Pár člověčin uprostřed týdne...

Byly jsou a ještě do konce týdne budou bouřky, horký konec léta. Tedy jeden portrét tady z Hradce Králové.



To stereo odplevelování zaujalo. Fotka ale jen mobilem, tedy ne zrovna co se TK nejlepší pokoukání




Ignorantka, mě napadlo...hledá holuba na střeše, přitom vedle vrabec do hrsti jako by nebyl




Na kole je třeba udržovat rovnováhu. Při čtení detektivky na břehu, zdá se že také třeba vyvažování



Hulvát, stín sám, nějaký drzý pán co dámu na zmrzlinu plazící se po zemi pokřikováním zval...



Ano, hlavně Ti ptáci...hodní k procvičování....



A na závěr portrét člověka, náhodného kolemjdoucího, kterému se v brýlích leskne úterní článek na DA "Fotografie týdne". Nejprve s despektem (jestli je opravdu na webu věnovanému fotografování) přeskákal světočarami a kuželu událostí v časoprostoru aby nakonec přece jen s uspokojením a lehkým dojetím svým okem fotoamatéra se potěšil úžasnou, horkovzdušnou fotečkou až z Čínské Lidové Republiky i originálním, výsostně krajinářským turistickým záběrem z Urnských Alp. Náhodný divák si hluboce oddechl a spokojeně zašeptal cosi o nevyhnutelné smrti umění, včetně toho v časoprostoru a vítězství obrázků pro všechny co přežili a fotografují pro radost svou, z takového prestižního umístění.


Pro ty co vydržely až sem, tak pro opravdu nádhernou člověčinu vkládám tento odkaz.

Komentáře

  1. Pár člověčin od Člověka...i čtivo čtivé,jako vždy...

    OdpovědětVymazat
  2. u mě první a poslední :DDD, přečetl s chutí, odkazy odklikal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Josefe, ještě že jsi tu poslední nějak víc nerozmazával. To bych Ti totiž musel smazat a bylo by to tu jako (opět) dnes na Digiaréně, když cenzor sestoupil mezi obyčejný lid :-)

      Vymazat
  3. Krasne fotky, cteni pobavilo.
    I ten dedek na konci,......

    OdpovědětVymazat
  4. Ano pane Jeřábku, jak píše Honza S, čtivé to máte vždy, občasné hrubky beru jako daň únavě z vedra. jen je škoda že tou člověčinou se táhne jakási divná pachu´t zhrzenosti a neukojených ambicí ( jistě víte na co narážím ). Myslím, že fotograf Vašeho formátu to nemá zapotřebí. Abych byl spravedlivý musím napsat, že osobně mně chybí Vaše komentáře na DA, byť jsem si nad některými učinil otazník , vždy byly inspirativní a k zamyšlení . A na úplnost: z publikovaných foteček mě zaujala první a čtvrtá, ty jsou vaše. ostatní považuji za satiru a šťouchanec ( doufám, že se nepletu ) …

    S úctou Zdeněk Musil ) aka Rumovník P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zhrzenost a neukojené ambice důvodem tohoto mého psaní? Úroveň článků "Fotografie týdne" po tom co je přestal psát pan F.R. jsem veřejně na DA kritizoval opakovaně. No a zařazením těch dvou "krajinek" ta úroveň nabrala jak se říká ještě nějaký ten schod dolů navíc (můj pohled na podobné výcvaky se za léta nezměnil a zrovna Vy to dobře víte). Úroveň těch článků se v různé míře a různou formou kritizuje na DA opakovaně i teď v té nové době. Stačí se trošku prolistovat.

      Co se pachuti týká. Nečekejte ode mne, že tu budu psát vyvážené povídačky aby se náhodou něco někoho nedotklo. To by nemělo ani smysl. Ostatně pokud Vám nevadí jak vyvážené povídání předkládá týden co týden "Fotografie týdne", pak by Vám nemělo ani vadit mé občasné zdejší nadsazení, či akcentování věcí, které považuji za nakopnutelné. Tedy můj názor, který nikomu nevnucuji a naopak, nemusím se bát, že mě to tu na rozdíl od Vašich psaní na DA někdo smaže. Navíc si myslím, že to všechno píši velmi kulantně a interpretaci si každý pustí k tělu podle svého vnímání.

      Občasné hrubky? Ano, je to moje slabina a s vedrem nemá nic společného. Víc se nechávám unášet textem, než pravopisem a pak to občas špatně dopadá. Navíc jen málo po sobě kontroluji napsaný text. Polepšení nevylučuji, nicméně příliš optimistický ani v tom nejsem :-)

      Vymazat
  5. Pěkné kousky zejm.1.,4. pro mne subj.
    Nechápu proč se člověčinám (rozuměj fotkám s člověkem) poměrně vyhýbáš ,-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat