Dycky v pátek (52/2020)

Podle nového nařízení Vlády dostali výjimku prodejci zbraní a střeliva (pokud ve stejném obchodě mají regály s hračkami, máte smůlu, naopak AK-47 teď s mimořádnou slevou, jsou přece Vánoce). Z toho dovozuji, že ani zdejší vybíjená není nařízením vlády dotčena a máme vlastně tady kliku, že si nehrajeme ale vybíjíme.

Než na to přijdou, tak rychle krátce zopakuji pravidla:
Vybíjí se jedna fotografie ze čtyř. A která, to záleží na každém kdo se aktivně zúčastní. Všechno je přece subjektivní a snad i popsatelné🙂







Kvíz na závěr vybíjení:
a- Klásek fotografující ledňáčka v Hradci Králové v Šimkových sadech
b- Náruživý fotograf který bez toho nemůže být ani na Štědrý den
c- Pf2021


Závěrem:
Po roce jsme se opět stali všichni na pár dnů křesťany co uvažují nad tím co bylo a hlavně co bude, jako bych Zjevení ani nečetli. A jsou těch různých úvah plné noviny, plné televize, blogy, internetové stránky všech snad mediálních paláců co jich tu máme. Abych neboural partu, přidám se tak s jednou úvahou do tržiště.

Máme za sebou rok kdy postupně mizel živý život z výstavních síní, Galerií, fotolabů, pravidelných setkávání i různých těch klubů které se věnují fotografování. Postupně se setkáváme a diskutujeme povětšinou jen prostřednictvím našeho připojení k síti. Tak vlastně většinou i představujeme své nové fotografie. Kontakt jak jsme ho znali mizí a dá se říci, že mizí s vizí dlouhodobosti, možná až nenávratnosti v běžném časovém výhledu. To co jsme si loni touhle dobou nemyslel teď víc než tušíme.

A snad je to tedy logické, dalo by se to snad očekávat, že v tom kontextu poroste význam a zájem a samozřejmě i kvalita těch našich internetových Galerií. Jestli se tak děje si každý může myslím sám sobě odpovědět. I já.

Tady mohu mít svobodný, nesmazatelný názor a tak toho využiji. DA se zadními vrátky většinově vrátila k Vlastovu pojetí. A evidentně to vyhovuje. A je potřeba to prostě vzít na vědomí a podle toho se zařídit. Ostatně tak se i děje. A těch pár co občas sype písek do tohoto soukolí to prostě asi musí vydržet s ohledem na rozložení sil. Dovedu si po těch zkušenostech s managementem představit i úspěšnou petici "vraťte nám Vlastu".


Komentáře

  1. Aj ta krajta, kdyby za C) či dokonce za A), tak nevím, jestli by bylo vůbec povoleno vybít bez rudého zákona o ochraně. :-)

    (ale tak staniž se, třeba mě pak časem taky nemine amnézie toho našeho dosluhujícího vrchního, obdobně jak u toho zlatého kačera přespolního)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti dva spolu ještě budou hrát golf. Ve výslužbě na Vysočině...

      Vymazat
    2. Jsem si (nenápadně) kopl rovnou do tří, takže třeba budou hrát golf rovnou ve třech (aj s puťkou). :-)

      I když asy metrická matička hus má poslední dobou ve zvyku používat nové čočky, takže jakmile puťka nebude v baráku, nějaký zákon na ochranu ho asi stejně neochrání.

      Vymazat
  2. Kvíz je snadný! Paklik ani zdaleka nemá tolik vlasů a na ledňáčky ani jiné ptáčky si jej moc neužije a tak to musí být za bé! ;-)
    Na DA je stále několik málo tvůrců,pro které stojí za to rozkliknout a pokochat se. Zaplať pánbuh za ně! ;-)Ovšem raději bych podepisoval petici "Vraťte nám kvalitu"!
    Vybíjím dvěstěšestku,neboť nemám rád cizopasníky - a že jich všude je až přehršel! ;-)
    Buďme zdrávi! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že tu petici "Vraťte nám kvalitu" by nebylo ani kam poslat...aby si ji někdo vůbec převzal...

      Vymazat
  3. Jakožto milovník židlí a navíc vlk samotář mám pro tu první pochopení. Dvojka typicky jeřábkovská si zaslouží své místo na slunci. Trojka působí esteticky kultivované a tak jí dávám palec nahoru. Ovšem podvodník vydávající se za nejlepšího fotografa z Jeseníku a okolí si nezaslouží nic jiného, nez vyrazit z kola ven.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možná napsat "Z Jeseníků" ? :-))

      Vymazat
    2. Na srazu spolužáků se mi ptali: "Kde bydlíš?" říkám "V Jeseníku". A oni "No dobře, ale kde?"
      Ale je pravda, že od té doby co je okres Jeseník, je takových pomýlenců méně (((-:

      Vymazat
    3. Já to náhodou vím úplně přesně, neb jsem tuto obec kdysi použil jako startovní na 350 km dlouhou pěší pouť. Taky jsem v tý době zrovna nějak začínal své hrátky s digitálním fotoaparátem Olympus SP 510.

      Vymazat
    4. To by vědě Paklik, ale já jsem tam žádné neviděl. Ani výtahy na ty šílené kopce tam nemají.

      Vymazat
    5. Tak to jsi pomýlenec ,-) výtah (zejm. pro otylé pražáky) máme na Ramzové, vytahuje na Šerák a je dokonce s mezipřistáním. A na druhé straně v Koutech je možnése nechat vytáhnout směrem na Mravenečník a pokud chceš vidět ten div Česka, za mrzký peníz (nesrovnatelně menší než za lanovku) Tě tam dosmýká autobus ,-)
      Metro jsme mohli mít, ale tunelářská lobby prohrála souboj s asfaltéry, takže do světa to máme stále do kopce - s kopce po krásné silnici, na které jistě brzo padnou nové překvapivé rekordy v počtu mrtvých a zmrzačených motorkářů.

      Vymazat
  4. Lokace první fotografie je mi (také) důvěrně známá, možná že blízko místa, kde jsi fotografoval, bude ještě ďůlek ode mne. A to ne že bych tam stál jednou (((-: ale nic co by narušily dějiny fotografie jsem tam nevystál. Jen ten ďůlek. Ale ta Tvoje... člověk většinou nenosí s sebou židličku, notabene aby pak si na ní sednul u řeky a koukal někam jinam než na kačeny. Asi jsi ho nějak uplatil, nebo zhypnotizoval či něco podobného. Lehký surrál, ano.

    Druhá dvěstěšest , ano souhlasím, jeřábkoidní, nelze vymlátit (((-:

    Galerijní krajinka 207 je mi silně povědomá, z dob, kdy bylo ještě globálními prognostiky avízováno že česko se nezvratně mění na soustavu vysušených dun přesýpajících se ze západu na východ a zpět. Tehdy blízko míst kde nyní pilně pracují 3 dělníci na stavbě dálnice na Jaroměř (fakt jsme je tam předminulou neděli viděli), zemědělci tahali tyto trubky a nás popotahovali za to, že jsme je při té práci dokumentovali. Ještě jednou budou vzpomínat jak pěstovali mrkvičku a ne pořád jenom rýži na zaplavených polích.

    Kdyby se kolega HonziS lépe podíval a dohlédnul dál než na případnou pleš, tak by zjistil, že fotograf vůbec není fotograf, ale pozorovatel s dalekohledem. Takže se jedná o chyták na který se chytne lecjaký chytrák (((-:
    Varianta b) je ovšem vychytralá, protože autor kvízu píše, že "fotograf, který bez toho nemůže být ani na Štědrý den", čímž není ale jednoznačně řečeno, že "toho" se myslí ehm, zrovna, ehm, fotografování (((-: ale neptal bych se raději ani autora fotografie, natož fotografovaného, hehe.
    Vybíjím PF-2021 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 207: Tady kousek za Pouchovským letištěm vznikla tahle fotka do mého postupně budovaného cyklu o trubkách a tyčích :-)

      208: Tuším kam míříš. Včera jsem se totiž díval na "Něžné kuře" :-)

      Vymazat

Okomentovat