černobílou bagatelou

taková krajinářská reflexe a sebereflexe hudby co momentálně poslouchám




Komentáře

  1. Tahle fotka tady je v categorii Krajina, ovsem ne kazdy to tak muze videt. Ma svoji atmosferu, composition…. Nemyslim ze jsou všichni s takovyhle fotografii nadseni. Specialne ti co jedou tisice kilometru a pak vyfoti par fotek s autobusu se ji budou vyhybat, a to je dobre. Najdou se I ti kteri se vyhybat nebudou a budou ji prirovnavat k tem vyfocenym s autobusoveho okna, nebo primo se silnice a zjisti ze ta jejich je Krajina vice. Nebo naopak……

    Po dlouhe dobe jsem zavital na DA, a hned mne prskla do oka tahle:
    https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=204301&cat=516
    Tuctovka, ani ne Krajina, ani dobra fotografie, nic. Pibilova skola. Tam se dostanes kdyz budes poslouchat jeho rady.
    A to co tam Pibil predvadel, jak zastrasoval, ohrozoval , napadal je jen mala ukazka co jsem od neho musel snaset. Ty Ovsem take.
    Kvuli tomu vetsina odesla a ostatni se snazi mu lest do jeho zadne strany, jen prezit a nedostat se do nemilosti. Vetsina lidi jen mlci a snazi se dostat treba 9.
    Ovsem kazdy ma to co si zaslouzil.
    Muzu psat a psat a psat, uz to pak ani nebude komentar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Rudy, nesleduji na DA všechno až tak podrobně, tedy jen názor k tomu odkazu, který jsi dal a k němu psal:

      Myslím, že se jedná o nedůsledné dokončení v létě nastartované normalizace. A normalizace je třeba důsledně dokončovat. V historii se opak mnohokrát krutě nevyplatil.

      Pomoc je ale snadná. Totiž ten komentář (a jemu podobné všetečkoviny) 8. 11. 2019 v 16:23 je potřeba postavit mimo zákon. A protože na DA jsou zákonem Pravidla, jak Vlasta správně následně připomíná, pak je třeba doplnit ta pravidla. Tvůrce normalizace asi předpokládal, že za tak dlouhou dobu už budou všichni šťouralové, a provokatéři pryč a úprava Pravidel ani nutná nebude. Jak vidno, nestalo se tak na 100%. V Cz to tak i bývá, i po delším čase se nějaký ten potížista najde a nezodpovědně narušuje kýžený klid.

      V pravidlech se tedy je třeba jasně vymezit proti provokacím. Tedy proti nepatřičným dotazům a nebo dokonce zpochybňování předchozích komentářů (což může jak vidno následně přinést neklid). A to ať jsou hloupé a nekompetentní jakkoli. O udělených bodech by přece mělo platit totéž. Co na tom, že fotka je tříbodová při kompetentním pohledu. Zpochybnit udělenou osmičku či devítku v takových případech je třeba prostě postavit mimo zákon. Každý ať si všímá především sám sebe a nejdříve přemýšlel a tím probíhá zamýšlená kultivace prostředí. Všichni si jsou přece rovni. Matlal, nematlal, fotograf... prostě všichni.

      Tedy do Pravidel dát ne až tak složité formulace:

      "Zakazuje se jakýmkoli způsobem se vyjadřovat k uděleným bodům či komentářům předřečníků. Porušení tohoto ustanovení se trestá napoprvé žlutou kartou, napodruhé smazáním účtu. Autor fotografie má za povinnost takové zakázané vyjadřování, pokud se to pod jeho fotografií stalo nahlásit k tomu určeným tlačítkem (rovnou k vrchnosti, protože na moderátory nemusí být vždy spolehnutí), aby se nespoléhalo jeden na druhého. Pokud autor fotografie neupozorní, nebo neupozorní včas jsou postihy vůči němu stejné jako by výše zakázaným způsobem (to znamená jakkoli) se vyjadřoval k uděleným bodům či komentářům on sám."

      Vymazat
    2. Takze zhrnuto, v tomto pripade, taticek Vlasta , by mnel byt potrestan zlutou kartou za neodborne hodnoceni (v jeho pripade bezna praxe , jinak neumi) a jeho hodnoceni vymazano . Potom by nenastalo Zdenkovo upozorneni, otazka, pozastaveni na nespravedlnost, a retezova reakce Vlasty s osobnim napadanim, vyhrozovanim a osocovanim. Administrace nefunguje jak ma. I kdyz je neplacena. Dobrovolne, nebo jako zamnestnani, porad bych delal to co se ma, co je spravne a za co se muzu postavit.
      :)

      Vymazat
    3. dalsi priklad "abstractni" fotografie ktera se nehodi nikam jen do kose, ucitel v tom nejlepsim,...…
      Jak smutne to je, a potvrzuje priklad, fotku, co jsem vlozil
      Uz se asi dohrabal do tech sracek…….

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=204315&limit=recent

      Vymazat
    4. Rudy máš pravdu, je to smutné. Na druhou stranu je prima, že se A3 vrátil a evidentně se cestou nenechal zblbnout :-)

      Vymazat
  2. Pocit, ktorému rozumiem (myslím, po svojom)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. si myslim,,,,,

      Jsem rad ze jsem te tady potkal,...mozna se tady uvidime casteji :)

      Vymazat

Okomentovat