Na Cestě...

Pořád jsme na cestě. Ti dříve narození a déle fotografující si to asi uvědomují víc. A není to o tom kde všude jsme byli s fotoaparátem v ruce. Myslím tu tvůrčí cestu. Fotíme, tvoříme, seskupujeme do cyklů, do konceptů. Při tom kompletování mačkáme DELETE, necháváme se poplácávat po zádech a zase se vracíme s brašnou do plenérů, do ulic, do...



Tahle je z adresáře "Relativně vzato"





Tahle z adresáře "Portréty neslavných"





Tahle patří do adresáře "Tyčoviny"









Jo abych nezapomenul. Občas se nám na té cestě vyskytne někdo, nějaký ten hulvát, který se zeptá a hned i odpoví nějak tak 
"A nebylo co vložit(?)..a tak jsi to vložil(!)"

Komentáře

  1. Odpovědi
    1. Subal děkuji :-)

      Zrovna teď jsem viděl Vaše zatím poslední dvě fotky, nejen Paklík ale i já dělám stojku, asi tím že vidím, jak jste se vydala tou správnou cestou :-)

      Vymazat
  2. Souhlasím s předřečnicí. Jen bych dodal, že ta první se mi líbí nejvíce.

    OdpovědětVymazat
  3. Ovšem, zatím se nedaří vždy, jak bych si představovala - přesto děkuji; Váš postoj má pro mě váhu.... a děkuji za nahlížení. :)

    OdpovědětVymazat
  4. O no se vzdy vyplati premysle trochu o composition, a o sdeleni jak to chceme divakovi prodat. Ovsem composition musi byt tak jak to citime, jak tobude nejlepe predstavovat to co chceme predstavit. Ne se nacpat do zlateho rezu za kazdou cenu a pak s toho vznikne prdel, jak to vidime na soucasne DA od umelce ktery nema ani poneti o nicem co jsem napsal , ani co on pise.

    Vidime ten obrovsky rozdil na techto trech fotkach obycejnych veci ktere by nikdo asi nevyfotil, protoze je nevidi.

    Nekteri vidi "krater" a prodaji to jako nevkusnou prdel. Puh pozehnej DA.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No asi myslíš i toto

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=204701&cat=517

      a to se opravdu nedá minout :-)

      Co k tomu a nejen k tomu napsat?



      No v týdnu vyšel na Aréně článek který se jmenuje "6 tipů pro lepší kompozici fotografií – vylepšete jednoduše své snímky". A tak jsem si říkal, jestli místo psaní takový článků a vyřizování neustávajících stížností pana V.P. by nebylo prospěšnější kdyby páni redaktoři slezli dolů do galerie a ty rady z podobných článků vpisovali přímo pod konkrétní fotografie zejména těch co křiví ústa a posílají stížnosti, když se jejich často foto-pokusy stanou předmětem oprávněné kritiky. Myslím, že by takový posun v pojímání galerie ji velice prospěl a jim také. A těm autorům možná ještě víc...
      A ne, že páni redaktoři, šéfredaktoři a ředitelé budou působit pouze jako písálkové už dávno napsaného či represivní jednotka na pomoc hejkalům a cvakalům...ve jménu dodržování hloupého výkladu pravidel o pletení a háčkování a především vyhnívání v teplíčku budoucí ZEROARENY.

      Vymazat
    2. Tak nejaj a jeste bych dodal že páni redaktoři, šéfredaktoři a ředitelé maji k disposici administrator, kteri mimo toho ze se chlubi ze jsou administrator na DA nedelaji vubec nic. Jen ostudu.

      Vymazat
    3. Jakmile se tady objeví odkaz na nějakou fotografii z DA, tak ta fotka záhadně zmizí. Možná by stálo za pokus dát sem odkazy na všechny jeho fotky. Případně rovnou na jeho profil. (smějící se smajlík)

      Vymazat
    4. Dobry postrech,
      mam dojem ze VP zahaluje administraci stiznostmi, ze mu ublizuji (jeho typicke plakani a lzi) tak to kontroluji a promazavaji nepriznive komenty, viz nepovedenou fotku se Svicarska kde ma jizlovou poznamku o komposici v zahlavy https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=204646
      A neco se promazat neda, nic by tam nezustalo, tak schova fotku...……

      Zacina to byt vic nez komicke….
      Ovsem ten blbec je snad neprustrelny, ma podobnou, stejnou taktyku jak si nekteri starsi pamatujeme s drivejsich let vlady Komunisticke Strany, ktera je do dneska, I kdyz spachali tolik zlocinu, bezpravy, vrazd….porad legalni.

      Vymazat
  5. Ty adresáře bych chtěl vidět ,-) i když může být zajímavé křížení cest, kdy k sobě mohou najít cestu dílka z původně různých cyklů. V tom jsem obdivoval i Evu, kterak do školních úkolů a pak i klauzur různě skupila fotografie - vytiskla do menšího formátu a pak na posteli různě zařazovala, vyřazovala, přeskupovala...

    K linkované fotografii - jsem otřesený z odpovědi na mojí dobře míněnou radu "co s tím, když už" - no nic, je to prostě v řiti jak se říká (a i na DA prezentuje).
    A děkuji Blance, už jsem se v té řiti nechtěl škrábat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K adresářům: Vložím sem co nevidět jednu z toho adresáře "Portréty neslavných". Jsi mě tedy vyprovokoval :-))
      Jen se bojím, při současných událostech aby v něm někdo následně někoho neodhalil a nebyl z toho skandál :-)

      K DA: Ty jsi otřesený, mnozí další kroutí hlavou, D.E. zdá se zmizel po zralé úvaze a ten co tohle opakovaně způsobuje dnes ráno nastoupil mudrovat a dělá jako kdyby v Náchodě ani nechumelilo...

      Vymazat
  6. Vipada ze se mazou všichni VP oponenti a ti co si dovoli mu napsat neco spatneho o jeho "fotce".
    Kdyz nemuze blokovat, tak jedine reseni,....zatim to ale nepomaha, problem porad stejny. Mozna az tam zustane sam, tak bude spokojenost.
    Ani ta operace by nepomohla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Rudy, to že Tobě pan ředitel zakázal přístup, zakázal komentovat, zakázal vkládat bude mít určitě nějaký hlubší význam, podložený hlubokou úvahou. Určitě jen ty v té Americe tyhle manažérské dovednosti nechápeš :-)

      Vymazat
    2. Pan reditel mne uz vymazal vcera (dneska) kompletne,.....

      Vymazat
    3. No hlavně že tam zůstal (i) Ti co poslali či posílají DA svým plácáním směrem k ZEROARENĚ :-(

      Vymazat
    4. No , kdyz se podivas na ZERO, tak je to , vipada to , naopak . Zda se ze ZERO je pomali kvalitou vyse , mozna jedna s pricin ze tan nepublikuje a nekomentuje neslavny umelec VP

      Vymazat
  7. Jeste bych dodal, ze je zajimave jak se mazou komenty ne o fotce jen pod VP "fotkou" . Selectivne. Namatkove tady je komentu ne o fotce vic nez dost a nikomu s administrace to viditelne nevadi.
    https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=204683&cat=517

    mimo jine bych nerezal s leva.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky bych někdy rád dělal "tyčoviny",nebo alespoň něco tomu podobného...
    Zkrátka bavíš,Josefe... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ten adresář "tyčoviny" opravdu baví a zítra sem na Blog z něj zase něco dám :-)

      Vymazat

Okomentovat