Dycky v pátek (34/2020)


Dnes tu bude jen krátký úvod a doženu to delším závěrem 🙂

Je sedm hodin ráno, pátek a evidentně máme před sebou asi poslední letošní tropický prodloužený víkend. Pak už budeme moc z plavek šít roušky na to očekávané korona návratné září. A to pozor na pravidla. Rozhodně totiž neplatí, že minimalistické plavky patří k minimalistickým ústům..spodní a horní čelisti. Může se Vám tak stát, že neušijete nic pro Vás potřebného a děti po Vás rozhodně Vaše bývalé plavky nosit takto přešité nebudou 🙂

Co se týká pravidel tady, tak ty platí. Tedy vybíjíte jednu fotografii ze čtyř. Tu kterou považujete za nejslabší z té čtyřky. Prostě Vás nejméně oslovující v tom pozitivním slova smyslu. 
Pravidlo pro mé je o tom, že fotky nejsou starší než dva týdny.











Závěrem: Pod minulým "Dycky v pátek" padla logická připomínka, že fotografie nejdou až tak pohodlně po rozkliknutí zavírat jak by bylo záhodno. Vedlo mě to k zamyšlení a k poznání, že není jednoduché cesty jak z toho ven. A došel jsem k závěru, že je možná i v tom kontextu čas na trošku přepracování celé vizualizace mého Blogu. A tak už během tohoto víkendu tu budu provádět pokusy snad směřující k nějakému novému motivu. Tedy kdo přijde v ten čas na můj blog tak možná uvidí něco rozpracovaného, momentálně ověřovaného...i když po stránce uživatelské funkčního. Tedy budou vidět fotky, články, půjde psát komentáře, blog bude normálně přístupný...jen ta vizualizace bude asi v různý čas různě jiná, než je teď a bude se těmi pokusy nějak postupně usazovat, ladit.
Hotovo bude v okamžiku, kdy tu vyjde nový článek. Pokud skutečně zvolím nějaké nové téma, novou vizualizaci, bude v tu chvíli konečná. Pokud se z té cesty budu muset z nějakých důvodů vrátit, bude tu ve chvíli vydání toho nového článku asi dost přesně ta vizualizace, která je tu teď. Rád bych, kdyby jasno bylo nejpozději v úterý po tomto nadcházejícím víkendu.

Tedy prosím o trošku nadhledu po tu dobu, co si tu budu zkoušet různé možnosti a ladit detaily. Možná to tu během té doby bude něco jako "Blog xkrát jinak" :-)

Hezký víkend přeje JJ:-)

Komentáře

  1. Dnes bych to viděl jednoduše, trojku.

    OdpovědětVymazat
  2. Vybíjím jedničku,nějak je mi město a fragmenty z něj bližší... ;-)
    Hodně štěstí s vizualizací přeju! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. asi si otevirat fotky v novem okne tab (right click), by bylo nejednodussi, mozan to zmnenit v nekde v setting, nebo v script.......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano rudy, prostě když klikneš na fotku, tak by mělo být jednoduše možné se vrátit zpátky. Dynamický motiv jako je teď to neumožňuje.

      Pokusím se to aplikovat na klasickém motivu tak aby se i na ten klasický motiv dalo koukat a nepřinesl spíš nevýhody :-)

      Vymazat
  4. Narozdíl od prvního předřečníka jedničku beru. Ten ohňostroj má mé sympatie. Vybíjím trojku. Tenhle motiv v podání světoznámého umělce Paklika by neměl jisté geometrické nepřesnosti. A to samozřejmě nemohu akceptovat. 😀 Přeji hezký víkend a úspěšné tvoření.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu první jsem nahlížel jako na tarantuli....takovou dámu elegantní :-)

      Tvoření a to vedro co tu je zatím nejde moc dohromady...

      Vymazat
    2. Tomu rozumím. Zrovna vyrábím batoh a taky si dělám dlouhé vychládací přestávky. Tarantuli beru. I když ten ohňostroj taky není k zahození, ale v tom případě by to chtělo trochu obarvit.

      Vymazat
  5. Je tedy dobře, že tady ta pravidla stále platí, tady taky máte výhodu, že se Vám neblíží volby a nemusíte dělat populistická znovurozhodnutí, třeba kdyby se nám Vámi nastolená pravidla nelíbila. Ač tedy nerada, vybíjím trojku, přestože čumil v sekci E4 fotku oživuje. Přeji klidný víkend, raději sem ani nakukovat nebudu, abych se nelekla nějaké rozpracované verze, ale možná zvědavost mi nedá :D ... SX

    OdpovědětVymazat
  6. čumil radil jak venčit psa...dole s ním pobíhala sousedka asi ze sekce B4 :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jedničku vybíjím, neboť z ostatních třech se dá vytvořit příběh. Třeba o zloději a svědkovi. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. U mě jednička ven a to ještě než jsem viděl ostatní se musím přiznat. Jak vidím na fotce klásek, tak mám nutkání jí hned trhat. :D A myslím klásek jako klásek ne klásek jako Klásek. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Japato, že první není s věnováním, tolika klásků, tají se mi dech a dávám úplně nejvíc zlatou medaili. A hle, dvojka jsou také klásci, ovšem tentokrát v nějakém úpěnlivém postavení, ale to nevadí. Trojku by vystavil lecjaký umělec, ba i světoznámý, ty sektory podle šířky ramen popř. jiných partií nájemníka jsou úžasné. Určitě bych požádal svojí spoluumělkyni, aby posečkala na mne, až bude hubený v úzkém sektoru a obézní v širokém, což by bylo zajisté zamítnuto a pokud ne, čekal bych tam dodnes, znám se velmi důvěrně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotka věnovaná Jeřábkem... nemusí být vždy vykládáno jako dobrý úmysl :-))

      Vymazat
    2. To by nesmělo být jako hádanka a připouštět různé výklady, to bude u Tebe problém resp. "problém" ((-: Doplnim jen, abych to nenechal jako hádanku a nepřipouštěl jiný výklad, že vybíjím čtvrtou fotografii (jsem se v tom psaní tak rozvášnil, že jsem nedoběhnul do cíle).

      Vymazat

Okomentovat