Dycky v pátek (40/2020)

A je tu pátek a s ním po čtyřicáté "Dycky v pátek" a tedy vybíjená. Je tu pátek a je mimořádný i tím, že je volební. Několik týdnů, možná měsíců nám volební šíbři servírovali poutače různých formátů a mnoha všelikých volebních slibů, čím se který kandidát chce nechat zvolit a co deklaruje, že po zvolení bude plnit a naplní tak radostí své voliče.

Nedalo mě to a v rámci naší vybíjené jsem vyrobil čtyři kandidáty k možnému zvolení. K ním doplnil vždy dva zásadní body jejich volebního programu, jejich slibů. 

No a je na Vás, jako vždy při vybíjené, kterého kandidáta vybijete jako prvního a kteří u Vás dostanou další šanci.
Pokud jsou Vám některé body z těch čtyřech volebních programů, po té několika týdenní masáži jaksi povědomé, je to určitě náhoda. A přiřadit je ke konkrétnímu kandidátu? No to už vůbec 🙂
___________________________________________________________________________________

1- v mém volebním období postavíme tisíc nových bytů pro mladé manželské páry (včetně párů stejného pohlaví) při 50% dotaci z fondu našeho města.
2- po mém zvolení znovu zavedeme novomanželské bezúročné půjčky s odkladem splácení až po ukončení mého mandátu.

a proto:



1- nejsem Tchajwanec a tak v našem městě pro celý region postavíme dlouho odkládané centrum Čínské medicíny. První návštěva zdarma. Pro seniory i druhá a poslední.
2- Snížíme občanům zdravotní a sociální odvody o 50% bez dopadu na státní rozpočet.

a proto:


1- po celou dobu trvání mého mandátu budeme dotovat cenu českých jablíček tak, aby kilo v marketu či na tržnici stálo maximálně sedm korun Českých, včetně DPH. 
2- v rámci prohlubování vlastenectví a domobrany zlevníme roční poplatky za každého chovaného bojového psa na polovinu. 

a proto:


1- za dobu mého mandátu, za příspěvku EU opravíme všechny domy na Velkém náměstí a parkovací místa a Galerii zahrabeme pod zem. 
2- okamžitě po mém zvolení připravíme zákon, který zakáže prezentovat (rádoby umělecké) fotografie ve čtvercích a širokých bílých rámech. K tomu nám dopomáhej třeba i Jourová se Satanem.

a proto:




Závěrem: Na rozdíl od skutečných voleb nemusíte tady sundávat roušku ani na okamžik poznání. Užijte si tu prostě svobodné volby a pak fajn víkend s pocitem dobře vykonané práce 🙂



Komentáře

  1. Mám jisté podezření, že docela vážně uvažuješ o vstupu do politiky. Tvé sliby vybíjím všechny, což je jasný důkaz, že najdou podporu u široké veřejnosti. Takže asi takhle. Pokud se nějaká fotografie nepovede, tak je ideální převést jí do odstínů šedé, dát bílej rámeček a vydávat to za umění. I já tuto strategii používám často, i když v poslední době jsem začal používat též rámečky černé a nebo různě barevné. Takže čtyřku určitě beru. Socialisticky budovatelská jednička se mi zamlouvá, tak jí ponechám. Dvojku jako jasný důkaz toho, že ANO bude líp se nějak moc nedaří je třeba zachovat jako důkazní materiál pro příští generace. Navzdory tomu, jaký máš srdečný vztah ke své psici vbíjím trojku. Tradičně přeji hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už několik let je vždycky příště o trochu lépe ANO :-)

      Vymazat
  2. Nejsem rasista, a tak vybíjím barevnou, dvojku a beru to čubou do Hamburku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám teď spíš černobílé období....tak možná příště ani barevná nebude :-)

      Vymazat
  3. Jsem se dnes neobyčejně pobavil, z čehož mi vyplývá, že ses minul a tu politiku jsi dělat měl - jak už psal předřečník.
    Ke slibům budu jen lehce přihlížet při vybíjené. Jedničku vybít nemohu, protože to je ale krásně názorný graf stoupající úrovně našich světlých zítřků. Trochu mi na jedné šprušli chybí modrý pták, no kdybys ho tam zachytil, omdlel bych zatajením dechu.
    U trojky - kdyby ten pesan věděl, jak jsi mu na čenich nasadil klaunskou bambuli, jistě by se rozzezlil a vykonal by s Tebou slalom mezi lavičkami sadů Šimkových, i s hrdinným překonáním vodních překážek a několikerým oběhnutím skateparku.
    Čtverka je filosofická, prostě nebudeme si nic lakovat ani na růžovo, ani na bílo, protože trvanlivých hodnot je poskrovnu a vše teď krásně namalované, v podzimním počasí (to ono za to může!) sloupe, spadne, shnije ... nový nátěr až před dalšími volbami ... možná ...
    Vybiju dvojku, paradoxně, ač jsem se u ní pobavil stejně jako u textů resp. slibů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Tvé poznámce jsem si uvědomil, že symbol modrého ptáka oni už až tak neakcentují (a nebo ho už dlouho míjím). Možná kdyby se tak vrátil Václav stvořitel, modrý pták by se stal symbolem geniality a prozřetelnosti :-)

      Vymazat
  4. Bez roušky a uzardění vybíjím číslo 2, neboť takové krásné štuky a jsou v prdeli. A trojka je mému srdci nejbližší. Přeji hezký zbytek neděle a dík za povolební pobavení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Míro, když se pod to co je v prdeli postavím a chvíli sleduji cvrkot...vzpomenu si na starostu Vsetína Čunka jako že jinak mě hlavou nejde :-)

      Vymazat
  5. To jsou zase šachy... ;-) A volby. S těmi souvisí i dnešní vybika. Ač výzva zní jasně k (NE)vybíjení kterékoli,s lehkým srdcem se obejdu bez dvojky...
    Mimochodem - vedle fotografií i dobré počtení... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ANO Honzo výsledkem je povolební moudrost :-)

      "Vy nás podpoříte ve vládnutí a my na oplátku vás vymažeme ze scény" :-)

      Vymazat
  6. Vím, že jsem tady kdysi brojil proti panelákům..no ale tohle, ukradli tomu domu duši, to už žádná strana ani volební uskupení, byť by si dalo název OPBH, nezachrání. Jak píše Mirek výše viz. štuky. Jedině snad využít jako služební byty poslanců ..bez jakýchkoliv dalších investic. Tedy vybíjím č.2
    Pozdrav psici,.. jak to přežívá Psí bouda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psice děkuje a je ráda, že nemusí žít v té KLDR kde soudruh prezident nemá psi v lásce (jedině na talíři) a navíc ona je to kapitalistické plemeno a tak o to víc je ráda za dobrodiní zdejší :-) A fandí Prymulovi protože to je pro ní velká naděje, že od lidí nakonec něco nechytne :-)

      Vymazat
  7. Ke čtyřce:

    No prosím, už se na tom parkování pod zemí začíná pracovat

    https://hradec.rozhlas.cz/hloubkove-vrty-napovi-dalsi-postup-v-priprave-podzemniho-parkoviste-na-hradeckem-8331963

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevím jestli jsi to nepřečetl úplně správně, píšeš o parkování a já jsem našel v článku slovo "tunel" (((-:

      Vymazat
  8. Jednička mě hrozně baví, pak trojka, dvojka, a u čtyřky jsem mimo, takže čtyřka má u mě smůlu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat