Dycky v pátek (42/2020)

Je čtvrtek večer.  Právě skončila Smrt stopařek a v  přehledu čerstvých zpráv čtu,  že na covid-19 uhynulo v USA deset tisíc norků, protože se nakazili od personálu farem.

Když už bizarní svět, tak je potřeba si ho užít. Zítra půjdu s psicí  do parku krmit všech sedm místních nutrií.

Snad normální bude tahle vybíjená. Snad si ji i užijete. Navíc to nic nestojí a nic tu nechytíte.
Pravidla jsou stálá. Jedna ze čtyř jde z kola ven (každý vybírá podle svého gusta). To může každý v komentáři který vloží. Měla by to být ta, která autora komentáře zaujala tak nějak ze všech čtyř nejméně a oželí ji bez slzy v oku. Tím nechci říci, že ty nevybité jsou úžasné na každý pád. Je to vlastně jen výsledek pochůzek městem s podmínkou, že fotografie není nikdy starší než dva týdny. Tedy  se nestačila ani pořádně uležet. Nestačila projít hodnocením v čase dostatečném aby její autor váhal, pochyboval a postupem času vychládal v šuplíkové míře.

Tentokrát jsou fotografie bez popisů a přímo z tohoto týdne po nových opatřeních vlády. Tedy každá mluví jen obrazem a divák si případný mikro příběh doplní sám.







Závěrem bych chtěl poděkovat čtenářům za ten čas, který v této době stráví právě tady. A všem přeji pokud možno příjemný víkend na čerstvém vzduchu daleko od neveselých zpráv.

Příkladně přidávám jednu zprávu opravdu veselou. Pan President si dnes pozval na Hrad Michala Davida aby společně probrali stav naší kultury v těchto těžkých dobách. Aneb, možná bude i NAGANO.



Komentáře

  1. Pořád nemůžu přijít na to,co je to za pahýl mezi křesílky na první fotce - jednička jde tedy ven. Velmi se mi líbí nákupní vozík na molu či břehu (asi) rybníka,neboť mám představu,že s ním paní Hastrmanová jezdí nakupovat do blízkého Obchodního centra...:-)
    Co se kultury týče,trochu se podivuji,že pan president vedle Michala Davida nepozval i Ringo Čecha... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je prosím lachtan...
      A protože je hospoda jako všechny ostatní zavřená tak on na ro reaguje tak, že není po tu dobu vodotryskem :-)

      Vymazat
  2. Šunku od kosti nevybiji.Konci vodníků v Čechách jsem neuvěřil ani před 45 lety, teď již chytají duše v supermarketech. Vozík je tím svědkem, jak prosté. Okolek, nákolek, plocha odvalování, takže vlakové dvojkolí se selfíčkem. Za čtverku tě chválím, že jsi dobře zásoben na dobu těžkou, tak si ji radši skovej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtyřka je rovnou vedle Lidlu. A když si od nich necháš vystavit věrnostní kartu, pak dostaneš jedno kolo z letošních dožínek volům jako podestýlku do místa bydliště :-)

      Vymazat
  3. Vidím, že dnes se nikomu do toho nechce. Jsou to neveselé, depresivní obrázky. Platí, že čím depresivnější, tím lepší?. Samé dráty a mříže, navíc bez lidí... možná si ještě dneska stáhnu a podívám se na "Tajemství ocelového města". Vybíjím druhou, ta se mi zdá trochu veselejší :-) a to není vhodné v době, kdy novináři mají dozajista tučné příplatky za zastrašování a soutěží mezi sebou, kdo přinese hrůznější příběh či graf. Nebo třeba jen erudovaný názor odborníka přes placaté nohy. Nebo břitký rozkaz plukovníka, překvapeného tím, že se debatuje a vyptává, když je přece jasné, že rozkaz se nejprve plní a poté je možné vznášet dotazy. Ale vyzkoušíme všechno, a nakonec zjistíme, jak to funguje.... jako firma?.... jako armáda? ... ne, základ je jinde, úplně dole, u každého jednotlivce jednajícího tak, aby byl schopen přijmout odpovědnost za to, co činí.

    Konec PŠM. Vztyk! Pozor! Pohov rozchod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neměl jsem cíl vložit převážně depresivní, neveselé fotografie. Stalo se a asi nějakým vnitřním pocitem z posledních dnů než úmyslem. A popravdě řečeno mnoho veselého pokoukání jsem na výběr z toho nafotografovaného ani neměl...
      Možná ta aktuální situace do nás prosakuje aniž si to vždy zcela uvědomujeme...

      Co se masáží novinářů, prognostiků či zubařů...bych se skoro zeptal, kam se podělal odpovědnost...byla li nějaká...

      Vymazat
  4. Lachtan na suchu, jako ochrana proti covidu? Konecknců, proč ne tohle jsme ještě nevyzkoušeli. Podvodníků jsem v životě potkal víc, než bych si přál. Jestliže nakupují v supermarketech syntetické potraviny, budiž jim to přáno. Trojku bych nevybil, ani kdyby mě mučili. Čtyřku taky ne, ale aby bylo učiněno za dost pravidlům, tak jí toho padáka přidělím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Supermarket je od toho místa asi 500 metrů a ten vozík je opravdu od něj. Asi to vzali jako procházku s postupným vyjídáním obsahu :-)

      Vymazat

Okomentovat