Dycky v pátek 3(55) 2021

Než jsem šel psát tenhle článek, proklikal jsem se aktivitami na galerii DA za poslední asi tři, čtyři dny.

Nevypadá to jako náběh či průběh. Je to evidentně výsledek.

Je to jak když dostanu sušeným lívancem zmaru mezi oči. A s tímhle se opravdu špatně píše.


Protože pravidla zdejší vybíjené všichni znáte, přistoupíme tedy bez dalšího psaní rovnou k ní.



To je tady v tomhle čase nomální. Dozrávají berušky a brzo jim naskáčou tečky po celém těle🙂


Náš první výlet v první třídě autobusem s ředitelem jednotřídky panem (bylo to na vesnici a nepamatuji, že bychom ho oslovovali soudruhu) Klubrtem byl do nedalekých Třebechovic pod Orebem na Proboštův Betlém. Jak vidíte na fotografií, stále si ten zážitek nesu s sebou🙂


Našli policisté, hasiči, dobrovolníci, armáda spásy,.... našli v Jenštějně? Našli?
Nenašli...a přece...


A tohle je dojemný začátek zdejší už snad opravdické zimy. No zkuste si zahřát svých pět dětí při tom povětší a sněžení... když dohoří ohniště a v oknech díry místo skla...


Závěrem s dojetím: Mediální domy a sociální sítě, zneužívající lůzu si dneska mohou dělat s lidmi co chtějí...kdykoli chtějí. Asi je třeba se zamykat a hlavně nebýt Sám Doma a to nejen v New Yorku (a to jsem Kačera Donalda nikdy neobdivoval). I ukazovat cestu i dnes může být nebezpečné. 

Komentáře

  1. Zimními plody obsypané stromy, jen zatřást a posbírat. Pro mě dnešní nejlepší. A protože se mezi betlémem s grilovačkou a nutrijí prolízačkou ne a ne, tak obojí vybíjím, 218 i 220.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Betlém už tam ani není. Od 11.1. město organizuje řízený vyhazov vánočních stromků a tenhle jak to tak vypadá šel mezi prvními...

      Vymazat
  2. Berušky se mi líbí asi nejvíc. K betlému mám srdečný vztah a tento je navíc velmi lidský. Hada který vlastně neexistuje dokáže vyfotit málokdo. Tak vyřazuji nutrie, neb jejich sestry a bratři se nastěhovali i k nám do Mladé Boleslavi a brzo by zamořili republiku víc než nějaká populární nemoc. Tak je vyřadím a tím přispěji k jejich eliminaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je vyhláška, která zakazuje nutrie krmit v rámci města. Skutečnost je ale jiná. Vypadá to, že tihle nositelé nákaz mají od úředníků zvláštní ochranu. Možná nás při tom postupném přemnožení sežerou...

      Vymazat
    2. U nás je to stejné. Navzdory vyhlášce, když jdu do parku, vždy je tam několik rodin házejících těm chudinkám mrkev. 😣

      Vymazat
  3. Mít psici je dar - a pro fotografa obzvláště. Musíš jít ven ať chceš nebo nechceš.Stejně tak mít psa. Mít však karanténu je naopak nepříjemnost a tak nezbývá než čtivo. Mimochodem - jak se psice tvářila na tu nutrijí rodinku? ;-)
    Vybíjím číslo 218 a usmívám se u čísla 217...;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzo psice nutrie miluje, do ledové vody by kvůli nim skočila :-)

      Což se stalo v pátek ráno, když jedna nutrie v ledové díře rybníka vykoukla. Měl jsem z toho šok ale povedlo se mě ji vytáhnout než se dostala mimo dosah pod ledovou plochu. Ještě že to nemáme daleko domů...

      Vymazat
    2. Drama se šťastným koncem! Ještě že tak!

      Vymazat
  4. Vidím, že jste v HK obměnili obsazení větví z černé na oranžovou.Betlémy jsou vždy k potěšení oka a srdce. Nutrie, chutná zásoba potravin. Kyj leží netknut , ačkoliv bych věděl jak ho použít, třebas na hornouherského premiéra, takže ho vyřazuji k následnému použití. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Míro, tady přituhlo, oranžová zmrzla a opadala z větví k horkému čaji. Místo ní nastoupili krkavci i povahově :-)

      Vymazat
  5. Do mého odpoledního pracovního rozjímání nad inventurními rozdíly vpadla neomaleně kolegyně odvedle s neodbytnou otázkou, čí je ta kytka u nich v kanceláři. Moje jsou všechny na budově, vyjma ředitelovo chovankyň, dím v neblahé předtuše - a ta se naplnila oznámením, že po ní (rozuměj po té květině) bohužel asi nacvičují spartakiádu hordy mšic v různých stadiích vývoje.
    To jen, co mne (viz foto 217) přinutilo se vrátit k vybíjené z minulého týdne - kterou jsem z čiré lenosti opomenul komentovat.

    Když jsme u těch betlémů (218) doporučoval bych betlém v bazilice ve Vambeřicích (t.č. v Polsku), poměrně šílená záležitost, nevím asi tomu nerozumím nebo nemám žádný vkus, píše se o tom betlému i na wiki, nechte se překvapit. Z doslechu vím ještě o jednom blízkém exotickém betlému, skrývaném kdesi v podpalubí kostela v polském Bardo... nad jesličkami prý létá kosmonaut. Ale třeba to jsou pomluvy ,-)

    To co je na obrázku 219, vůbec nevypadá libě a ani nechci vědět, kdo pracuje jako uklízečka v Jenštejně :)

    Zvířátka se nevybíjí, i když jsou nepůvodní, přemnožená, nečistí si tesáky, otravují kolemjdoucí a dráždí psice. No vemte si to, tohle všechno se dá říci i o lidech - a vezmete si na ně flintu?
    Takže alespoň jejich fotografii - pif paf.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna tu dopisuji Dycky v pátek na zítřejší pátek a když tohle Tvé povídání čtu, napadla mě jedna fotografie která se jmenuje "Jak si lehá daněk" :-)))

      Vymazat

Okomentovat