Dycky v pátek (41/2020)

Další vydání vybíjené s názvem "Dycky v pátek" nebude o epidemiologii a souvisejících vědách.

Totiž co Čech to muzikant, případně fotbalista, hokejista nebo chalupář z Prahy či prognostik...a aktuálně i epidemiolog. Sezóna, nikoli okurková...spíš okurkokovidová od první do poslední strany mediální scény...  a nic o fotkách.

My si tu dnes ale krátce zopakujeme pravidla tady k té naší foto-vybíjené a necháme tu sezónu pro tuto chvíli plavat.

Vybíjí se jako vždy jedna fotografie ze čtyřech představených podle čtenářova úsudku a svých privátních preferencí. Fotografie nejsou starší než dva týdny. A to je pravidlo které platí pro autora.


První: Městská krajina do čtverce a ještě ke všemu v širokém bílém rámu 🙂 Bezva recept jak ulehčit vybíjecí rozhodování 🤔



Druhá: Co byste jiného tak od jeřábka mohli chtít 🙂




Třetí: Tady v Hradci teď domy oplétáme teplým na zimu a s ohledem na předpověď počasí jim už kabátky rovnou zapínáme až ke krku...drátek za drátkem, dírka za dírkou 🙂



Čtvrtá: Nestačí jen roušky. Jistíme se tu škraboškami. Senioři přitom už obrůstají houbami. Prý zvýšený pocit zabezpečení. No a samozřejmě to vše sledované pomocníky epidemiologického týmu...




Závěrem Vám všem přeji pokud možno prima víkend bez stresu a bez tlačenic na každém metru s horkým zrychleným dechem v zátylku.

Komentáře

  1. To jedno stéblo, které je u prví fotografii jakoby navíc jí dává neuvěřitelné kouzlo. Jeřábovská zebra si určitě zaslouží větší pozornost. Škraboška a houby mají estetický potenciál. Určitě je to fotografie, která mě bude strašit v hlavě hodně dlouho. Takže nezbývá, než v rámci pravidel vybít trojku, navzdory tomu, že k práci mám kladný vztah. Obzvlášť když se na ní jenom dívám. Přeji hezký víkend, pokud možno (na rozdíl ode mě) nepracovní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. +1

      S kladným vztahem k práci je příhodné zapracovat na třetím snímku jeho vybitím. (alespoň nedojde k elektrostatickému výboji po návratu, když bude pracant vybitý)

      Vymazat
    2. Díky za přání a doufám, že Tě čeká volné pondělí :-)

      Vymazat
  2. Mám radost,že Tě má Infekce na DA inspirovala ke snímku číslo čtyři! Samozřejmě,že je tudíž ze všech dnešních nejlepší! ;-) Na druhém místě se umístila dvojka s jeřábem a bronz bere tlupa dikobrazů na parkovišti. Podobně jako předřečníci se obejdu bez trojky,přestože není průměrná. Ale takový je osud... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Infekce na DA? :-) No tu řídí odborník na všechno Lutonský a je to znát. Tam žádné infekci dlouho pšenka tím pádem nepokvete :-)

      Co se toho stromu týká: Dnes ráno ho někdo (asi nějaký odborník nebo další šmejd, co si potřebuje ukojit svoje nezvladatelné ego) rozmlátil (fotku přímo z místa jsem Ti poslal mailem). A muselo to být úmyslně. Přitom nikomu a ničemu ten strom nepřekážel. Navíc měl své kouzlo (ale to měla svého času DA Galerie také).

      Vymazat
    2. Je to zločin a žádná flustrace tohle nemůže omluvit...

      Vymazat
  3. Tři skvělé solitery, z mého pohledu galerijních kvalit :) nejhlasitěji jsem vykřiknul "tu chci taky!" u čísla jedna, druhá pobavila průvodním slovem, čtvrtá dostala čestné uznání a trojka je na Tebe průměrná, tak jde u mne do kytek ,-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem to vzal vážně a nakonec zjistil, že od zítřka mají všechny galerie zatvorené :-))

      Vymazat
    2. To není tak úplně pravda. Jedna skomírající galerie zatím stále funguje.

      Vymazat
    3. No podívej

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=208270&limit=recent

      to je autor který přišel nedávno. A co kus to sračka. A je to samé dno. Ale tak to bylo i u třeba Funiona či Sluníka. A podívej na ně. Aniž se nějak zlepšili, jsou už průměr, nad kterým se nikdo nijak zvláště nepozastavuje. Pokud to bude takhle pokračovat, bude za chvíli průměr tenhle z toho odkazu. A posouvá se to pomalu ale jistě tak, že dnes pět z deseti vložených fotek evidentně nesplňují galerijní kvalitu ani s přimhouřeným okem. Samozřejmě, že od těchto sračkometřů nemůžeš očekávat nějakou kompetentní kritiku a případnou pochvalu si u soudných lidí mohou tak akorát strčit za klobouk...

      Ale to celé vyhovuje pravidlům :-) To vybojoval Vrba a jemu sekundující či mlčící množina houpacích koní...

      Vymazat
  4. Takže i já neodolám a trojku si přesunu, třeba do rámečku na noční stoleček a jednička se mi líbí ponejvíce. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem Ti hledal kde v HK tu opletenou kostku (je to naprosto nové) najdeš :-)

      http://www.bisgymbb.cz/co-je-noveho/rekonstrukce-kostky-v-kostce

      Vymazat
  5. Tak to vypadá, že jsi nás konečně vychoval a srovnal do jedné lajny. Vvšichni jsme hlasovali uvědoměle a hlavně stejně. Vzpomněl jsem si na výrok z jednoho filmu: "všichni musíme myslet stejně jinak".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten výrok ukazuje i na to, jaká že to čeština dokáže být potvora :-)

      Vymazat
  6. Tak já bych v první řadě vyhodil tu barvu na čtyřce a pak hned trojku jako ostatní. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat