Autmn trip

 


Komentáře

  1. To mi připomíná kvalitu na sebe pějící RGB sadu s LED páskem, kde jsem to o víkendu po potřepání pravicí lípl pod postel, zapojil a zjistil, že při stisku G svítí B a při stisku B svítí G. Po několikátym přepájení pár drátů v ovladací krabičce, se scestně popsanýma výstupama plošňáku, vše svítí jak má (aneb - ne, přehodit drátky, kde bylo na plošňáku napsáno G a B, opravdu nepomohlo).
    Ale teda tady ty vynechávky v R nevím, jestli by šlo opravit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To neumím vyhodnotit protože ž delší dobu žiji s pocitem, co se zakoupené elektroniky týká, že všechno je neopravitelné, nerozebíratelné...a tedy po prvním škytnutí a zajiskření jedině vyhoditelné :-)

      Vymazat
    2. No to by bylo, aby mi ta elektrotechnika k něčemu nebyla. ;-) (i když už se od lavic začíná blížit čtvrt století)

      https://forum.digineff.cz/download/file.php?id=148246

      Nejlepší je, že pár dní po přepájení přestala úplně svítit zelená. Dnes jsem se k tomu večer konečně dostal a koukl na to, jak že jsem to špatně spájel. Pohnu s tím a ono to začlo svítit. Hejbu hejbu až jsem zjistil, že pájení je spolehlivy, ale potvorák konektor na LED pásku zlobil... No abych pravdu řekl, za 2.5t bych čekal lepší kvalitu. I když jsem se nezdržoval reklamacema, tak vyhazovat nepřichází v úvahu. :-)

      (kéž by už přišly ty eurozákony na snížení vršení odpadu, aby výrobky měly výdrž pokud možno maximální a ne nuceně jen tu dvouletou)

      Vymazat
  2. A čerstvou jarní bys neměl ? Nějak mne poslední dobou sebou ruce. Ta červená mi připomněla Rudyho, ten teď prožívá po těch jejich volbách těžké časy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli mám správné a definitivní údaje tak u Rudyho na Floridě vyhráli republikáni...tak alespoň to Rudyho potěší :-)

      Vymazat
  3. Konečně vím, jak vypadá žíznivá čára. Zřejmě nad autem přeletěla stíhačka trénující nízké lety. Podle barvy soudím, že byla sovětská.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezatahujme prosím konspirativní teorie do konceptuálního uměni, jo :-))

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Honzo, když napáskuješ (nebo tedy obecně napáskujeme) malé děti (věk kdy chodí do školky) do auta, ulevíš jejich rodičům a vezmeš je kousek za městský blázinec za krásného listopadového odpoledne přecházejícího v úchvatný západ slunce a při návratu zastavíš na kelímek horké čokolády tak se dostaví zážitek. Myslím že jak u těch dětí tak u Tebe. Každý je trošku jiný, usazuje se v jiných koutech duší ale přetrvává.
      A pak dítěti, nebo tedy dětem rozdáš čtvrtky a vodovky (smíříš se s pocákaným ubrusem, židlí, podlahou obýváku...) tak ten svůj prožitek namalují. A než ho namalují Ty (myslím obecně kdokoli) zatím stáhne fotky z výletu a pojede je v editoru. A můžeš si udělat takové tři komplety. Na prvním bude totéž co na druhém i třetím ale zpracováno přesně podle příručky. Vyvážená bílá, sytost barev přesně podle reality. A druhý komplet, tam posuneš posuvník sytosti mírně doprava. A ve třetím kompletu ještě trochu víc doprava.
      A pak to rozložíte s těmi jejich namalovanými obrázky. A necháš děti vybrat, která Tvé fotky se jim zamlouvají nejvíce (ze kterého kompletu) a nejlépe reprezentují jejich zážitek.
      Určitě víš, které si vyberou🙂
      No a nějaké vyučování o tom, že zrovna ty nejsou podle příručky si můžeš nechat od cesty🙂
      Ty co si vybraly totiž reprezentují to co ty děti navnímaly a co se v nich usadilo. Realita jim je celkem fuk.
      A pokud vím, západ slunce, zvláště ten občas extra vydařený, ten ve vzpomínkách (děti nevyjímaje) většinou překryje naprosto všechno a tam je silný akcent pamatování. A opět bez ohledu na realitu vyváženou, barevně kalibrovanou, v kompozici přiměřenou... a takřka galerijní kvality v kategorii "krajina"...

      Vymazat
    2. Ano,souhlasím. Děti by nám vždycky měly být příkladem co se týká vnímavosti a prostoty cítění...

      Vymazat
    3. No a když my v našem věku uděláme něco podobného jako tenhle konceptuál, tak by se o nás měli zajímat ne v mateřských školách...ale v Bohnicích :-)

      Vymazat
  5. Krásně podivný kousek. I když neaktuální ,-) v neděli večer jsem se skoro nedohrabal do Jeseníku přes Pomezí, a můj šéf měl stejné problémy ze strany od Hanušovic, na stoupáku u vrtulí v Ostružné. Včera mne maminka i tatínek obvinili ze lhářství :-) když jsem jim, západočechům, vykládal do telefonu, jak jsme dostali sněhovou nakládačku.

    Je zajímavé, jak často používáš auta (resp. části aut) jako rekvizitu či námět nebo prostředek. Já se autům vyhýbám velmi, skoro tak jako kočárkům, ty mne ale přímo děsí (((-:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fotografovat takhle auta to už je málem o hubu jako fotografovat lidi v rámci GDPR. Zastavit u lesa a vytáhnout fotoaparát s cílem vyfotografovat konceptuálně a v klidu vyhlédnuté auto ve vyhlédnuté kompozici může skončit malérem. Místo divočáka z lesa vyběhne zdivočelý majitel auta. A vlastně se mu nemůžeš ani moc divit. A tak je lepší si prostě půjčit auto v půjčovně. Navíc to má výhodu možnosti vybrat si i ty a barvu🙂 A když přijdeš do půjčovny a řekneš, že potřebuje auto , vlastně rekvizitu na dopoledne... na fotografování, možná dosáhneš i na nějakou slevu. Možná🙂

      Vymazat
    2. ale... nechceš slevu zadarmo, že ne? :-D

      Vymazat
    3. No musím jim to auto pak vždycky nechat za svoje prohnat myčkou a vysavačem :-))

      Vymazat
  6. Zajímavá fotografie. To si asi na ten fotografický trip přibalili s sebou jako střešní zavazadlo červánky, to pro jistotu, kdyby bylo zataženo nebo nebyly, tak aby bylo co krásného fotit :-) ... SX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes tu poprvé (a možná letos naposledy) napadl sníh. Hotová peřina. A tak je vlastně pořád co fotografovat :-)

      Vymazat

Okomentovat