DOG FANTASY LANDSCAPE

Dlouho jsme tohle s psicí nacvičovali. Ona je anglická, konzervativní a jen tak něčím se nenechá omotat...



Nakonec to vyšlo. Už mě docházely baterky a málem jsem to vzdal. Krajinářská fotografie je prostě psina...

Hlavně se nenechte ochočit, vytočit nebo ....



Když jsme přišli domů, andaluský pes Atomis se nad prázdnými miskami krutě psici vysmíval hledící a vyjící, a odporem se chvějící, na měsícem ozářenou, na zdi pověšenou, do zlatého rámu vsazenou, velkou pohlednici, úžasnou, turistickou..alpskou, možná tatranskou, možná hezky československy toskánskou..


A když už jsem tedy zmínil turistiku, pohlednice, Československo a Tatry, tak tohle je digitalizovaný diapozitiv z výletu zřejmě v roce 1986 do tehdy Československých Tater :-)





Komentáře

  1. Ano, ted uz kdyz sis tohle dovolil se do tebe pusti všichni,……
    Psi, lide, neumetelove,….you name it
    Jim se libi fotky ktere jsou absolutne o nicem , ani neukazuji nic hezkeho, zkratka dovolenkove cvaky, nad tim se budou rozplynovat a ty se jim to snazis hanit.
    Maji všichni pres soukromme zpravy narizene mlcet a jen kyvat hlavou, za vyssim ucelem
    Absract musi byt neco velmi rozmazaneho a neurcitelneho, ne jak se to snazil delat Piccaso, krajiny nam maji ukazavat neco co uz zname a z ceho co muzou všichni rozpoznat kde co a jak to je.
    Veci co fotime jsou urceny pro DA, ne pro to aby si to snad nekdo povesil na zed. Na zed se dostane jen nejaka vijimecna fotka kaktusu nebo fotka deti pozivajicich cukrovinky od bohateho Europana.


    jen tak od pasu

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jeste jeden koment.

    Tak ta druha fotografie , ta ukazuje krasu prirodu, at je kdekoliv. Ukazuje nadherne tvary a seskupeni, ktere nam priroda vytvori. Oslavuje prostredi kde zijeme. Muze to byt v Cesku, nebo v Colloredo. Na tom nezalezi. Skoro by se dala zaradit do ted moderni categorie “minimal”. Tak jak AKT ukazuje nadherne krivky ktere byli vytvoreny stejnym autorem= priroda.
    Ovsem prvnim ucelem tak zvane krajinarske fotografie je oslavovat urcite misto, kde byla vyfocena jako document, ktery ma priblizit, ukazat divakovi krasu toho urciteho mista. Coz nas vlastne posune do takove pohlednice, brozury s toho mista.

    Dobry fotograf to snad dokaze skloubit, spatny, jake vidime vetsinou, zprznit. Krajinarska fotografie , nebo namalovany obraz to nikdy nemneli lehke v “academickych, umneleckych” kruzich. Ovsem ted, pri zaplave digitalni fotografie a a mnozstvi majitelu fotaku dostala na prdel. Vipada to jako jednoduche thema, Ovsem opak je pravdou.
    Odborniku kolem nas roste jak hub po desti.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat