Moderátorské pá(vá)bení....


Moderátorské pozice jsou zejména na foto serverech pozicemi značně rizikovými. Má to ale i své výhody. Patří totiž do té skupiny pracujících co odcházejí do důchodu dříve než třeba ty kancelářské krysy. Asi je to ta skupina, kde jsou ozbrojené složky, soudci a horníci. Vím to ze zkušenosti, když jsem domoderoval na PHOTOEXTRACTU. Ten důchod o pár let dříve z takové pozice přijde extra vhod.

Nicméně, ani pak jsem nepřestal nahlížet do práce těchto mnohdy nenápadných tlumičů různých těch krizí, co mezi tou foto-cháskou  pochopitelně (i když to někteří jaksi stále nechápou) vznikají (navíc jsem aktivně tlumil kde se jen dalo). Je jasné, že dnes najít moderátora které by splňoval všechna kriteria a svojí funkci vykonával nejen s láskou ale s odborností je těžké. Ono dnes sehnat někoho s odborností je málem těžké vždy, na tak vyždímaném trhu práce jako je ten náš. Navíc mam na mysli lásku k fotografii.  A jděte shánět moderátora na úřad práce. Těžko si to představit.





Při tom nahlížení jsem ale místo nabídky z UP našel nabídku přímo jak se říká v branži. Inzerát rovnou vložený mezi tu foto-chásku.



Inzerát zněl asi takto:

Léty prověřený fotografický server hledá spolehlivého moderátora  pro svoji foto-manéž za následujících podmínek:

Dvanáctihodinové směny, včetně sobot, nedělí a velkých i malých státní svátků i vyhlášených dnů smutku.

Absolutní loajalita k nadřízeným a podřízení k systému řízení.

Znalost pletení, háčkování a používání kapitálek výhodou.

Schopnost pracovat v anonymitě a nikdy neprozradit své kolegy.

Nikdy nehodnotit, jestli komentář má z odborného hlediska pravdu nebo ne, nebo jestli je hodnocení z odborného hlediska objektivní.

Při dobrých pracovních výsledcích možnost zastupování Hlavního administrátora za příplatek daný Zákoníkem práce a z agapé.

Do výběrového řízení uchazeč může zaslat i několik svých ručních prací (nejlépe komplet čepice, šálka, rukavice v kompletu ZIMA 2019/20). Kapitálek bude předmětem požitků v pracovní smlouvě.



No a tak jsem si vzpomenul na ty své moderátorské roky a zamyslel se. Podmínky pro přijetí na fotogalerii se evidentně za tu dobu změnily, nicméně nějaký ten Kapitálek by se na přilepšenou hodil. Ruční práce bych se snad i doučil....jen nevím, jak s tou anonymitou..

Komentáře

  1. a možná kdyby ses přihlásil na jistý fotoserver a jako přílohu tuto fotografii s ostře řezanými rysy..možná..by mohlo být prominuto, že když prohlížíš fotografie, nemáš na kolenou
    Gutha-Jarkovského a Špaček čeká raději uctivě v předsíni.

    Bohužel vzor na inzerát pobavil, nic jiného nezbývá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Josefe pracuji na tom dnem i noci. I teď když mám chřipku tak vedle vitamínů a čaje jen chvilkami odkládám Slovník české frazeologie a idiomatiky.

      Byl ale vydaný už v roce 1983 a tak, když jsem našel z Tvého ostře řezaného popisu o jaké místo a kde by mohlo jít, trošku mě znejistilo, jestli to vydání není na takovou modernu až příliš letité :-)

      Vymazat

Okomentovat