Dycky v pátek (24/2020)


Komentář "Prostě tu není nic k vidění, nějak nechápu smysl tvých fotek,ale jak vidno těžko skousáváš kritiku dle tvých bodů u mých fotek, až budeš mít takový průměr jako mám já, tak tě budu brát vážnějsem se opravdu četl v tomto týdnu na foto galerii DA.
Od té chvíle, co jsem to dočetl mě to zní v uších. Dívám se na název mého Blogu a říkám si, co jsem to za pošetilce, za troubu, že se nechci brát až tak vážně a vydávám se tu všanc týden co týden. Pátek co pátek při takovém bodovém průměru nabízet vybíjenou. Snažím se to vyvažovat pondělní tvorbou smrtelně vážně myšlenou. Ale i tak...

I tak se těším na komentáře tohoto dílu vybíjené a jsem moc rád, že tu nesedí divák vedle diváka až k nedohlédnutí sám.

Pravidla jsou jasná. Vybíjí se jedna fotka ze čtyř. Ta, která diváka zaujala nejméně, nebo tedy méně než ty tři které oproti ní vzal na milost. Druhé pravidlo říká, že předkládám vždy fotografie které nejsou starší datem pořízení než dva týdny. Vlastně jsou to takové neuleželé kusy. Tak nějak bez systému, ladu a skladu. Formátu, ne formátu, od nudle po čtverec.

A hlavně prosím se vší vážností 🙂

Maximální délka komentáře se povoluje 4096 znaků, včetně mezer a smajlíků.





První fotografie k vybíjení


Druhá fotografie k vybíjení
Třetí fotografie k vybíjení
Čtvrtá fotografie k vybíjení



Nějak se to ustálilo. Než začnu vybírat finální čtyři fotografie nalévám si jednu (!!) sklenku červeného suchého vína od ogara co nefotí kokotiny. Když dopíšu až sem, dávám si od ogara co nefotí kokotiny druhou. A tím končí tekutá inspirace 🙂

Přeji všem prima víkend a pokud Vám k vybíjení nepomohly ani dvě sklenky červeného, pak doporučuji lázně. Na srdce jsou totiž Poděbrady, což vědí i ogaři co (ne)fotí kokotiny. :-)


Závěrem...
Než jsem tohle začal ve čtvrtek psát (13:30, vařím při tom rizoto) visel zcela nahoře na té galerii tento komentář:

"Fajnjee... a to sem si myslel,- že mám zaprasený brejle..."


Článek jsem dopsal a je čtvrtek 15:57. A na té galerii stále zcela nahoře visí tento komentář:

"Fajnjee... a to sem si myslel,- že mám zaprasený brejle..."



Inu marketing, hodný Galerie Fotografů nadevše :-)




Komentáře

  1. Tu první můžeš z fleku nabídnout BESIPu. (S podtitulkem "ne za jízdy") Druhá jako jediná nebsahuje žádný dopravní prostředek, takže se nějak sama nabízí k vyřazení. Problém je, že se mi líbí, tak jí tu nechávám. Třetí vypráví příběh o trojici lidí, kteří ztratili hlavu a zbyla jim jen prázdná skořápka, což je bohužel dost častý jev. Zejména to platí u našich předních politických špiček. Takže je to vlastně taková politická satira. Čtyřka, to je příběh o všeobecné devastaci, tím pádem se dá říct, že u ní platí to samé, jako u trojky. Protože opakovaný vtip není vtipem, dávám jí palec dolu. Přeji hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi dobře a vtipně to popsal Dany,rád s ním souhlasím. Až na to,že vyřadím jedničku,bo přestože budovat vztahy je činnost bohulibá,zároveň však i přetěžká - zvláště pro ty,komu chybí základy sebereflexe a své vztahy "utužují" pochlebováním či rádoby vtipnou glosou(která se však míjí účinkem). Kohák za to,samozřejmě,nemůže,ale ten se chytí kdekoliv... ;-)Mimochodem - být čtyřikrát za sebou ve výběru TOP za týden je přímo fenomenální úspěch - komu se tohle podaří? ;-)
    Velmi se mi líbí břízka,"byť" se mi zdá,že pravá strana je minimálně o milimetr delší (příště lépe!)
    Někde jsem četl docela bláznivou moudrost: "Neboj se být pošetilý!" Takže - žádný strachy,je to velice dobrá rada! Mnohokrát jsem ji poslechl a cítil se výborně! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jendo, obdivuji Tvůj dar slova.

      Vymazat
    2. Však ani Ty nepokulháváš... ;-)

      Vymazat
    3. No tak jsem si díky Tvému komentáři Honzo rozšířil obzory. I když to nějakou dobu trvalo to prozření. Koháka já totiž znám Erazima (a to mě byla ta tvoje charakteristika nějak divná) a vůbec jsem netušil, že ten člověk na tom reklamním plakátě je Kohák. No já už se v těch novodobých celebritách kolikrát ani nevyznám :-)

      Vymazat
    4. A to považ,že Kohák ještě patří mezi ty vtipnější a inteligentnější - v těch "celebritách". Jinak musím souhlasit,že je dnes už přecelebritováno snad ve všech odvětvích - až umění pláče... ;-)

      Vymazat
  3. Datlů potkávám na cestách halabaděj, bych je nejraději všechny vytlouk, když se mi lepí na zadek resp. na batoh mojí vyzubené oktávky, a vidím ve zpěťáku že při tom lepení čumějí někam dolů vedle sebe. Já se tedy musím pochválit, ny ny ny Pavlíku, zastavuji na každou sms a hovor, a více můj hloupý telefon neumí.
    Dvojka je mi nějaká povědomá, není to z Tyrolska? ,-)
    Trojka "není čas ztrácet čas" tak to se mi taky líbí.
    Čtyřka protože miluju tyhle infantility, u té jsem se zasmál nahlas, i se smaženým sýrem v ústech a kyselou okurkou na půli cesty.
    A tak jsem si dneska nevybral.... Možná že se mi to časem rozleží a rozhodnu se přijmout nějaké rozhodnutí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvojka Ti je povědomá? :-)

      Asi to bude tou podobou s touhle

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=203203&ppuser=96101

      ta je fotografovaná v srpnu 2019.

      Tahle co tu vidíš dnes je fotografovaná minulý týden.

      Samozřejmě obě z Tyrolska kde většinou přebývám :-)

      Vymazat
  4. Vzpomínám, že vybíjená byla oblíbená vložka našeho tělocvikáře při hodinách tělesné výchovy, to když asi zapomenul osnovy. Já byl vždy oblíbeným terčem vzhledem ke své výšce i roztomilé koordinaci pohybů, plynoucích z jisté mladické nerozvážnosti. Za mnou byl pořádný schod a pak teprve ti ostatní.
    Tedy beru to tak, že v pátek, jako že zapomeneš osnovy a dáváš nám šanci si "picnout". Tedy po létech mám opět šanci vrátit všechny ty rány, aniž bych musel vlát půlkou těla mimo označenou plochu.

    Fotografie první, mám podobné autíčko zaparkované pěkně pod okny, tedy v daleko lepším stavu. Nikam nejezdím, ale pravidelně každé ráno kontroluji zda na něm není přilepen inzerát.
    Tedy nalezl jsem k ní osobní vztah.

    Fotografie druhá : chceš kariérní postup? Tak hezky stupínek po stupínku. Druhá možnost šplhej. Honzu s tím milimetrem neber vážně. Tedy hraje dál.

    Fotografie třetí : něco se stalo, nebo se něco stane, protože byly porušeny bezpečnostní předpisy. Nechávám, počkám si.

    Fotografie čtvrtá : tu vybíjím, než to kolo někdo šlohne.

    OdpovědětVymazat
  5. „Mistře, nemáte tam nějakej nepovedenej obraz? Bude se mi vdávat dcera. Já bych jí ho dala.“ Slovy klasika naznačuji, že je to dnes velmi těžké. Vyřazuji jedničku, smát se cizímu neštěstí se nemá, ale tlemím se pořád. Dvojka poetická. Trojku nechávám, OOPP též nesnáším.No a čtyrka nemá daleko do Františka Dostála, jen ten lidskej faktor chybí, ale ten jsem ti odpustil. Připíjím Ti Retsinou. :-) Samozřejmě očekávám odpověď typu : „Paní, já jsem akademickej malíř, já žádný prdýlky nespravuju. Já jsem udělal slabikář pro děti a ty se podle něj učej už deset let.“ ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Míroo právě jsem ten film dokoukal (shodou okolností dnes ČT-1). Po kolikáté už jsem ho viděl ani nevím. A vždycky v tom žasnutí na tou dlouholetou známostí málem každého detailu najdu ještě další.

      A musím přiznat, že už je to i takové to krasosmutnění (Krasosmutnění) nad Galerií aktérů, kteří už nejsou a bez kterých je ta Česká Galerie nenahraditelně zchudlá. Ono totiž takové to plácání, že každý je nahraditelné jaksi nefunguje a je jen berličkou k momentálnímu odlehčení.

      Díky za komentář :-)

      Vymazat
  6. Zase prevelice narocna prace nejakou fotografii vybit, nejdriv jsem uvazoval taky o dvojce , ale je tak naramna ze nevybiju : )

    The Residents - Freak Show se muze pred tim co se na da deje zahrabat, komu v dutine lebecni zustalo alespon stopove mnozstvi mozku nevericne krouti hlavou, mozna i slina ukapne, na jedno petipivo v hospode pate cenove skupiny : ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No DA Galerie je teď asi konečně podle představ pana Lutonského. Je to taková jeho manažérská vizitka :-)

      Vymazat

Okomentovat