Bagatelle

 




Komentáře

  1. Český človíček bagatelizuje snad všechno,co mu nevoní a těžko se smiřuje s tím,že by měl žít v nějaké uzavřené bublině. A ještě mu zavřít hospodu? Už ve 22 hodin? Neslýchané!
    Bezva ten levý dolní růžek a komplet má oblíbená šedá... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem optimista :-) SE podívej

      https://www.zive.cz/clanky/covid-koronavirus-mapa-grafy/sc-3-a-205786/default.aspx#part=2

      kdo už se také angažuje a ten tu situaci řeší. A pokud to vyřeší stejně ku prospěchu jak pořešil galerii DA, pak se všichni budeme radovat s bujarého Silvestra až do rána (pokud se ho dožijeme) :-)

      Vymazat
  2. Touha nebo potřeba se zviditelnit je mocná... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Honzo, pokud se v tomhle malém Československém rybníčku nedlouho po sobě "odborníci" zviditelnili tím, že v zásadě zlikvidovali pro fotoamatéry dvě (Photoextract+DA) potencionálně tvůrčí a diskuse schopné Galerie, tak to bude mít širší dopad už s ohledem na tu nepříliš velkou regionální nabídku. Vlastně už má...

      Vymazat
  3. "Bagatelle je málo rozšířenou odrůdou mezi zakrslými formami dřišťálů a je to škoda, protože nabízí mnoho. Jeho opadavé listy jsou malé a lesklé, oválné, kulaté i elipčité a pokud jej pěstujete na plném slunci, budou vždy výrazně purpurově vínové v létě a zářivě karmínově …" konec cit.

    Nu, nabízí mnoho. Zejména na výsluní, tj. když ho zasadíte na správné místo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle děkuji velice za ten vhled :-)

      Vznikla tady ale taková docela pikantní situace :-)

      totiž například:

      https://www.youtube.com/watch?v=QfMBchopM2g&list=RDSYhvglIa2T0&index=2

      ale beru to na sebe, prostě mě jedno "s" trošku převezlo :-)

      Vymazat
    2. :-) myslím že návštěvníci budou tápat s jakýmkoliv počtem "s", ale jsme tak trochu zvyklí (resp. jsem zvyklý). To nic nemění na tom, že fotografie je pěkná i bez explikací a řešení záhady, co jsi tím vlastně básník myslel ((-:

      Vymazat
  4. Fotka potěšila mé po včerejším celonočním putování unavené oko. Taky oceňuji, že jsi si konečně nechal odborně poradit a přestal jsi používat bílý rámeček, kterýžto již dávno vyšel z módy a v současné době jej používají pouze individua mdlého rozumu. Jinak musím konstatovat, že k ránu jsem měl takový hlad, že by se mi nějaká bageta hodila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Móda vyšlá říkáš?
      Když jsem teď viděl nová díla účtu "sluník", už jsem Ti kýval na souhlas. Naštěstí jsou pořád ještě tací co jejich bílé široké rámečky objímají výživný obsah jak se tak dívám tamtéž :-)

      Vymazat
  5. To máš pravdu. Šeby, nebo Paklik obyčejně nezklamou a oko potěší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a já teď ještě musím přiznat kvalitu ve čtverci tady:

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=208160&limit=recent

      Vydařený čtverec...v kategorii krajina...

      Vymazat
    2. aha, čtu až teď, takže jsme se shodli nezávisle, že to je kvalita. Ovšem neshodneme se na tom čtverci, dovoluji si tvrdit i na základě exaktního proměření, že je to obdélník. Ale můžeme v rámci moderní korektnosti vůči názorům druhých přijmout společné prohlášení o tom, že se jedná o rozšlápnutý čtverec :-)

      Vymazat
    3. uznávám, máš pravdu a tu Tvoji definici neberu na lehkou váhu :-))

      Zítra v "Dycky v pátek" bude možno zvolit razantnější řešení, co se čtverců týká :-)

      Vymazat
  6. Pěkná fotka ... . Možná někdo se do té bubliny schovává, jako by to, co je, nebylo ... bublina chrání asi ... dokud nepraskne, je to jen bublina. SX

    OdpovědětVymazat

Okomentovat