namíchat prasatům do žrádla :-)

      Vymazat
    4. No, bylo to ´milé´ povídání s panem Pravým. Těch prasat je tam víc, není lehké jejich rochnění na účet druhých ignorovat. SX

      Vymazat
  3. Za mlada jsem hrával billiard, tak to poznávám. Stříkance krve z nosa od přisvištivších kulí, a když se nos minul, byly z toho takové díry ve zdi jako ta vpravo. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem si myslel, že Jana Suka, který na DA exceloval před 10ti lety, nemůže nikdo pokořit. Ale nová doba přináší nové hrdiny a já musím dávat pozor na přívlastky, kterými bych charakterizoval tohoto génia - protože jsem ve veřejném prostoru. Ale nebyl bych tak optimistický ani do budoucna, myslím že i tito dva budou mít zdatné následovníky, už jen čekají ve frontě na to, až uzrají banány...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si často kladu otázku, co v době sociálních sítí (kde si mohou tisíce laiků klidně i koupit) tyhle lidi, jako tenhle borec a třeba ten Funion vlastně láká na tom bytí na Galerii.
      Většinou dojdu k závěru že jedinou relevantní motivací a pro ně žádoucím výstupem je zaplevelování, vysírání a otravování ostatních účastníků. A zejména těch co opravdu o fotografování něco vědí a vloženou prací to také dokazují a mají o to velké G na začátku upřímný zájem.

      Konspirační teorie o skutečné úloze managementu DA jsem vynechal :-)

      Vymazat
  5. Žil jsem v domnění, že nová generace opivněných chlapců vracejících se nad ránem z restaurace, tuhle hru kdo výše dočůrá, již nezná. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co by neznali? Teď je to navíc prokládany závody o Darwinovu cenu, kdo dočůrá na trolej, kdo k ní vyleze blíž, kdo při zásahu elektřinou zvládne ještě udělat selfí, atp. :-)

      Vymazat
    2. Je to nové v tom, že ta hra se spíš teď může jmenovat "vyčůranost" a možná je i součástí některých osnov...

      Vymazat

Okomentovat