Dycky v pátek (23/2020)

Pátek jako nesporný příznak víkendu. Tady u mě už je to pravidelně příznak několika nových fotografií, ne starších jak dva týdny, kterými se dávám všanc komentujícím.

V dnešní vybíjené nastaví tvář jako vždy čtyři moje nové fotografie. Mám ale pocit, že poprvé žádná z nich nebude černobílá. Prostě to tak vyšlo. Neplánovaně. Nekonceptuálně. 
Dokonce by se o té čtyřce dalo říci "každý pes, jiná ves".

Tedy bez dlouhého povídání přesně podle pravidel. Vybíjí se jedna fotografie. Ta která vybíjejícímu přijde nejméně záživná. 

První fotografie k vybíjení
Druhá fotografie k vybíjení
třetí fotografie k vybíjení
čtvrtá fotografie k vybíjení

Přeji všem na celý víkend dobré světlo, hodně invence a přízeň náhody bez které často fotografie vůbec nevzniká a nebo naopak vypadá, že vzniknout ani neměla :-)

Komentáře

  1. Nevím, nevím, jestli není příliš odpovědné a stresující uvalit na sebe břemeno čtyř nových fotografií týden co týden. Co když příjde tvůrčí krize, nebo prostě není čas a nálada a nezadaří se a dilema, která jediná má jít z kola ven se stane těžko řešitelným. Každopádně je to dobrá věc jako stimul nezůstat ležet na kanapi nenechat korodovat cévní systém. S úctu Rumovník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rumovníku, pokud by k tomu došlo, prostě bych se tu omluvil, že úvazek jaksi při své momentální inspirační prázdnotě nestíhám a pokusil se znovu o nějaký týden později. Rozhodně nemám v úmyslu tady dřít tuhle vybíjenou za každou cenu (ono by to v tom případě diváky stejně nebavilo).

      Ale když už jsme u té odpovědnosti, výhledech, krizí....

      Zrovna jsem se před chvilkou díval sem

      https://galerie.digiarena.zive.cz/showphoto.php?photo=207099&cat=513

      a zkuste Vy jako jeden z nejaktivnějších těch co ještě zůstali na DA popřemýšlet s tou odpovědností, co udělat, aby třeba tady ta zmíněná "komunikace" účtu HUGGO + SLUNIK neodrazovala ještě ten zbytek co zcela o rozum nepřišel od přemýšlení co ještě vůbec dál s DA a jakým směrem aby se to tam dočista nepodělalo....

      úroveň podobných (ne)fotohovádek je totiž víc než jen ostudou. Je neschopností s vizí beznadějnosti a kdo jen přihlíží, ten se podílí (v různé míře)...na té cestě do nikam

      I tak Vám přeji příjemný víkend někde mimo kanape...:-)

      Vymazat
    2. https://youtu.be/8-9py1ARCME

      Jinak č. 2, prozměnu.

      Vymazat
    3. Pane Jeřábek, já tento Váš postoj dlouhodobě znám a myslím, že jsem se k němu už vyjadřoval, mám pocit, že už i někde zde u Vás. Ale klidně ho popíšu ještě jednou: nevlastním DA, ani nejsem žádným jejím "funkcionářem".DA je veřejná galerie bez příjímacích zkoušek. Co se týče pocitu zodpovědnosti , tak jak ji od mne žádáte, mohu Vám zkusit vyhovět ale jen potud, pokud se týče úrovně mých vkladů. A většinou se snažím vkládat to, co nepovažuju za propadák, když už nechci sebechvalně říkat, že za dobré. Předpokládám, že totéž dělají i zmiňovaní Huggo a Sluník. To je zase jejich zodpovědnost a mě by ani nenapadlo se jejich zodpovědností trápit. A ostentativně přestat vkládat (kvůli čemu vlastně ? ), tak jak to udělali někteří asi z pocitu, že se tam snad zahazují, , nebo co a potom přesídlit na Zeropixel ??? Pro mě směšné. Naštěstí tam pořád zůstali dobří autoři, kteří si … opět naštěstí... nelámou hlavu jestli se jejich výtvor octne vedle Sluníka nebo Hugha ( když už jste tyhle dva zmínil ). Tím se dostávám k Vaší zodpovědnosti za DA : nakopněte někam některé, co tam chodí šaškovat a nic nevkládají ( nemusím je jmenovat, že ? ) a pošlete vkládat kvalitní autory ( taky budete vědět které ). To je moje "vize" co s DA. Řekl bych že je jednoduchá.
      Zdravím, Rumovník

      Vymazat
    4. Rumovníku, já tu přece nepsal a nekritizoval, jaké mají Ti dva fotky. Co vkládají. To už mě dávno ze židle nezvedá. Mě tu opět zdvihla ze židle jejich stupidní komunikace. Opět stupidní a urážlivá, pokud není člověk naprostý ignorant. Pátá cenová skupina...a proč to musí lidé snášet? Přitom je to naprosto mimo pravidla, na kterých tolik mnozí bazírujete. Když se o fotce řekne, že je to sračka, mnozí jsou na mrtvici, udávají, plivou a nekončívá to bez následků. Tady v těch případech totální stupidity a špatně ukrývané urážlivosti jako by nebylo. Sedíte a mlčíte. Poslat je kamsi evidentně stejným jazykem jaký používají oni je vám za těžko, servilita a vyčůranost předností. Přece si nebudete dělat problémy, aby vás ještě někdo z nich udal. Nebo čekáte, až jim vycinká Silence X abyste mohli přispěchat s nejapnými poznámkami jen na její adresu jak je zvykem a předhodit ji hlavnímu inkvizitorovi, který už dle mého názoru soudnost dávno ztratil a jen švihá proutkem do tmy, když sám vyhodil pojistky s představou, že řídí cimru němých krejčovských panen za úplňku?
      Když tam Vrba s Humanikem označili a vyvlekli a vyřídili zcela účelové moderátora nebylo to asi dost abyste mnozí pochopili systém který je schopen jít přes mrtvoly a dnes smrdutě respektuje výsledky, jako by nebylo a recitujete stejné verše. Když to bude potřeba, příště označíte a vyvlečete a vyřídíte nějakého toho Tatonku, co se vám jaksi nehodí do systému. Zatímco různí ti sluníci a funionové parazitují v celé své nechutnosti klidně dál.
      Píšete, že Vy nemáte žádnou funkci a odpovědnost jen do výše vkladů. A takový Petr P. má snad funkci, spoluzodpovídá za vývoj a úroveň galerie nějak víc než do výše vkladu? Nic takové. Ale chová se odpovědně jako by spoluzodpovídal a osud DA mu nebyl lhostejný. Až to mnohé bolí v té falešnosti nekonečného maškarního plesu. Podobné je to s Pajvajem. Dokud většina nezodpovědných nedosáhne umlčení, nepřestane na ně úspěšně útočit jenom proto, že s nimi netančí kolo a zneklidňují jejich svědomí, konečně se dočkají, až jim bouchnou kamna? Hlavně aby byl přece pak klid a třeba panu "f" neutrpěla pečlivě udržovaná škraboška. Jste mnozí příliš opatrní, než byste se jasně postavili proti způsobům, které zasmradily celý sál a spíš jich využíváte k vlastním cílům. Když vám to dá někdo najevo, stává se veřejným nepřítelem.
      Tedy krátce řečeno. Pokud má DA někam směřovat, jako fotogalerie, pak více Petrů P. méně Sluníků (spíš žádní) a doufat, že pan ředitel to nebude řídit na věky a někdo jiný nevyslyší volání po likvidaci těch posledních, co ještě otvírají ústa, čemuž já říkám pozitivní zoufalství v zoufalé situaci.
      Abyste pochopil, co tu píši, zkuste tuhle hru. Přestrojte se za fotografa, co má předběžný zájem vystavovat v nějaké Galerii. A projděte si TOP, aktuální nahrané fotografie a k tomu posledních třeba 100 komentářů na DA. A až se Vám, to co jste viděl, začne rovnat v hlavě, buďte k sobě upřímný. Bojíte se to vyslovit, že vlastně preferujete společenský web vhodný k ubíjení času, kde se občas mluví i o fotkách v rozmezí banality. Že v praxi vyžadovaná pravidla popírají život v komunitě Fotografů a úspěšně sterilizují samou podstatu smyslu bytí v takové platformě.
      Kvalitní fotografové a kvalitní fotky v této situaci už přijdou sami? Nebo spíš RODURI a spol?
      Lidi co momentálně na DA nepůsobí, nejsou osoby na nějakých šňůrkách, za které se tahá. Tahá, kde mají momentálně vystavovat, tahá, že nemají momentálně vystavovat na DA nebo kope, že už tam zase vystavovat mají. Tedy alespoň já o těch šňůrkách nevím. A pokud na DA někdo z nich přijde, budu o tom vědět ve stejnou dobu asi jako Vy. A rozhodně jim to nebudu mít za zlé. Jsou to dospělý lidé a nedovedu si představit, že by se mě na to ptali. Ještě nežijeme dočista v blázinci a to co tam psal za Vašeho (nejen) přihlížení Petr 64 a V. P. o té JJ sektě a mafii opravdu neplatí.

      Vymazat
  2. Vyhazuji dvojku jen proto, že je moc tmavá. Trojku nevybiju, má koule ☺. Čtyřka šikmá plocha a teče z ní nějakej sliz, tak hlavně se neumazat. SX

    OdpovědětVymazat
  3. Původně jsem chtěl vybít dvojku,ale nakonec ji zachránil déšť - "byť" prosvětlení ve stínech by nebylo na škodu... ;-) Takže z kola ven,ač nerada,odchází čtyřka... ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Protože mám holubičí povahu, dávám jedničce palec nahoru. Navíc je to pro mě krásná výtvarná práce. Dvojku zachraňuje již zmíněný déšť, navíc jsem patriot (doteď jsem o tom nevěděl), takže palec nahoru. Trojka je ukázka (jak by řekl kolega Luboš Blažek) parádní krajinářské práce s jedinou výhradou. Obloha nezabírá třetinu obrazu, ale s tím se vyrovnám, takže palec nahoru. Čtyřka má smůlu. Připomněla mi mojí první (a doufám, že i poslední) expedici do světa jeskyňářů. Takže palec dolů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K té dvojce jen poznámka: My tady v HK, když opravdu, ale opravdu začne hustě pršet vyvěšujeme státní vlajku :-)

      Vymazat
    2. Tomu rozumím. Je lepší prát vlajku, než špinavé peníze. I když to zase tolik nevynáší.

      Vymazat
  5. Ptákoviny mohu v libovolném množství, i když u této mám nutkání poradit hradeckému řezníkovi, jak obsah vykostit vhodnými řezy, jen si tak blábolím, neberte mi nikdo vážně.
    Dvojka se mi líbila (pouze) obsahově, poznámka trochu umravnila moje bujné fantazie.
    Trojka mi, s prominutím, velmi připomněla kašnu uprostřed náměstí jednoho českého města, Žatec to byl. To bylo dost nechutné, až perverzní - mluvil jsem po nějakém čase s jedním domorodcem, a protože to je slušný člověk, odmítl se se mnou o té kašně v jeho městě vůbec bavit, jakkoliv.
    Čtyřka ten sliz co vleze úplně všude, moc pěkná fotografie výtvarná a barevně. Slizouni nejrůznějších velikostí a barev mi chodí (tedy, jezdí) na školním pozemku ochutnávat zelí a kedlubny, sypu jim tam zákusky ale oni to sežerou jako předkrm, dobře jim tak, zbyde po nich mnoho slizu do zatáček a na konci mrtvola.

    Po velmi dozrálé úvaze vylučuji (sliz mne napadlo) dvojku, protože zákony se musí ctít i v Hradci a to nejen Králové, a déšť jakkoliv intenzivní rozhodně, ale rozhodně není důvodem k vyvěšení praporu státního. A kdo by to tak chtěl, tak ho pošlu do p.. (arlamentu) a fotku na pomyslné smetiště. HAFG.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Pavle k té trojce. Je to fontána tady u Aldisu. A tak nějak do té emoční vyčpělosti ALDISu i zapadá.

      A pokud vím, tak letošní léto bude v HK co se týká provozu fontán poněkud vyprahlé...

      Vymazat
  6. Pane Jeřábku, promiňte, ale to co píšete jsou neskutečné žvásty. nemám Váš způsob mašlení, abych za vším viděl spiknutí , udávání, likvidaci nepohodlných, jití přes mrtvoly, umlčování nepohodlných atd, atd. To že někdo utrousí narážku na Vás, když si předtím přečte Vaše upřímné vyznání, jak jste se snažil o jeho likvidaci, vy se tomu divíte ?? No a o zodpovědnosti Petra P za DA, no to se mnou málem seklo :D Stačí si projet jeho činnost od doby co vložil sérii fanglí a a každý musí mít jasno. Nebo se snad bojuje za lepší DA vkládáním sáhodlouhých receptů na kuřata ? No možná ano a já to zatím nepochopil.
    Mně osobně chybí vaše komentáře a úvahy na galerii, ale bohužel musím to napsat, šponoval jste gumu jednu dobu příliš až praskla ty ataky na VP, na moderátory, na Humaníka, které jsem si četl a příliš nechápal, co vás k nim vlastně vede a nakonec i na nejvyššího, asi musely mít dospět do tohoto závěru. Nikdo jiný odejit nebyl odešli sami. Myslím, že někteří odešli za solidarity s Vámi, což Vás jistě může těšit

    Mějte fajn zbytek víkendu a založte si svou, výběrovou DA, v ní nebudete úpět pod botou žádného ředitele a uděláte si ji zcela k obrazu svému:)

    S úctou Rumovník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rumovník: ty jsi smrad největšího kalibru, všechno překroutíš, jen abys byl poplatnej těm, kdo jsou zrovna u moci. Jsi takovej vyčůránek, všechno děláš jen pro svůj prospěch. Škodíš druhým a ještě se tím vytahuješ, známe tě už leta. Alespoň nepiš "S úctou", v tvém podání to vážně smrdí. A vysmahni z Josefova webu, smrď si na DA, jestli tě tam strpěj a dokud tě i oni neprokouknou, o co ti jde a co jsi doopravdy zač. SX

      Vymazat
  7. S ohledem na jednorázové technické problémy při autentické publikaci vkládám níže uvedený komentář takto:

    jondapes 7 června 21:54

    Jsem tady od patku tak podesate a stale nevim kterou, dokonce jsem uz vcera napsal koment, ale zase jsem kliknul misto publikovat na odhlasit se : ))

    Vnimam tentokrat vsechny fotografie jako celek, jako serii, dokument neceho nad cim musim premyslet, souvislosti v moji hlave : )

    Diky za bezva pokoukani a protoceni zavitku mozkovych : )

    OdpovědětVymazat

Okomentovat