První sníh 2020

A to nejen 2020. Tady dnes totiž napadl první sníh za celou tuto zimu.
Tedy zimní období.


Asi před třemi týdny tu děti mohli spatřit i přírodní led (i ledňáčka). Učitelky mateřských škol vodily děti svázané vodítky do štrúdlu k zamrzlé vodě, aby tu vzácnost  ve městě viděly. A některá dítka ohrnovala nad tím nos, protože tatínkové a maminky je vozí na ten čistý, řádně vyleštěný, bez větviček z keřů, co ho mají na zimním stadionu za pár korun na hodinu.

Klimatolog Václav Klaus má ale samozřejmě pravdu. Jako vždy a ve všem. Možná mu to přinese i nějaké ty body od bezdomovců. Tedy když to pěkně a pochopitelně vysvětlí jak to s tou zimou vlastně bylo a je. Tedy podle klimatologa nastala normální zima v ten normální čas.

Nicméně, co bych to byl za fotografa, aby si dnes, zrovna dnes, při té sněhové příležitosti nešel cvaknout.

Prostě taková procházka na místa známá, nyní na přechodnou dobu spíše opuštěná v důvěře, že na jaře se bude kam vrátit a všechno bude jak bylo.

Tedy dnes pár (tucet příslovečný) obrázků z asi dvouhodinové cesty za prvním sněhem.
















Návrat domů na čaj ale vnímám jako příjemný. Topení topí. Venku už se ale začal topit i ten sníh v déšť a tak vlezlo za krkem konfrontuji s teplým čajem. Teplý čaj, každý to ví, vybuzuje nostalgii. S pokročilejším věkem toho čaje a vymrznutí nemusí být až tolik. Nostalgii stačí čím dál méně. Do čaje sypu černý rybíz a kostky citrónu. Pouštím si Capricornus, a usrkávám obojího.

A jak vychládá, nedá mě to a přibírám si k ruce tablet.
Zrovna na DA zcela nahoře mezi komentáři je toto:
Nakukuji. A ejhle. Zase ta nostalgie. Pročítám od hora až dolů všechno to psaní a když dojdu téměř až dolů, nedá mě to a doklikám ještě tohle. Souvisí to spolu jak vidno obojí, když dočtu vše i tady pod tou houbou. A nostalgicky porovnávám se současnou galerií.

Asi to už není příliš nostalgické ale jsem toho názoru, že pan Lutonský se svojí hic partou za tu dobu prokázal svojí odbornost, entuziasmus a smysl pro realitu takovou mírou, že houbař a jemu podobní sračkaři září spokojeností, nabírají na síle, živeni vlastní drzostí a foto-neschopností... a vůbec se u toho nenudí zaštítěni hloupým výkladem místních pravidel. A kdo se nudí, ten přece může odejít, nebo rušit tu nudu a nechat se vyhodit. Však oni místo nich nějací další sračkaři nastoupí a ty reklamní proužky provětrají.



Závěrem této zimní procházky přeji Všem pěkné zážitky na prvním, druhém i tom posledním letošním sněhu :-)  

Komentáře

  1. Ja se musim priznat ze tu zmenu v klima pocituji na vlastne kuzi. oz od roku 2002 jsem snih nevidel. Asi dvakrat namrazu na okne auta, a to je vse. Stezival jsem si na narodnim vybore, ale oni mne ujistili ze to maji pod kontrolou. To pocasi. Asi to bude jak z dob kdy jsme zpivali: "porucime vetru desti". Jen sliby.
    Ovsem dobra zprava je ze se bezdomovci ztehuji z Californie k Vam. Oni to tak delaji, stehuji se z mista na mysto, kde maji zdarma camping. Dobra zprava pro ty bezdomovce, vipada ze nasli. Ja jak blbec jsem za kempovani platil, i $4-10 nas to stavalo. Ale mneli jsme tam sprchy a zachody.
    No a stou DA,....porad se nadava ze nikdo nehodnoti a kdyz nekdo to chce napravit a hodnoti rychlostí v průměru za 8s/fotku 504 fotek,u tohoto typu fotek ani vic casu nepotrebujes, tak mu nadaji do takovych slov, ze se neni co divit nedostatecne activite. Jedine s cim by se dalo nesouhlasit s "pachatelem", ktery se odvazil hodnotit, ze nektere fotky ohodnotil za 2-3 i kdyz si zaslouzili jen 1 bod max.
    No za dobrotu na zebrotu, dokonce mu jeho nadprumerne hodnoceni vymazali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Rudy, pokud se pojmu "GALERIE" naházejí všechny možné klacky pod nohy a navíc mnozí co by toho byli svým Fotografováním schopni různým způsobem odejdou, logicky nastane čas válcování foto-turistikou, většinou naprosto bez obsahu, invence a nedosahující úrovně ani průměrné pohlednice....

      Vymazat
  2. Ale někdy se tam přeci jenom objeví něco, co stojí za podívanou. Třeba tohle: https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=205244&limit=recent

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to je autentický pozdrav. Tedy žádná jinak myšlená filipika od autora.

      Totiž: Od loňského podzimu místo popruhu s nápisem LEICA nosím na zakázku udělaný popruh s nápisem VYLOUČEN z DIGIARENY. A funguje to s podivem tak nějak jako fungovala průkazka Svazu Československých fotografů, blahé paměti :-) Tedy mám s tím poněkud vlídnější vstupy i tam kde se vlídností v tomto směru už příliš nevyskytuje.

      No a protože jsem toho druhu sám (LEICU má naopak kde kdo...) tak se ke mě občas někdo hlásí a není potřeba si mnohé vysvětlovat. Dojde na milé popovídání, nikoli politování :-) Za málem anonymním účtem se představí Fotograf .... a pak na DA ten můj korektně myšlený pozdrav takhle zavěsí :-) Jen doufám, že si za to nakonec nebude muset pořídit takový popruh jako mám já místo toho jeho CANON...

      Vymazat

Okomentovat