EXIF NEWS 03.08.2019


Po vydání minulého článku jsem tu přistoupil k přepracování vizualizace blogu. Je tedy teď poněkud jiný, než býval. Nicméně, tím vylepšováním nedošlo ani ke smazání některých fotografií, některých článků nebo dokonce ke smazání některých komentářů. Naopak, za komentáře pod minulým článkem velmi touto cestou děkuji. Tím přepracováním vizualizace došlo ale i k tomu, že fotografie v rámci vnikajícího projektu budou sice adjustované, nicméně o dost střízlivěji než bylo mojí původní představou. V té mé představě by ta adjustace nyní byla až oko vyrážející.

Také jsem musel zvolit název projektu. A ten je jak vidíte EXIF NEWS a k tomu vždy připojené datum vydání.

No a teď se dostávám k následující poznámce: Kdo nečetl mé předcházející články a komentáře pod nimi, může se v následujícím textu tohoto článku i poněkud ztrácet. Takový ten pocit, když přijdete v TV seriálu o dva první díly a sednete ke třetímu se může dostavit i tady. 

Příkladem toho je komentář o dámě z Austrálie pod minulým článkem.

A tak tady teď rovnou vysvětlím alespoň toho člověka z lavičky. Tedy opravdu to nejsem já, i když se také toulávám. Co se týká fotografování "bezdomovců", což už samo je hodně široký pojem a mnoho často diametrálně se odlišujících pohnutek, osudů i způsobů bytí. Názor na fotografování této množina, jak je v jiném komentáři psáno není pozicí neznámou. Neznalost prostředí, nekorektnost a číhání s pětistovkou na kanónu v dosahu popelnice, kde je cvaknutí jen otázkou času s tím souvisí. Kdo tu občas nakoukne na můj projekt POLYGONAREA, doplní si další sám.

Tolik jeden návrat do minulého článku a teď už tedy slibovaný projekt (opět popsaný v minulém článku) pojmenovaný EXIF NEWS. Název jsem nakonec zvolil s přihlédnutím k vnímání čtenářů v Austrálii, Řecku a USA.

První přijde na řadu fotografie, kterou bych vložil na DA dnes. Ale nevložím ani jindy. jmenuje se OCTOPUS. Měl jsem ji nachystat, nedošlo na ní.



K ní snad jenom tolik. Na takové fotografování už dnes potřebujete povolení a dobrou pověst. Nebo jedině pak vzít tu možnost, že si mobilní telefon vložíte do plavek a počkáte až plavčík skočí do vody. Což tedy nedělám, navíc mobilem by to asi nebylo ono. Ještě v minulém století stačil k takovému fotografování průkaz Svazu Fotografů a mobilní telefon v plavkách by byl k smíchu stejně jako dnes k údivu. Časy se holt mění a popravdě řečeno, není se té aktuální vyděšenosti ani co divit. 



Slíbil jsem v minulém článku že budou NOTICKY.

Tedy NOTICKA:

Často klikáme po webech a nakukujeme co je nového ve světě fotografování. Číháme třeba na Fotografii týdne od pana Černého, nebo něco psaní o nové technice pan Ondřeje NEFFA, nebo na nějaký nový článek od řekněme pana Jeřábka. Ale třeba také číháme, kdy už bard CZ foto blogů vloží zcela na okraj svojí novou Neučesanou krajinu. Doba chytrých telefonů, tabletů a dalších nositelných zařízení nám ale v tomto směru přináší i jistou dávku pohodlí.

Pro tato zařízení s androidem existuje velmi povedená aplikace. Hned dodám, že je zdarma a velmi konfigurovatelná, včetně notifikací a výběru v ní nabízených zdrojů.



No a pokud ji na svém zařízení máte, tak se prostě máte a nečíháte.

To se Vám pak notifikuje třeba právě vyšlý foto fejeton  od Ondřeje NEFFA z DIGINEFFU "Slovo Hrobníkům"

Nebo z DIGIARENY článek o jedno z autorů tam dlouhá léta vystavujícím své fotografie.

Zabliká Vám notifikace i v případě, že tu na mém blogu vyjde nějaký další článek. Třeba až k tomuto v příštím článku přidá i recept na prasečí kolena.

Určitě nepřijdete ani o tu novou v tu chvíli velmi novou Neučesanou Krajinu Jirky Trnky zcela na okraji.

Všechny weby tam takto zapracované jsou CZ a výhradně se zabývají Fotografováním s souvislostech. Pokud některý nechcete takto sledovat, jednoduše si odběr odklikne. Po čase, když změníte názor, dáte fajfku zpátky a budete mít tu platformu opět jako na dlani.




Tedy dnešní NOTICKA je o pohodlí a nečíhání.



Dneska tu mám ještě aktualitu:

Bourali se tu dnes totiž Schody do nebe. Tak se tomuto "pomníku" marného vzepětí tady už od minulého století říkalo.

Stál jsem tam. Nikde nikdo, žádný řemen značky kanón ani nalevo ani napravo, ani se nehrnul přede mne. Obrovská louka, moje psice a moje taška s naprosto malým a nenápadným nápisem. Myslím, že to je dokument jedinečný tak i tak...





Nejvíc mě vlastně zaujala ta funkčnost toho pověřeného mlžením a kropením studenou vodou. Velmi záslužné. Nebude se prášit, nemusí se zavírat okna, nic nepálí v očích ani v nose. Až vykoukneš dějem nedotčený z okna ven, bude tam jen prázdné místo pokropené chladnou vodou.




Také bych mohl dát na DA tři fotky jako cyklus pěkně vedle sebe. Pletli by si to někteří. AZHAR zvlčela asi by Paklíkovi žalovali. A tak tady vkládám čtyři, aby to bylo jasno.

Fotky jsou vlastně jak z karty vypadly. Nic jsem nerovnal, nic neořezával....asi by zaznělo v tomto směru z některých směrů hafo připomínek....

Závěrem: Ano bude i závěrem...

Před pár dny tady na D11 klimatizacemi ukolébaní řidič náhle vykulili oči a hromadně volali na policejní stanici. Po dálnici se pohybuje na kole člověk!!

I vyrazili z obou směrů směrem k cyklistovi pomáhat a chránit.
A z obou směrů společně zjistili, že cyklistovi je devadesát dva roků, vyjel si do vesnice vzdálené třicet dva kilometrů a plán trasy si vesnici po vesnici kudy chtěl projíždět napsal na lísteček. Časy se mění a tak po nějaké době vjel omylem na dálnici. Asi poprvé v životě. 
Pravidla porušil, o tom žádná. Evidentně ani nepoužívá navigaci, nejde s dobou. 

Očekával bych, že při součtu všech okolností obě auta těch co pomáhají a chrání ho nechají nasednout, vezmou mezi sebe, zapnou houkačky a doprovodí ho až do cíle, třicet dva kilometrů vzdáleného. Se vší noblesou, nadhledem mu pomohou a budou ho chránit.

Vzali ho i s kolem, strčili do dodávky a odvezli ho domů. Za pomoc a ochranu zaplatil 500 korun českých, které si jistě čtenáři z Austrálie a USA přepočítají na dolary a takto přepočítaný příběh budou vyprávět sousedům se smyslem pro pravidla. Na rozdíl od minulého Jeřábka bezdomovce se tento příběh skutečně stal. Ve společností, které občas chybí jaksi smysl pro ty špinavé, bosé, trávou urousané nohy na okraji. 



A ještě naprosto na závěr oznámení pro ty co pohrdnou výše uvedenou aplikací, že další EXIF NEWS tu vyjde uprostřed příštího týdne, do kterého Všem přeji dobré světlo

Komentáře

  1. Nadherny clanek, nadherne fotografie, cteni,....to jeste budu muset vice prelouskat a zaradit do ne jednoduche perspektivy kterou mne autor hostuje,....Takze prijde jeste dalsi koment.

    Velmi zaujalo a nova tvar blogu libi.
    Doufam ze se bude libit i jesitnemu funkcionari, ktery neumlcel, ale rozsvitil.
    Vahy se prevazili na opacnou stranu, a i ti co ignoruji ten posun nezastavili.
    Qualita pravazila placani o nicem……….

    OdpovědětVymazat

Okomentovat