Cestujícím v dešti...


Komentáře

  1. Nechci si stěžovat, ale někdo jsi mi nejspíš napíchl mozek. Prohlížel jsem si výsledek slečny Vendulky Kovolové:
    https://www.megapixel.cz/foto/516637
    A napadlo mě, že by se s tím jejím přístupem k focení květin dala nazvat takovým květinkovým gestapem. Postavit ke zdi a stisknout spoušť.

    Následovala druhá myšlenka, že bych měl napsat do nějakyho komentu nenápadné přání na přidání květinovky koukatelné. Ale k napsání komentu nedošlo. Spokojenost o to větší. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tom odkaze (normálně na ten server nechodím) zaujalo toto

      "Jméno autora, stejně jako některé podrobnější informace jsou prvních 48 hodin skryty z důvodu zachování objektivity hodnocení."

      To před časem navrhoval i nějaký doveda na DA.

      Má to totiž háček. Pokud je taková fotografie tak výlučná, pro autora charakteristická a nese nesporný autorův rukopis je takové opatření marnost. A to je i tento příklad. Podle těch příznaků přece každý pozná Vendulku Kovolovou :-) a utajování působí jako úsměvná snaha o nemožné...

      Možná by se to mělo doplnit opatřením, že navíc bude fotografie v tomto režimu utajení autora ještě nějakým tím adminovým udělátkem rozmazaná. A odmaže ji až po uplynutí těch 48 hodin...už zcela nezávisle na jménu ohodnocenou :-)

      Vymazat
    2. V dnešní době kopce jiných internetů a ve zbytku pak i děravých systémů je anonymita jen nalhaná póza (nebo vroucí přání pro ty, kteří věří pohádkám).

      Výsledkem takové situace je, že to pak někteří buď zneužívají trochu nebo hodně. Tedy se třeba nestydí cíleně z jiných profilů tyto jakože "anonymní vklady" zcela anonymní systém podkopávajíc neanonymně "hodnotit":
      https://www.megapixel.cz/oblibene-fotografie/338803
      https://www.megapixel.cz/oblibene-fotografie/278982

      Nebo to jiní dělají tak, že vkládají i na ty jiné internety, takže "skupiny" oblíbenců okamžitě poznají čí je to vklad, protože ho právě vložil třeba na ksichtoknihu, kde žádný anonymní režim není (taková nejzákeřnější forma podkopávání anonymity, protože není na první pohled vidět, pokud člověk neprolízá všechny ty internety).

      Další jsou potom snadno rozeznatelní, bohužel ne rukopisem fotografickým, ale buď jedinečným stylem psaní (stále stejný popisek pod fotem https://www.megapixel.cz/foto/516198 nebo třeba psaním mezer před čárkama a tečkama co vypadá jak od neandrtálce, ale je to v oblibě třeba u šálka) nebo v kombinaci s monotóním stylem focení a opakujícími se focenými objekty (odrhovačka jak od Evy a Vaška) nevybočujících přidáním sebemenšího nápadu. Optimálně ve skupinkách desítek workšopérů, kde potom absolutně není jasny, jestli to byla Eva nebo Vašek, protože je to jak přes kopírák.

      Ve výsledku nezbývá skoro nikdo, kdo by tím anonymním systémem získal nějakou objektivnější zpětnou vazbu, protože pokud se takový najde, tak v té záplavě je u něj spíš zpětná vazba v podobě nakopení se komentářů do hromady o počtu po sečtení rovnající se nule.

      Vymazat
  2. Došlo na moje slova včerejší, a to vrchovatě. A dnes suším, sušíš, sušíme ,-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tahle fotografie (pak jen převod do BW) byla pořízena

      pondělí 3. srpna 2020 11:26:14

      Ale k té bouřce u Vás se přiznávám. Šlo to od Jičína sem a my to tu trošku popostrčili směrem Rozkoš...NMnM...Náchod :-)

      Vymazat
  3. Trochu Tě podezřívám, že jsi bral inspiraci na vedlejším blogu. Nerad bych ovšem rozhodoval, která je lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netuším, který by to měl být...a tedy ani nevím s čím porovnat...

      Vymazat
    2. https://krajbichjosef-fotografie.blogspot.com/
      myslel jsem na tohle. Je to sice něco jiného, ale ten styl mi přijde trochu podobný.

      Vymazat
    3. Kdybych to psal na DA tak bych napsal něco jako "Josef výtvarně dozrál a je mě ctí být s jeho výtvarným jemnocitem srovnáván" 😊

      Vymazat
    4. Souhlasím, že Josefovi výtvarné kvality dosahují na téměř Tvojí úroveň. 😀

      Vymazat
    5. nestrašte mě, viděl jsem hrušku dozrát, spadla a byla z ní marmeláda

      Vymazat
    6. Josefe, kdo zná hrušková povidla, možná by vůbec nelitoval :-)))

      Vymazat
  4. Když v názvu vynecháme "m",vytane nám ve vzpomínkách výborný film s Charlesem Bronsonem a okouzlující Marlene Jobert - dodneška netuším,jak to s těmi ořechy dělal, ten chlap jeden... ;-)
    Pěkné foto... :-)

    OdpovědětVymazat
  5. nevím zda mě uklidňuje, či zneklidňuje, ale to je vlastně dobře, že vyvolává emoce a divák ať si poradí :DDDD

    OdpovědětVymazat

Okomentovat