Dycky v pátek (33/2020)


Na konci minulého století jsme se přistěhovali na toto sídliště. A uprostřed něj bylo koupaliště. Takové koupaliště s brouzdalištěm pro děti. Až úsměvně působící vesnicky se vší nedostatečností ale se vším půvabem. A to kolem něj bylo jak se říká dětí jako smetí počínaje prvními květnovými pařáky. A vždycky tam byla voda pro všechny. Pak ale ve jménu nových trendů nového století přišli odborníci napříč celým odborným spektrem na to, že koupaliště je nemoderní, neodpovídá potřebám nové doby. A za schválenou kupu peněz dotačních i ne nechali postavit mlhoviště místo toho koupaliště. A to mlhoviště město spouští vždycky tak za čtrnáct dnů po prvním souvislejším týdnu veder a uzavírá na konci prázdnin ve chvíli kdy předpovídači počasí hlásí, že nás čekají ještě minimálně dva týdny letních teplot, občas nějaká ta tropická. Vlastně by ta úzkostlivost mohla být i celkem jedno. Protože i v tom nejparnějším létě se kolem zotavuje dětí co do počtu prstů jedné ruky normální a jedné sousedovic truhláře. Ale je to moderní, zachytili jsme tu trend a dotace byly včas vyčerpány.

Tuto neděli končí BLOG.CZ. Prostě ho odborníci vypnou. Není to prý už moderní ani nic. Po patnácti letech od té doby co tuhle platformu odborníci koupili a s ní i veřejnou galerii. A ta je také zastaralá tak končí jedním vrzem. Názorů na tuhle skutečnost je spoustu. Mediální šíbři, analytici, samotní uživatelé. Prostě končí jedná bohatá součást historie, nesporně součást kultury (na rozdíl od bulváru k zblití který se těm stejným a podobným odborníkům daří udržovat ke vší modernosti) a vyvolalo to značnou zpětnou vlnu. Mnohé k tomu si najdete sami. Jeden názor sem přidám odkazem přímo.

No a mám také názor. Totiž, asi je čas tu modernizaci dotáhnout do konce. Místo odborníkům předat vesla umělé inteligenci prvotně naprogramované dle příručky prostého selského rozumu. 

Ale fakt je ten, že tomu nerozumím. Když se teď (čtvrtek 14:31) zrovna dívám na TOP DA jasně to moje nerozumění vidím a nechápu co je vlastně moderní. Jsem se totiž domníval...a doufal, že v roce 2020 bude jeden web, jedna galerie odborně řízena tak důstojně, jak důstojná je tradice Česko-Slovenské amatérské fotografie a podle toho bude i vypadat a podle toho tam budou chodit a plnit plány konzumace reklamy Fotografové především...a kvůli Fotografiím především. Obojí bez použití umělé inteligence.

Tady u strýčka google zatím Blogy nekončí a tak i dnes tu máme vybíjenou. Tedy kdo má zájem vybíjí jednu ze čtyř dnes níže vložených fotografií. A to tak, že zbývající trojice je pro něj působivější než všechny čtyři co byly nafotografovány ne déle než během minulých dvou týdnů.









Závěrem: Nějaké přání? No snad tedy přání, aby Vám to někde nezavřeli...odborníci. Protože nemoderní podle odborníků můžete být třeba hned zítra ráno...ve jménu jejich odbornosti

Komentáře

  1. Tak když stréc Gé jede dál, pro jistotu jsem se po delší době kouknul na jeden jiný blogspot, jestli něco nového a škoda, stále nic:

    http://cdtp-photography.blogspot.com

    Tak za to okopu kotník dvojce.

    OdpovědětVymazat
  2. No jejda Josefe, "Brouzďák" bylo mé dětství, tam jsem se naučil plavat a používali ho celý rok. Nejen, že jsme se v něm přes léto koupali, ale přes ostatní roční období, kdy byl vypuštěn, jsme ho využívali , pro jeho výborné "mantinely" na hraní hokeje s tenisákem, kopanou a nezbytně i na statečné vojáky a partyzány. Později jsme objevili kouzlo nedalekého kovošrotu a pak s holkama jsme se chodili koupat k "Železňáku", ale to je již jiná kapitola. Vylučuji dvojku, neboť mi připamíná chlapíka co na nás furt řval, že jsme na sídlišti řvali. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mám z toho teď dojem, že ty TVOJE holky ze Železňáku tu teď posedávají na lavičkách o které se dělí s bezdomovci :-)

      Vymazat
  3. Dobré počtení s nádechem nostalgie a pěkné fotografie navrch.Opravdu škoda,že galerie,kterou jsme měli tak rádi,ztrácí na svém bývalém lesku a někdejší úroveň je ta tam,asi skutečně "zásluhou" nových trendů...co naplat... :-(
    Fotografie s číslem dvě mi tam dnes jaksi nezapadá,ačkoli i ten pan Herkules snažící se srovnat linie i možnou lampu má cosi do sebe,- přesto je vybita...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzo, dnes ráno jsem pana Herkula potkal u jiné lampy při stejné činnosti. Když to takhle bude dál, bude za chvíli celý Hradec nakřivo :-)

      Vymazat
    2. Ještě tady čtu tu Tvoji zmínku o tom jak jsme měli tu Galerii rádi. A z odstupem času bychom měli být v tom směru upřímní a prostě si říci, že málo. Tedy málo v ty správné chvíle.

      Kdybychom ji měli tak rádi v ty správné chvíle jako třeba Vrba, vhumanik, Napol, Pibil a pár dalších podobně tu Galerii ve správný čas milujících (a většinou jen drobně ucvrkávajících tím správným směrem) ...možná....by ta Galerie dnes byla ještě lepší, emotivnější, pestřejší, top obsazenější.. než je...Honzo, možná je to tak, že MY jsme je v tom nechali...

      Možná jsme prostě v tu správnou chvíli (bylo jich víc) neprokázali dost lásky k ní, když se kácel les a odlétávaly třísky těch nových trendů...

      Vymazat
    3. Taky si to uvědomuju,Josefe,-jen Napol bych nepodezíral z nekalostí,natolik dobře ji znám...
      Ale s tím nedostatečným projevem a důkazem lásky ke galerii je to,bohužel,pravda...

      Vymazat
    4. Pravda. Taková slova bych, Josefe, ani od Vás nečekala! Plácáme se v tom, jak umíme.... Blanka

      Vymazat
    5. Vidíte..a já měl za to, že ta moje ironie nikoho nepřekvapí. A pak že na formě nezáleží :-)

      Vymazat
    6. První slovo platí, druhé leze z gatí .... :D Příjemně strávený zbytek nedělního dne.

      Vymazat
  4. Vybíjím jedničku. Přestože výtvarně se mi velmi zamlouvá, tak je o dost slabší, než trojka a čtyřka. Dvojku nechávám, neb je jediná akční a navíc beznadějná, ale o to víc zarputilá snaha porazit neporazitelný sloup je mi velmi sympatická. Trojka a čtyřka je pro mě typická Jokrovsko - Jeřábkovská výtvarná lahůdka. Přeji hezký víkend Tobě i ostatním návštěvníkům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ty dve pismenka mne na tom nejvice zaujali a rozesmali,.....

      Vymazat
  5. Hlásím se po dovolené, ... zjistila jsem, že hrad Houska je starší než hrad Bezděz (13.století), ač tak nevypadá, a neví se, kdo ho založil, ale ví se, že se pod ním nachází brána do pekla :-). Vybíjím dvojku, protože pokud jste to Vy s tím kloboučkem (na čtyřce), tak Vás přece vybít nemohu :p. SX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně :-)

      A z celého nápisu JEŘÁBEK jsou vidět jen ta dvě poslední písmena :-)

      Vymazat
    2. Nechci domýšlet ten menší nápis pod EK-em :D. SX

      Vymazat
    3. ty dve posledni pismenka, EK, byli to co mne zaujalo, rozesmalo a potvrdilo ze ten co drzi ten fotak je porad vhodny obdivu.....

      Vymazat
    4. Silence, Ty jsi mě rozesmála....

      Vymazat
    5. Knihovna, ozdravovna, nálevna :-)). SX

      Vymazat
  6. Osdobne bych si nechal jen 3 a 4......... az tak
    4 uplne nejlepsi z nejlepsich.

    Zaujal mne text o sidlisti a koupalisti,....
    K tomu bych jen napsal, ze , podle toho, co mne napsal jeden pritel tady s Floridy, ktery tam jezdi, mate na Morave nyni more, a je tam vibudovan "primorsky resort", jak je oznameno na jejich strankach

    https://www.amazingplaces.cz/cs/kouzelna-mista/apartmany-ladna-247?fbclid=IwAR2VFUAWhp--GjCsod2Ymf48VqWu6nwv0n7oG795n479Uu8GDlbvsaX5Y9M

    No kdysi se psavalo, ze jedine co chybi nejkrasnejsi zemi na svete je more,....tak to uz je vyreseno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Rudy, však je ten resort skutečným důvodem, proč nám letos nedoporučují, nebo dokonce zakazují jezdit do skutečným přímořských resortů.

      Jen se nám lže, že je to kvůli koronaviru aby si oligarcha vlastnící ten kouzelný ladný resort a kamarád ministra zdravotnictví namastili kapsu :-)

      Vymazat
    2. kdyz si vzpomenu na casi kdy nam zakazovali jezdit ke skutecnemu mori,....tak si rikam, ze jsme mneli srandu i tam kde sme byli,...... dovolena, soude podle fotek znameho cestovatel do Africa byla stejne jen otrava a nuda,...

      Vymazat
  7. Hmmmm, mně se nejvíc líbí právě dvojka. Ba mne i rozesmála, když jsem jí viděl v kontextu (pod) jedničkou. Čtverka je čtverácky dobrá, výborná. Dvojka svislými sloupky zapadá k jedničce a dvojce, ale "nestíhá" soliter čtverky, takže dostává výpověď.

    Eh, kouknul jsem se na Rudyho odkaz, Ladný přímořský resort ovšem za velmi neladnou cenu, za tři takové noci jsem byl na týden v drahém kempu na Istrii, ovšem, přiznávám, jsem ve skříňce marně hledal snídani ((((-:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už tomu rozumím, proč tomu nikdo nerozumí (((-: omlouvám se za překlep, mělo být "Trojka svislými sloupky zapadá...." tzn. vybíjím trojku.
      Měl jsem si po cestě více odpočinout, už cítím že nejsem mladík, u dlouhých cest...

      Vymazat
    2. Pavle, stížností bylo dost. Trpělivost se vyplatila :-))

      Trpělivost nadevše...a je jasno :-)

      Vymazat
  8. Tak jsem tu chtěl po dlouhé době konečně něco napsat, a když už jsem to měl skoro napsané, rozkliknul jsem jednu fotku a bylo (naštěstí) po textu. Tak než přejdu rovnou k vybíjení, dovolím si oprskle jednu technickou poznámku, lépe řečeno prosbu. Není možné blog nastavit, aby šla fotografie rozkliknout a následně opět klikem zavřít(jako třeba u Jokra)? Nebo je jediná možnost otevírat do nového okna?
    Pro mě je k vybití jednoznačně trojka. A čtyřka mi připomněla podobnou mojí z Barcelony, tak jsem si zavzpomínal. :)
    A díky za tu vybíjenou, závidím, že to nenapadlo mě. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za připomínku i za vybíjenou :-)

      Pokusím se na to rozklikávání něco vymyslet. V dynamické šabloně je to jiné než to má JOKR. Navíc jak znám JOKRa, bude to mít určitě u strejdy googla nějak ošetřená co se patentování týká 🤣znáš ho :-)

      Vymazat
    2. :) Jj, je mi jasné, že to bude asi problém té šablony a nejspíš to jinak nepůjde, ale nemohl jsem si pomoct, dráždí mě to při každé návštěvě. :D

      Vymazat
    3. Mne se to take stalo nekolikrat,.....no a ja vymyslel, ze kdy uz takhle budu psat delsi komentar,.....tak to pisu treba do email, word process,....nebo otevrit post ve dvou oknech

      Vymazat
    4. Milane, něco jsem zkoušel včera. Výsledek v tom smyslu žádný. Ještě budu experimentovat na mém neveřejném (pokusnickém) blogu...abych si nerozhodil náhodou při tom experimentování tady tenhle. Pokud se něco povede, hned v následujícím článku (po tom co se to povede) upozorním na provedené změny. Nerad bych ale ustupoval od dynamické šablony..

      Teď to dělám tak, že pravým tlačítkem myši otevřu postupně fotky do nových listů a pak nahlížím do textu článku a střídavě do těch na velkou plochu otevřených fotek.

      Vymazat
    5. Rudy došel jsem k závěru, že za ty problémy mohou Republikáni. Totiž za Obamy s to nedělo :-)

      A tak se tu všichni ruku v ruce těším na drtivé vítězství Kamaly Harrisové. Navic je to na rozdíl od toho zrzavého miliardáře i pohledná tmavá žena :-)

      Vymazat

Okomentovat