Dycky v pátek (13/2020)

Je čtvrtek odpoledne. Na nejlepším foto-serveru už několik dnů probíhá pečlivá deratizace pod dohledem příjemce a výdejce informací, analytika, čtenáře, bikera, klavíristy, kuchaře a jedlíka MC Eschera. 
Jistota to není, ale zdá se, že pečlivě prováděné, s tím spojené práce se chýlí ke konci. Ohně pomalu dohořívají.
Ke všemu ochotný, opakovaně přicházející, specializovaný team, brzo zase zmizí jako loni v létě. Travex sypou hrsti jistou, klásek, neklásek i loňské senoseče. Zmizí pak do deratizační pohotovosti, do běžné provozní pod vlivem. Já nic, já básník, já muzikant. Kdo pětkrát mávl rukou, desetkrát se vrátí.
A následně nastoupí do svého normálního provozního režimu čtrnáct let obětavě pracující krajinkář pod aktuálně modifikovaným heslem:
 "nenechte se ochočit a manipulovat hulváty a mystifikátory... i když tu to teď už není velice aktuální...ale i tak".

No a já tu v těchto nejistých časech, ovšem nejistých s jistou perspektivou, připravuji další vydání naší už tradiční vybíjené. Pro ty co tu nebývají až tak často, pro ty co nesledují deratizaci ujišťuji, že naše vybíjená zde nemá nic společného s vybíjenou na výše uvedeném foto-serveru.

Tady ze čtyřech předložených fotografií každý může vybít ve svém komentáři jednu, kterou prostě považuje za ze svého hlediska jaksi nejméně záživnou. A prosím, těm zbývajícím třem, na které se nedostalo nevyhrožujte a nepřipomínejte, že může být hůř.

Tedy vzhůru do toho, račte se tu vybít na fotografiích poznamenaných virem a tedy nenormálností:-)

foto 1



foto 2



foto 3



 foto 4




Co dnes závěrem? Závěrem dnes netradičně jedna fotografie. Dokument jak jsem tu s psicí sledoval tu deratizaci ve středu navečer. A prosím nevybíjet. Kdo mě vybije psa....to ať raději vybije Tatonku nebo Jeřábka případně oba.
Mimo jiné, psi vědí něco co my lidé (o sobě) nevíme a jsme proto rádi, že psi neumí mluvit.

Příjemný víkend všem :-)
A nezapomenout na POKER FACE. Ono to s těmi rouškami na našich tlamičkách jde dokonce lépe :-)

Komentáře

  1. Koroušky zničily akcie firem vyvíjející software na rozpoznávání obličejů. Všechno zlé je k něčemu dobré.
    Eva navrhovala minulý víkend, že pojedeme do Prahy. Říkám jí, co budeš fotit, prázdné ulice? Chyba, měli jsme fotit, dokud byly plné :-( )-: (jsem srab korektní, a tak použiju oba smajlíky, abych vyhověl všem) ,-)
    za mne, foto4

    OdpovědětVymazat
  2. Váhám mezi jedničkou a čtyřkou. Abych neupadl do podezření, že lezu Paklikovi do jeho temné tělesné části, tak vyřazuji jedničku. Vadí mi, že má mizerné TK a chodníky nejsou v lajně.

    OdpovědětVymazat
  3. Musím poznamenat, že z první mne celkem mrazí a vale dávám trojce.

    OdpovědětVymazat
  4. Jednička - pán na lavičce má zakrytá pouze ústa,je proto nebezpečný pro své okolí,- důvod,proč se mi líbí a zůstává...
    Dvojka - aktuální,jen ta poklička tam nemusela být...
    Trojka - výtvarná...
    Čtyřka - jde ven.Je tam toho moc...

    OdpovědětVymazat
  5. vybíjím trojku, trochu vybočuje, nemaje na mysli směrem nahoru ani dolu. Pokud jsem ovšem něco nepřehlédl či mě něco nedošlo, omluvou pak budiž mi můj věk.
    Na nejmenovaném serveru jsem se pod mnou vloženou fotografií dočetl snad jen Who is Who, tak tipuji, že z cca 40 komentářů, byly tři k fotce.Většina se osypala, jen si přečetla název fotky. Chtěl jsem jen slušně poděkovat, rozloučit se..celou noc jsem z toho nespal zcela ignorujíc doporučení krizového štábu. Tedy co se délky spánku týče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, než jsem se dostal k samotné Tvojí fotce, byl jsem vymazán společně se vším, co mnozí ani neviděli a co se podařilo nakonec rekonstruovat. Je to trochu schované, musí se na konec komentářů u příspěvku "není a nebude", ale je to na druhé straně "další strana" :) Je tam moje vysvětlení a obhajoba mj.

      Vymazat
    2. No Josefe, ty jsi to myslel dobře.

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=206206&cat=all&sort=2

      Horší je jak to dopadlo. Tedy v tuto chvíli to tak je.

      Sešla se tam jen na první pohled různorodá společnost ve složení Vrba, Rumovník, Jovral a samozřejmě Vlasta Pibil. A jsou z nich investigativní novináři. Samozřejmě využili toho, že ten dotyčný komu byla ta fotka určena tam není a být nemůže. To je už takový zvyk podobných sešlostí této kvality. No a pan ředitel jim k tomu dodává nějakou tu munici. Někoho zablokovat a pak proti němu poslat cíleně smečku mudrlantů, to je prostě super. I když interpretace dodaného občas vázne a splétání nesmyslů k oblbování těch méně znalých jen kvete.

      On už je to ale obecně takový systém. Vyprovokovat svojí vlastní neschopností vstřebat kritiku, pak opakovaně udat, pak někoho popularizovat jako hulváta, pak se dočkat zablokování účtu či jeho smazání no a dveře jsou otevřené. Dotyčný se následným ničemnostem nemůže ani bránit. Když takové Silence X nestačili ani po kotníky co se zdravého úsudku a nestydění se za něj týká, tak si to vynahradí teď když je zablokovaná. Stejné je to s A3 a teď vaří vodu na PAJVAJe, kterého napráskají jako nový nik A3 podle Pibilova úsudku. To je spolehlivé, tak jako nahlásili (jedno kdo) Jeřábka jako Tatonku. Prostě čím méně bude lidí s jiným názorem, tím lépe ve jménu jejich ješitnosti. Tím snadnější cesta k vyniknutí. Tedy k vyniknutí na DA. Mrtvoly co za nimi zůstávají prominou. Hlavně zacpat ve spolupráci s panem ředitelem postupně všechny ty co překážejí jejich rozletu ve jménu jakési na první pohled logické slušnosti. Rozletu na DA. Teď čím dál víc lidí musí držet hubu, tak se to lépe a nerušeně tancuje v té virtuální hospodě. Co plácnou, to je přece fakt. Ti co mluvit nemohou jsou pro ten jejich fakt výhodou. Našli společného jmenovatele. Horší bude až to opadne. Nebude na co plivat, co mystifikovat. Dokonce nebude jak ani tady na mém Blogu.

      No a Josefe ještě k té fotce, k tomu rozloučení s Tatonkou. Bez ohledu jak to dopadlo pod ní, tak s Tatonkou se rozloučil písemně pan ředitel. A aby to nebylo jen tak, dostal Tatonka nabídku. Tedy pokud Tatonka požádá, můžeme pan žeditel smazat všechny jeho fotografie co na DA má.

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showgallery.php?cat=500&ppuser=96101

      No a tak je Tatonka teď v rozpacích, protože něco mu našeptává, že taková nabídka na rozloučenou se přece neodmítá. Na druhou stranu...

      Vymazat
  6. Má ten pan Vrba ale žaludek, po tom všem, co tam vykonal, hrát si na citlivku a filozofa. Tatonka byl světlo v temnotě. Jeho fotky, to je vzpomínka. Třetí fotku bych oželela, je v ní prázdnota. SX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak on se tenhle před jarní atentát velmi podobá tomu letnímu z loňského roku. Ani to obsazení rolí se významně neliší. A ty žaludky, v takových případech bývají podmínkou :-)

      Otázka teď bude, jestli Ti co tam dlouhodobě působili, měli jistou úroveň ve své tvorbě mají skutečně potřebu i v této situaci vkládat 2-3 fotky každý týden a prolínat se s těmi silnými žaludky, případě s nimi spolupracovat na udržení chodu galerie. Jestli na to mají i dost silný žaludek a převáží ta potřeba se každý den, týden na DA prezentovat. Ona totiž špatná společnost kazí dobré návyky. A ta je teď jak se říká na DA v laufu.

      Naděje tu je. Například, pokud by pan Lutonský z galerie odešel (ještě lépe, vzal si ty silné žaludky s sebou), dalo by se to vyhlásit jako významný den Československé amatérské fotografie a slavit by se to mohlo každý rok ve stejný den básní. Místo každý den báseň na DA tak jednou za rok celostátní :-)

      Vymazat
    2. Zase, na to oni nejspíš spoléhají, že ti ostatní tak silný jako oni žaludek mít nebudou, a vyklidí jim prostor, o což jim celou dobu jde. Pan Lutonský je typ admina-úředníka. Proto se nebude bavit o kvalitě DA, a ani ho nezajímá. Jde mu jen o to, aby uživatelé vkládali cokoliv a hodnotili jakkoliv. Hlavní je, že fungujou reklamy. Pochopte, on se té funkce nevzdá, jemu jsou pěšáci ukradení, ... a baví ho ta funkce úředníka, psát dopisy a taak ... . SX

      Vymazat
    3. ... mít tu moc, zkrátka. SX

      Vymazat
    4. A nabádal, že když nemůžem chodit ven, tak ať fotíme v domácím prostředí, hlavně ať vkládáme dál. Já myslím, že jste mu udělal radost tím na gauči pejskem. :-) SX

      Vymazat
  7. Pavle díky, že jsi sem ten odkaz na tu rekonstrukci následně (opět) smazané diskuze dal.

    Je na tom i hezky vidět, jak když ten který účastník DA není zrovna přítomen může tím smazáním přijít o důležitý kontext a pak třeba následně nerozeznat popeláře od šípkové Růženky ...

    Že je to mazání tak i promyšlené je evidentní z mnoha dalších situací a následných nechtěně mystifikujících komentářů těch co tu možno vidět před smazáním prostě propásli..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat