Krajina s klidnějším popředím...

Zatím co ČEZ finišuje aby zajistil dostatečnou dávku světelného smogu pro arénu 1000000 chvilek arény na Letné...


...na druhé straně kopce vrcholí boj o každou hlávku kapusty vytrácející se do ticha polí, směrem na Kersko, sněženky minulých let slavící.

Komentáře

  1. zajímavá fotka, ty stožáry vypadají jako silueta města

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle taky patří do kategorie, kterou pobírám. Kontrast mezi zelím a stožáry je opravdu výmluvný. A k TK taky nemám výhrady. (vtip)

    OdpovědětVymazat
  3. Posledni 3-4 roky meho pobytu v CSR jsem jezdil s takovimhle traktorem z tou plosinou v JZD Turany, Brno, zelenina.
    Bylo to takove za trest zamestnani, a nejlepsi jake jsem v tomhle state mnel.
    Hned vedle byl sklad piva, kde delal skladnika muj zname "disident" a vymnenoval jsem s nim bednu kvetaku za bednu plzne.

    Fotka vyborna, krasny kontrast udalosti o kterych nic nevim,....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak chápu, že z té Tvé Floridy to může být trošku málo zřetelné. Prostě tím tady už nežiješ a těžko lapat kontexty. Navíc moje vyjadřování obrazem nemusí být vždy zcela zřetelné. Krátce Ti to tedy alespoň trošku přiblížím :-)

      K té vzpomínané Letné je možno přivázat třeba tyhle dva aktuální články.

      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nestihli-jste-letnou-tady-jsou-klicova-fakta-ze-statisicove-demonstrace-82920

      a

      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/statisicova-letna-ocima-zahranicnich-medii-boj-proti-populistovi-chartistka-jako-superstar-82908

      a jak vidíš, píše se o tom i u Vás. A najdeš tam i ty vzpomenuté miliony chvilek.

      Co se týká kapusty. Tak tu mám moc rád a rád ji upravuji na několik způsobů :-)

      Co se týká toho kopce, je opravdu s výhledem na Prahu..a dobře to tam znám. To co jsi dělal ty, jak vzpomínáš tady dělají lidé z Mongolska. Čechů minimum.

      No a to co se týká zmínky o Kersku je vedeno tímhle krásným filmem

      https://www.zkouknito.cz/video_135990_slavnosti-snezenek-1983

      Je v tom ale i trošku mého postesknutí, protože když tam dnes projíždíš, otvírá se ti kudla v kapse :-(



      Vymazat
    2. Dekuju za rozsahlou odpoved a vysvetleni,.....

      Jen dodam, ze publicita o demonstraci na Letne, nebyla tak velika jak by se mohlo zdat. Je pravda, ze se o tom zminili CNN ve velmi kratke zprave, CNN je tady povazavana za komunistyckou stanici, ktera ma velmi nizkou sledovanost.
      Je pravda ze komunistycky starosta NYC Bill de Blasio prohlasil na malem rocnim plese v Bohemian Hall zari 28 jak den Vaclava Havla,...ziskal tim malou Ceskoslovenskou mensinu na svou stranu.
      Sametova revoluce, to nejak zije v srdcich lidi z CS ze je to neco co neverili ze se doziji, vcetne mne. I kdyz to moc revoluce nebyla, spise “z krizkem po funuse”,….vsichni to uz v okoli udelali, tak I my muzeme vylest spod zavrenych dveri a opatrne se zviditelnit,…..
      Havel,pozdeji prvni president po teto "revoluci" byl v obraze jako takovi nezvoleny predstavitel male mensiny, nazyvane disidenty, kteri zili z penez ziskane dotaci na zapade, a nemneli se tak spatne, jak lide co se rozhodli zit poctive a nelhali a nekradli.

      Zkratka, 98% lidi v USA nevi o zadne sametove revoluci, spise maji v hlave jak to zacalo v NDR a proslov presidenta Reagana.
      Stejne procento lidi nevi kdo byl Havel, I kdyz s nim mozna sdileli pivo v baru na Manhattan.
      Myslim nejvetsi credit za tyhle revolucni udalosti by mohl mit Reagan a Gorbacev, bez nich by byl Havel porad neuspesny dramaturg.
      A samozrejmne NDR, Polsko, Madarsko, Rumunsko…atd kde to uz probyhalo na plne pecky, a kde to vlastne zacalo, ponevadz pochopili co president Reagan myslel ve svem proslu kdyz rekl: Pane Gorbacev, zbourejte tuhle zed!
      At mate Ameriku, USA radi nebo ne, nebyt ni, tak se mluvi nemecky, no a rusky uz se skoro mluvilo, kdyz se to 1948 zkurvilo zase.

      Krasnou nedeli preji

      Vymazat
  4. Půlení fotky dobře podporuje kontrast před-po, tam-tady,..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat