Dycky v pátek (47/2020)

Ti co nečetli včerejší diskuzi pod zde na Blogu minulým článkem budou asi z následujících odstavců úvodu kapku mimo. Ale tak to prostě chodí. Kdo chvíli stál, již stojí opodál...a jde jen o to na jak dlouho 😊

Tedy tímto děkuji obchodnímu zástupci firmy "Jsme s Tebou ve dne v noci" za zapůjčení psacího stroje  Consul 2224 oranžové barvy v černém kufříku včetně příslušenství. Napsal jsem s ním už předem promyšlený závěr tohoto článku.

A děkuji servismanovi firmy "Modrá okna vesmíru dokořán ve dne v noci" za následnou promptní opravu instalace jejich produktu na mé pracovní stolní PC stanici.
Je vidět, že Consul stále znamená významnou konkurenci a není pravda, že Modrá Okna mají ničím nenabouratelné výsadní postavení na trhu.

Pravidla vybíjené jsou stejná, vybíjí se jedna ze čtyř fotografií bez vazby na oblíbenost autora.











Příjemný víkend, stranou od vše válcujících reklam (vymývání mozků) na stránkách našich největších mediálních domů, kterými zavšivily v poslední době (z mobilmánií už magormánie) všechno co se zavšivit dalo, s neuvěřitelnou vynalézavostí (jak uživit to množství ředitelů, ředitelíčků, expertů na všechno a podržtašků generujících obsah už jen jako druhotnou surovinu hodnou pana Tricatela ke spokojenosti pakujících se oligarchů)) a agresivitou, přeji pokud možno někde v přírodě 😊

Komentáře

  1. Labutí jezero bez jezera a s husama místo labutí beru.
    Připomínku, že před nadcházející zimou se zdaleka né každý má tak dobře jako já taky beru.
    Slečna, která si pro svoji čtenářskou vášeň vybrala romantickou kulisu, má moje sympatie. Takže jí ponechávám.
    Čiže k vybití zůstává tradičně č. 1 aneb pták na samolepě.

    OdpovědětVymazat
  2. Hej hou,dobrá věc se podařila a my s jednodenním zpožděním můžeme opět vybíjet jednoho z účinkujících. Tentokrát se obejdu bez čtyřky,ale opravdu s těžkým srdcem! Totiž,aby bylo jasno,- vadí mi "srostlice" - a to jak u lidí,tak i u zviřátek,ačkoliv tuším,že tady se nejedná o začátečnickou chybu - i když,kdo ví... ;-)
    Počasí vypadá slibně a tak se mnohé galerie zaplní barevnými javorovými i jinými listy,mlhami i stromy holými,což je tuze lákavé pro fotografy,neboť každý tyto jedinečné chvíle zachytí jinak! ;-)
    Pěkný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzo, husy jsou takřka symbolické. Byla to vlastně náhoda. Symbolické v tom, že to bylo den před před Svatým Martinem. A to je čas kdy jsou husy jaksi na pořadu dne :-) A bylo to jen pár dnu před tím, než paní Ministryni financí populistická sněmovna schválila úžasný daňový balíček...

      Vymazat
    2. Chápu,že ty husičky musíš nějak obhájit...;-) Co se však politiky týče,(i když jen okrajově),ať je paní ministryně jakákoliv,urážky na její osobu z nevymáchané huby starosty Řeporyjí nevypovídají nic dobrého o stavu celé naší politiky...

      Vymazat
    3. Měl jsem víc na mysli ten sněmovní proces. To hejno co odhlasovalo co odhlasovalo a tedy to co jim paní ministryně  přinesla.
      Co se Novotného a jeho výroku a následných výroků týká:
      Víme odkud vzešel. Tedy víme, že on ví která média jsou nejčtenější. A nejčtenější je Blesk a několik dalších bulvárních médii. Tedy netřeba být naivní. Novotný ví proč to co říká říká a ví do jakého segmentu to směřuje. A tam je potencionálních voličů dost.  Dost pro jeho způsob komunikace a vyjadřování.  A tam jim je většinou podstata šuma fuk.  Volit se budou věty zapamatovatelné a hlavně netřeba analyzování.

      Co se podstaty věci týká, tak je otázka, jestli Ti co vlastně z hlediska maléru toho hlasování to říkají kultivovaně, akademicky tak řečeno podle  pravidel mají tu argumentaci zřetelnou (a uvěřitelnou pro konzumem žijící populaci) natolik, že se populisticky smýšlející občané zastaví, zamyslí a to zamyšlení pak promítnou na hlasovací lístek příštích voleb. Nebo díky té kultivovanosti a dodržování komunikačních pravidel je to vlastně (zejména) pro ty čtenáře těch různých metelesku blesku natolik nestravitelné (neslyšitelné), že příští volby dopadnou jako předcházející a prostě tu republiku postupně totálně přivedeme na buben pro několik příštích generací. Jestli při té kultivovanosti je postřehnutelné,  že pokud k tomu nemá dojít, musí na nezanedbatelný čas dojít  ke snížení komfortu a tedy životní úrovně (tak pošetile tomu segmentu bytí říkáme) ještě před rokem naprosto nemyslitelné.  I když i pro mě je ten Novotného slovník v tomto (a několika dalších případech) dost za čárou, tak je to možná jedna z mála možností probuzení z idealistických představ o následné budoucnosti ve střednědobém výhledu.

      Asi musíme věřit, že se s tímhle Novotného hulvátstvím sněmovna  většinově a rázně vypořádá a vypořádá se s tím ke svému prospěchu i pan Novotný. A pokud si nebudou ve Sněmovně  vědět rady, pan ředitel DA jim k tomu jistě napíše manuál. Není nad praktické rady z vlastní zkušenosti bez ohledu na dlouhodobý výsledek :-)

      Vymazat
  3. Třetí, APčko nudloidní, tentokrát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dost se v tom prostředí kde vzniklo to panorama v posledních týdnech motám a ještě motat budu. Asi tu pak bude z toho motání pár dalších fotografií. Panorama to bylo ale asi jen tohle :-)

      Vymazat
  4. Ta stínová loutka se vcelku povedla, tribun lidu se učí mluvit s rouškou, tak ta je taky dobrá, tyhle bunkry jsme si stavěli v mládí, koukám, že tobě to Josefe vydrželo do teď. Husy jsi zachránil před sv. Martinem, ale přede mnou ne, i když je jich škoda při vzpomínce na Saturnina a Rezku Hbitou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě přídaveček ;-) https://www.youtube.com/watch?v=AiD53JW4RZM

      Vymazat
    2. K tomu videu: Kdyby to Donald použil jako předvolební spot vyhrál by na celé čáře a nemusel vymýšlet teorie o podrazu :-)

      Vymazat
  5. Slečna recituje Vodníka, nebo možná s hrůzou skrytou pod rouškou dočítá Čelisti. Beru, i když ta scéna zdaleka nedosahuje toho, co jsme zažili na břehu moře tuším v Holandsku - operní pěvkyně bez varování vkročila mezi poskakující děti, jejich rodiče a psy, po kolena ve slané vodě, v rukou držíc stoh partitur, pěla jakési operní árie do širého moře hledíc, oduševněle.
    Husy nevybiju (to zní jako zpráva o vybíjení norků nebo ondater či co to bylo), notabene když jsem před chvílí hledal na netu ikonickou fotografii J. Štreita, abych jí pro zajímavost podrobil zkoumání estetičnosti, viz odkaz pod L. fotkou na DA. Bohužel jsem ty husy a smuteční průvod nenašel a tak beru tyhle jako náhražku (mohly být více bílé) ((-:
    Ententýky... nudli ponechávám nikoliv proto, že to je AP, a ptáka v okně vybíjím nikoliv z důvodu, že je to fotografie číslo jedna ((-:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsi hledal tuhle fotku?

      https://protisedi.cz/fotograf-jindrich-streit-otevreny-jsem-vsemu-to-na-co-si-myslim-ke-mne-prijde-samo/

      No já to mám tak, že když vidím husy (nejen) tak mě jde hlavou "hlavně to nefotografuj jako ten Štreit" :-))

      Ale Tvoje hlava to tak má určitě také :-)

      Jinak co se toho vyhledávání na internetu týká. Kdo místo gůůglování teď používá "vyheurékování" tak je v obraze hned :-)))

      Vymazat
    2. Ano, díky, je to ona ,-) dostala estetických 50% což mne uklidnilo, má rozhodně víc než těch pár mých fotek, které jsem vyzkoušel, to by se mi jinak opravdu zhroutily všechny životní jistoty (((-:

      Ne. Moje hlava to má tak "vyfoť to lépe a něco lepšího než Štreit" (((((-: ... a potom ... se probudím ((-:

      Vymazat
    3. Jsem tu do této chvíle seděl a proti proudu času na GALERII CNC CENTER hledal nějakou Tvoji vyloženě mizernou fotku...:-)

      Vymazat
    4. no, řekl sis o to sám..... ((-:
      https://www.zeropixel.cz/zp/portfolio.php?id=100869

      Vymazat
    5. No chválit Ti to by mohlo být vykládáno všelijak od JJ :-)
      Napíšu tedy něco jiného:
      Kdyby se ta Tvoje portfolia vzala jako kalibr a pak se k němu přiřazovali další autoři a autorky které kolem toho kalibru oscilují klidně i nahoru ale určitě ne příliš dolů, vznikla by kýžená veřejná CZ Galerie. Zvláště pokud by si mezi s sebou na té galerii mohli nerušeně a bez normalizátorů v zádech vjet do vlasů. A věřím, že postupně by těch lidí bylo co do počtu minimálně tolik jako je těch všech vkladatelů aktuálně na DA. S tím rozdílem, že aktuálně by tomu kalibru tam vyhověl tak 1/2 tucet.

      Vymazat

Okomentovat