Dycky v pátek (48/2020)

Černý pátek 1869 - Hospodářská krize ve Spojených státech po pádu tržní ceny zlata 

Černý pátek 1873 - Hospodářská krize v tehdejším Rakousko-Uhersku

Černý pátek 1929 - Po propadu cen počátek krachu na Newyorské burze

a pak už BLACK FRIDAY - Každoroční období období výprodejů velkých (a to nejen) obchodních řetězců na konci listopadu.
A ten datum, ten pátek je právě dnes.
I já jsem připravil nějaký ten BLACK FRIDAY podle svých možností pro ctěného diváka. A věřím, že jako ty slevy to náležitě využijete.
Tedy pro tentokrát, protože ten BLACKY FRIDAY připadá na stejné datum jako moje "Dycky v pátek" máte možnost v dnešní vybíjené vybít hned dvě (nikoli jednu) fotografii z těch čtyřech níže publikovaných🙂


 




Závěrem každý jistě v tichosti při modlitbě vzpomene na ty minulé Bronzové, Stříbrné a Zlaté neděle. Za to přece nic nedáme a navíc trochu trochu té hořké nostalgie do života patří 😊

Hezký víkend po všech slevách přeji všem🙂

Komentáře

  1. Tak když je ten black freakday, tak začnu rovnou první ze dvou vyřazovaček, nákupákovou JIPkou. A protože to u nás nevidí všichni tak černě, takže to vedou tak, že buď zlevní jen naoko (dostatečně v předstihu dřív zdraženy) nebo maj reklamštinu celoroční a pátek mají každý den celý rok. A jako druhou pro tenhle zvláštní den patřičně volím č. 2.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady v Hradci je všechno levné po celý rok, tak známe Black pátek jen z bulvárního tisku :-)

      Vymazat
  2. Ctěný divák je poctěn možností využít této slevy ve vybíjené a rovnou nemilosrdně vyřazuje číslo jedna a dvě. Ne snad,že by neměly co říci,ale pokud někam dáš zvířátka,notabene pejsky,nemají ostatní mnoho šancí. A to jsem ještě pominul "koťátka",tolik oblíbená panem ředitelem DA... ;-)
    Psice ve společnosti pudla nemá chybu! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vyhodit Vlastu a pak mu tam svým preferovaným a nutno říci že vítězným pojetím postavit pomník, to opravdu dokáže asi jen pan ředitel DA :-)

      Vymazat
  3. Dva dny jsem si hrál na zedníka, což je činnost o které moje drahá polovička tvrdí, že jí dělám rád. Já jsem důvěřivý tvor, ale tohle jí asi moc nevěřím. Jsem rád, že si mohu sednout k počítači a relaxovat. Taky jsem si přečetl, že jsi mi ze dvou fotek vyřadil jednu a kupodivu, zrovna tu na kterou jsem si byl ochoten vsadit A hned se dozvím, že mohu vyřazovat dvě ze čtyř. Tak já pro změnu budu držet basu s předřečníky a vyřadím jedničku a dvojku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, ty jsi s mým názorem jaksi na štíru...a já měl tady k té čtyřce dvě varianty a nakonec jsem to nedokázal vyřešit a šel si pro radu. A tak tu mám ze dvou jednu a jsem za tu radu vděčný :-)

      Vymazat
  4. To já jsem za radu taky rád. Jenom jsem očekával opačnou reakci, ale to se mi stává dost často.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem rád, že jsi rád :-)

      Já teď čtu vyjádření autora v záhlaví jeho fotky

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=208792&limit=recent

      a tak si říkám, jestli bych konstruktivně neměl radit na dálku (když je ta poptávka) :-)

      Za toho Covidu je to všechno už tak nějak na dálku a s odstupem, tak proč ne i tohle?

      Vymazat
  5. Nejsem si tak úplně jist, že by konstruktivní kritiku od tebe považoval za konstruktivní. (smajlík)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No máš určitě pravdu. Asi by nepovažoval. Ale ono to u něj asi platí obecně.
      Díval jsem se na jeho vystoupení na Megapixelu. Na jeho "diskuzní" besídky. A mě to přijde jako takové monstrum co se v zrcadle nevidělo už dlouhá léta.

      Vypadá to, že přinese na DA kopec dlouhotrvající gumové neschopnosti vidět svoje schopnosti v reálných barvách. A budou z toho romány kdy využije čehokoli ke svému zviditelnění.

      Co ale považuji za naprosto strašidelné je jeho psaní v záhlaví jeho zatím poslední fotografie:

      "Smutný člověk být může z mnoha důvodů,například když zjístí,že tahle galerie je naplněna hloupými hatery a ne odborníky, co by hodnotili vložené fotografie konstruktivně......"

      Tam si myslím, že by měla razantně zasáhnout administrace galerie. Protože to už není besídka...

      Vymazat
  6. No Josefe, děláš to čím dál těší, vyhodit dvě, hmm. Na první je vidět, že jsi připraven na nový zákon, kterého se jistě chopí naše sněmovna a bude se opičit po galském kohoutovi a to focení policajtů, u nás to samo skončí u jeptišek.Z dvojky si všichni odskočili jistě do nějaké fronty na něco. A o pejscích se zmínil HonziS, ty se fakt nevyhazují. K těm trosečnicím bych měl jednu poznámku, psi roušku pod čumákem a dopitá láhev v rybníce, to máme dnes důchodce. Hezkou neděli přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příští týden bude k vybíjení zase jen jedna...

      Z té dvojky si vyběhli než půjdou na řadu něco drobného vedle nakoupit a když se vrátili bylo jejich kadeřnictví zavřené. A to už trvá víc jak měsíc. A tak tu chodíme jako jsme chodili kdysi, jako máničky a potkáváme jako kdysi jezinky :-)

      Ti důchodci se dívají v Šimkových sadech do odporné směsice lahví, pet lahví a různých odpadků. A dívají se tak už dlouho a podle té nechuti úřednictva navléknout si holínky ještě chvíli budou...

      Přeji též pěkný víkend a tady přidávám čtení na neděli, které právě vyšlo..

      https://dvojka.rozhlas.cz/fotila-normalizacni-underground-i-severoamericke-indiany-osudove-zeny-helena-8149010

      Vymazat
  7. Hmm kdo by se nechtěl vyfotit s takovým fešákem ostříhaným podle poslední pudlo-módy, vzpomínám jak jsme kdysi byli na velmi fotograficky výživné výstavě pesanů na výstavišti v Brně, to byl samý manekýn a všichni se tvářili ohromně důležitě ,-) navíc po sobě ani neštěkali (potom jsem byl poučen že kdo moc štěká, na tyhle setkání nesmí). A tak trojka je fotografie z mojí oblíbené kategorie "Neuvěřitelné". Čtyřku já pohanět nemohu z nám dobře známých důvodů, a ani bych nechtěl.
    Dvojka vypadá jako hádanka, jako "co to bylo, když to něco bylo?" Tak třeba - holičství kadeřnictví? (((-: Nevím, co to bylo, ale dnes to je "bengál" (nevím co přesně to znamená ale používala to kdysi moje maminka při vstupu do dětského pokoje).
    K jedničce nic nevymyslím, rád bych, ale nějak mi to drhne. Napsal bych možná že doba temna, ale dělám tu chybu že pořád jezdím nějaké články na síti a tak jsem se dozvěděl, že to temno nebylo takové temné, že to byl subjektivní pocit autora toho spojení, no kde jsou naše životní jistoty vtloukaném nám do hlav celá desetiletí ba staletí ("nejhorší pro dějiny jsou historici").
    Konec povídání, řazeného sestupně ,-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta trojka byl zážitek ne až tak jednoznačně pohodový :-)
      Že čerstvého pudla potkáme na stěně bílé věže by mě fakt nenapadlo. A určitě tam takhle nebude dlouho aby bílá věž i dole u chodníku bílá byla...

      Vnitřní drama to bylo v tom, že jsem musel na ten moment pustit otěže mé psice. A při představě, že v tu chvíli vypluje někde z dveří kocour nebo něco na volno podobného ražení jako je ona sama jsem se studeně potil :-)

      Tedy rychle asi tři záběry a honem zase otěže do ruky a doufat, že alespoň jeden bude použitelný..

      Vymazat

Okomentovat