........sype to...nemusí pršet.........

KRAJINA


Možná to někomu může navozovat dojem, že vložením této KRAJINY znevažuji důvěru svých čtenářů a věrných především. Je to ale právě naopak. Touto krajinářskou fotografií chci vyjádřit opak. Tedy že si zájmu a názorů mých čtenářů a věrných především velmi vážím.

Samozřejmě tím nedokáži zabránit jiným, mým a mým věrným čtenářům, že prostě vymění jedno písmenko za jiné a nenechají si to pro sebe...ani do sebe...

Mimochodem, když se tak dívám na ten pojem a porovnám ho se světáckým LANDSCAPE, musím pro tvarování a případnou výměnu písmenek vzdát obdiv našemu rodnému jazyku.

Komentáře

  1. Mozna ten rodny jazyk je az natolik zaludny ze si spousta "fotografu" internetovych galerii jednoduse splete kategorii, vidi kategorii krvina, tak tam nahrnou cvaky z dovolene a je to : )..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pardon, chtel jsem napsat kategorie kravina : )

      Vymazat
    2. Myslím že jsme tomu i tak rozuměli ☺️nejsme přece krvelační ☺️

      Vymazat
  2. Tohle zobrazit poeticky tomu říkám kumšt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krajina co když vyrazíš ji vyfotografovat ještě neexistuje a když ji vyfotografuješ tak zmizí ještě dříve než dojdeš zpátky domů :-)

      Vlastně je to takové napínavé fotografování, kdy trneš aby za řidičem umělcem hned nepřijel řidič co nemá o umění ani ponětí a nerozjel Ti kompozici na stračku...

      Vymazat
    2. Říkal jsem si, že by potřebovala trochu poladit světla a stíny. Ale nechtěl jsem ti svým vysoce odborným pohledem zkazit radost.

      Vymazat
    3. Nestraš, nepřivolávej 😂🤣

      Vymazat
  3. Rád bych napsal něco duchaplného,ale krajinám vůbec nerozumím a raději si ji vychutnávám naživo,když už...pokud bych však krajinu fotil,tak jedině minimálně....anebo pro kalendář milovníkům přírody.Tento Tvůj pokus by tam ovšem nezapadl a tím pádem by snížil i prodejnost.Neptej se proč,každý to vidí - byť lehká saturace by možná pomohla...;-)Nebo špendlík s červenou hlavičkou někam mezi ty kamínky zapíchnout...;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tím špendlíkem je výborný nápad. 😀

      Vymazat
    2. Ještě převod do BW a poladit křifky..., a snad už je to všechno 😂🤣

      Vymazat
  4. Já se stále (mám silné podezření, že napořád) nacházím ve fázi, kdy hledám výtvarno a nejsem ochoten (schopen?) dodat myšlenku, koncept ("... ještě neexistuje ... zmizí ještě dřív...") Takže takových sypaných krajinek mám v galerii hodně, ale jsou všechny jiné (nestydím se za to). Kolegové by to také rádi natlačili špendlíkem někam jinam, ale já jsem zatrvzelý odpůrce stále se opakujících červených akcentů, nezřídka sw přidělávaných a vyvolávajích záchvaty žalu, proudy slz a nutkání tvořit ponurou poezii ,-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle kolegové si tady dělají z Jeřábka občas srandu (možná i z někoho jiného by se dalo dovodit) a správně spoléhají na moji v tom směru empatickou vlnovou délku 😊

      Vymazat
    2. Já totiž nemám smysl pro humor a nadsázku ((((-:

      Vymazat
  5. Bych tam někde zahodila takový ten červený klaunský nos, bylo by to srdceryvnější, možná. Klidně i bez básničky. SX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líbí se mi jak se tady spiklenecky ve vzájemném souzvuku trefujete tu do toho, či do onoho terče. Tak mi napadá, co byste si počali bez VP a DA. K předložené krajině : myslím, že měla zůstat v šuplíku. Možná s tím klaunským nosem by byla zajímavější. S úctou Rumovník P

      Vymazat
    2. Ten zahozený klaunský nos byl míněn jako symbolika ztracené legrace, která kdysi na DA byla, a už není. SX

      Vymazat
    3. Tak já sem nedal tuhle fotku abych následně někoho přesvědčoval, někomu oponoval že je dobrá, když on to tak nevidí. Nedělal jsem to a dělat nebudu.

      Na druhou stranu: Když něco takového vložím, tak si za tím stojím. Třeba že tiše a s pochopením možných výhrad. Vložil bych ji s tímhle postojem klidně i na tu vzpomínanou DA.

      Vymazat
    4. Co se týká nějakých kontextů s VP a DA:


      Když loni v listopadu V.P. napsal na DA, že pojede s rukou do lázní, tak následně měsíc na DA vůbec nebyl. No a teď jel zřejmě zase do lázní. Ne s rukou ale s Vrbou. Za odměnu. Dostali od ROH DA za odměnu poukaz. Prý, že udatně vedli své lodě v nedávných těžkých dobách a rozhodujícím způsobem vyvlekli DA z mělkých, kalných vod. Už měli jet před koronavirem. Ale čekalo se, jestli se to vyvlečení potvrdí praxí a viditelným výsledkem..a také aby cestou něco nechytili. A to se jak vidno potvrdilo. Tedy to vyvlečení. Kvalita šla nahoru a jako důkaz například Rumovník má teď všechny své fotky v TOPU. Po dobu nepřítomnosti obou udatných námořníků je zastupuje nějaký Rumburak, černý pták. Přitom klidu prý na to stačí sám. Nicméně oba udatní žijí ve stálé pohotovosti a kdyby bylo zase potřeba zachraňovat tak opustí lázně a chopí se kormidel a jejich posádky vesel....a osvědčených hesel s požehnáním pana ředitele.

      Tak snad každý uzná, že za takové situace si tu ani střílet nemůžeme, pikle nekujeme, terče s otevřenou pusou jen tiše sledujeme a v opuštěnosti tiše doufáme :-)

      Vymazat

Okomentovat